190
MEDB2A29010F8354841A4C5D18855E630C8

Såld!

Fristad

Stora vägen 19


Såld!
Slutpris: SEK 1,690,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till denna charmiga villa, centralt belägen i Fristad. Här finner du ett boende med snyggt kök från 2015, helkaklat badrum från 2015 och i övrigt ljusa och snygga ytskikt. Härlig och lättskött trädgård samt ett stort garage. Gott om utrymme i och med den stora och fräscha källaren där nuvarande ägare har allt från sovrum till gym.
På stora vägen 19 bor du endast ett stenkast från centrum och dess handelsområde. Välkommen på visning!

Om området

Välkommen till Fristad, det aktiva samhället med närhet till vatten, natur och Borås!

Här bor man i ett samhälle fullt av friluftsliv och sportliv. Vid den fina sjön Öresjö kan man med fördel spendera några timmar på att fiska, bada eller varför inte njuta av tystnaden sittandes i båten. Vidare genom samhället nås den välbesökta golfbanan i Bredared och ridanläggningen i Tämta. Perfekt för både ung som gammal. Fristad erbjuder även god kommunal service med moderna förskolor, grundskola upp till årskurs nio och vårdcentral med apotek. Guldkorn som gör livet i Fristad enkelt.

Området Fristad är ett berikat villasamhälle med en blandning av det gamla och nya. Äldre villor, moderna och nybyggda villor och radhus omgiven av naturens lugn genomsyrar staden. I Fristads centrum hittar man allt som kan tänkas behövas. Matbutik, banker, blomsteraffär, café och bageri är bara några av få verksamheter man finner i centrala Fristad. Här finns även utmärkta kommunikationer med både tåg och buss för den som är i behov av att pendla. Ett levande samhälle som bör upplevas!

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea104 kvm
Biarea58 kvm
Tomtarea2,247 kvm
Byggår1919
Driftskostnad2,500 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 2-3 sovrum
Boarea
104 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
58 kvm
Hall
Välkomnande och rymligt hall i ljust utförande. Slitstark klinker på golvet som övergår till ett fint laminatgolv. Här finner du även gott om förvaring i form av en stor skjutdörrsgarderob.
Kök
Bra planerat kök i vitt utförande och mörk bänkskiva. Nytt från 2015. Gott om plats för matbord och bra förvaring. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin och kyl/frys. I golvet ligger ett snyggt laminatgolv och i taket sitter infällda spotlights.
Vardagsrum/matsal
Rymligt vardagsrum med direkt anslutning till en matsal. Charmigt vitt tak och härligt plankgolv förgyller rummen. Rummen är vita och ljusa med undantag av två lila väggar.
Badrum
Fräscht och modernt badrum som renoverades år 2015. Helkaklat med stora vita kakelplattor och en fin grå klinker som bryter av. Här kan du tassa runt barfota och njuta av golvvärmen på tidiga vintermorgnar. Badrummet är utrustat med duschhörna med skjutdörrar, WC, handfat med kommod samt spegelskåp och dimmbara infällda spotlights i taket.
Master bedroom
Master bedroom är stort och ljust och får ett generöst ljusinsläpp tack vare det stora fönstret. Här går ytskikten i vitt och på golvet ligger samma fina laminatgolv som i allrummet. Här finns gott om plats gör en stor dubbelsäng med tillhörande sängmöbler.
Sovrum
Husets andra sovrum passar perfekt som barnrum, gästrum eller varför inte kontor. Här finns plats för en stor säng med tillhörande sängmöbler samt plats för förvaring. Rummet går i liknande tema som övriga rum på övervåningen, vita väggar och det fina laminatgolvet.
Allrum
Uppför trappan kommer ni till övervåningens ljusa allrum. Öppet och socialt med gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna är vitmålade, taket är vitlaserat och på golvet ligger ett fint laminatgolv i ljus nyans. Här finns även en ingång till den stora kattvinden där det får plats en mängd förvaring.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1919
Uppvärmning
Värmepump, luft-vatten
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
Stomme
Trä
fasad
Plåt
Fönster
2-glas och 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Fristads Klockarbol 1:18
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 30,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 15,000
VA
SEK 9,000
Försäkring
SEK 6,000
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,114,000
Byggnadsvärde
SEK 604,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,227,000
Tomt
Areal
2247 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Parkering
Stort friliggande garage
Planbestämmelser
Byggnadsplan Vattenskyddsområde
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Borås Fristads Hed GA:1
Avtalsservitut Spillvattenledning
Nyttjanderätt Tele
Last: Avtalsservitut: Spillvattenledning, 15-IM3-89/1633.1

Karta

Fristad

Stora vägen 19

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg