190
MED921C07B3CFC44A04A1F1A3AF5DD962B9

Såld!

Kviberg, Göteborg

Befälsgatan 10


Såld!
Slutpris: SEK 2,390,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till en av de finast renoverade tvåorna i Brf Kvibergs Park. En känsla av nyproducerat boende i en skuldfri förening och därav mycket låg avgift.
Lägenheten har under 2016 genomgående renoverats av fackmän och fått nya ytskikt med infällda spotlights i taket, omdragen el, nytt fräscht badrum och ett stilrent kök med tillhörande vitvaror av hög kvalitet.

Här bor du i en populär och helt obelånad förening vilket gör att avgiften blir mycket låg. Två hissar finns i varje uppgång. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet och stora utbud av natur men samtidigt bara ett stenkast från citypulsen vilket gör att allt fler och fler söker sig hit.
Välkomna på visning!

Om området

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,321 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea57 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer200
Byggår1960
Driftskostnad300 kr/månad

Bilder

Gårdsmiljö upplyst om kvällen

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
57 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall där du omedelbart möts av den totalrenoverade standarden. Hallen är välplanerad gott om avhängningsmöjligheter samt stor klädkammare med bra förvaring. Ljusa härliga ytskikt och snygg slitstark klinker med golvvärme som sträcker ända in till köket.
Kök
Påkostat kök i stilrent vitt utförande och snyggt kakel som stänkskydd över bänkskivan. Vitvaror är i form av inbyggnadshäll, -mikro och -ugn med spisfläkt diskmaskin och kyl/frys. Här finns plats för matbord och stolar för upp till 4 personer. Vita ytskikt och klinker som fortsätter från hallen.
Sovrum
Stort och härligt sovrum med gott om förvaring i stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar samt två inbyggda garderober. Här får du plats med stor dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang om så önskas. Vitmålade väggar med fondtapet och ekparkett.
Badrum
Helkaklat badrum renoverat av fackmän 2016. Stilrent utförande med liggande vitt kakel, snygg klinker samt dekorativt mosaikkakel i duschörnan. Här finner du WC, tvättställ med kommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med glasväggar samt tvättmaskin.
Vardagdsrum
Direkt till höger från hallen nås det trevliga vardagsrummet. Här finns plats för både soffgrupp, arbetshörna eller matplats där trevliga middagar kan avnjutas i anslutning till vardagsrummet. Ytskikten är vita samt med snygg ekparkett. Inbyggda spotlights lyser upp rummet på ett snyggt och stilfullt sätt. Härifrån når du även den stora inglasade balkongen.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 14, hiss finns
Avgift
SEK 2,321 inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 3,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.3342 %
Andel av årsavgiften
0.3352 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster
2-glas och 3-glas
Förening
Namn
Riksbyggens BRF Kvibergs Park
Om föreningen
Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
256
Tv och bredband
Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.
Parkering
Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.
Renoveringar
Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)
Ekonomi
Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Karta

Kviberg Göteborg

Befälsgatan 10

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg