190
MED5F793B5AF6A34409B9F500D0C5553D24

Såld!

Kallebäck, Göteborg

Ostgatan 16


Såld!
Slutpris: SEK 2,375,000

Ansvarig mäklare

Nu har ni chansen att förvärva denna kvadratsmarta och välrenoverade tvårummaren i populära Kallebäck!
Med trivsamt läge i stabil förening är detta ett ultimat boende för den som letar efter en trivsam och fräsch lägenhet att flytta in i!

Om området

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,320 inkl. värme, VA, kabel-TV, internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea44 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer251
Byggår1961
Driftskostnad372 kr/månad

Bilder

Stora glaspartier med fransk balkong.

Sovrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till denna praktiska och kvadratsmarta lägenhet på Ostgatan i Kallebäck!
Kallebäck har inom de senaste åren blivit väldigt populärt då det är en lugn och naturnära stadsdel som samtidigt har mycket bra kommunikationer in till city med fina cykelvägar och direktbuss.
Att det idag även har påbörjats planering och nybyggnation av bostäder och ett nytt centra är något som inom några år kommer ge en positiv effekt för hela området.

Detta boende är perfekt för dig som vill flytta in i en trivsam och fräsch 2:a!
Lägenhetens 44 kvm disponeras på följande vis:
Antal rum
2 rum
Boarea
44 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
I hallen kliver du in på ett härligt klinkergolv med fina detaljer och där ljuset från vardagsrummets fönsterpartier avger en inbjudande och trivsam känsla.
Här finns bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt skoställ, alternativt finns möjligheten att istället inreda med någon mindre förvaringsmöbel.
Med smart planlösning har du i anslutning till hallen även en bra klädkammare inom räckhåll. Här inne erbjuds praktisk och genomtänkta förvaringsmöjligheter med inbyggda hyllplan och klädhängare.
Dörren in till lägenheten är en säkerhetsdörr från Daloc, som inte bara ger en högre trygghetskänsla utan även isolerar ljud från hiss och trapphus.
Badrum
I anslutning till hallen har du på höger sida dörren in till badrummet.
Här är helkaklade vita väggar och smakfullt grått klinkergolv med behaglig golvvärme, samt lyxen med egen installerad tvättmaskin. Badrummet renoverades av föreningen i samband med stambytet år 2007-09.
Idag är det dusch med draperi, vill man istället sätta in vikbara duschdörrar bör detta inte vara något problem. I övrigt är badrummet utrustat med toalett, handfat med spegel- samt underskåp och handdukstork.
Vardagsrum
För att vara en lägenhet med 44kvm är planlösningen väldigt bra.
Vardagsrummet bjuder på generöst ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt öppning ut till den franska balkongen.
Här inne går det utan problem att inreda trivsamt med soffa och fåtöljer för en mysig och social tv-hörna.
Kök
I anslutning till vardagsrummet finner du köket.
Med härliga mosaikbeklädda väggar i grön/blåa toner, vita fräscha luckor, glashyllor samt arbetsbänk i ekskiva gör detta kök inbjudande och stilfullt.
Här finns bra arbetsyta och förvaring med både under- och överskåp.
All maskinell utrustning så som, diskmaskin, spis/ugn, kolfilterfläkt, microvågsugn och kyl/frys fungerar utan konstigheter.
Intill fönstret ryms en matplats för 4-5 personer.
Köket renoverades år 2004.
Sovrum
Även sovrummet är i anslutning från vardagsrummet. Här inne finner du längs ena kortsidan generös klädförvaring med stora och stilfulla garderober. På andra sidan, vid fönstret är det idag inrett en stor dubbelsäng.
Klädkammare
Detta utrymme är guld värt för många!
Här inne kan du dels strukturera upp din garderob och samtidigt få plats med dammsugaren, resväskor och annan övrig förvaring som du inte vill ska ligga framme och stöka!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 9, hiss finns
Avgift
SEK 3,320 inkl. värme, VA, kabel-TV, internet
Driftskostnad
SEK 4,464 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,464
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.15267 %
Andel av årsavgiften
0.15267 %
Reparationsfond
SEK 994
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 3/7/2011
Energiprestanda
117 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Parkering:
I föreningen finns parkeringsplatser placerade i området, parkeringsplats kan hyras till en kostnad av ca 100 kr/mån samt 355kr/månad i varmgarage och 259kr/mån i kallgarage.
Finns även MC-platser i garage och MC-platser i bur. Pris/mån från 160kr - 250kr.
Till samtliga parkeringar är det separat kö.

Tvättstuga:
Totalrenoverad tvättstuga (2016) med nya tvättmaskiner och torktumlare.
Nere på källarplan i varje fastighet finns tvättstugor som medlemmarna kan nyttja. Tre personer kan tvätta samtidigt och per bokning/person har man 2st tvättmaskiner samt 1st torktumlare och torkrum att tillgå.
Tvättstugorna bokas med hjälp av bokningstavlor och det finns tvättmöjligheter så att alla medlemmar ska kunna tvätta 3 timmar varannan vecka.

Förråd:
Källarförråd om ca 6kvm tillhör lägenheten.

Gemensamma utrymmen:
Innergård med tillgång till grill som medlemmarna får nyttja
Matkällare (avgift)
Gästlägenhet (avgift)
Hobbyrum
Fritidslokal
extra cykelrum (avgift)


Gästlägenhet:
Föreningen har en gästlägenhet i entréplan på Ostgatan 16 som föreningens medlemmar kan hyra vid tex besökande gäster.
Lägenheten har fyra sängplatser, dusch och kök med matplats.
Pris:
En natt kostar 300 kr, två nätter/helg kostar 500 kr och en vecka (maxtid för hyra) kostar 1 500 kr. Tillträde får ske kl 15:00 och lägenheten skall vara städad och klar kl 12:00 sista hyresdagen.

Område:
Då det i dagsläget planeras flera stora nybyggnadsprojekt i Kallebäck kommer området få ett rejält lyft där utökad del av handel, kontor och boende i olika former kommer att byggas.
Detta kommer gynna området Kallebäck då den nya bebyggelsen kommer bidra till ett ökat serviceutbud med fler attraktiva mötesplatser och ett ännu trivsammare område inom de närmsta åren.
Förening
Namn
HSB Brf Kallkällan i Göteborg
Om föreningen
Om föreningen
Föreningen HSB Brf Kallkällan i Göteborg bildades 1958. I föreningen finns 447 st bostadsrättslägenheter, 2 st hyresrätter, varav den ena används som gästlägenhet för medlemmarna samt 7 st lokaler.

Inga planerade avgiftsändringar (uppgift från styrelsen 2018-01-24)

Föreningens hemsida; www.brfkallkallan.se

Kontakta styrelsen via mail styrelsen@brfkallkallan.se eller telefonnummer 031-313 02 59.


Genomförda arbeten
2018 (digitalt bokningssystem tvättstuga)
2017, byte ut porttelefoner och passersystem
2016, OVK ( obligatorisk ventilations kontroll) har genomförts.
2016, Relining av de horisontella avloppstammarna i bottenplan på Ostgatatan 10-16.
2016, Renovering av tvättstugorna.
2016, Lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13 har renoverats
2015, Taket har renoverats på Ostgatan 18-22 samt på Gräddgatan 6-10
2015, Internet via fiber installerades
2014, Taket har renoverats på Ostgatan 2-8 och 12-16
2010, Maskinbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna
2007-2009, Stamrenovering och badrumsrenoveringar, renovering av ventilation, balkongrenoveringar, byte av fönster mm.


Kommande arbeten
Föreningen projekterar även för målningar i entréer och trapphus men det är inte spikat datum för start än (startar efter att hissarna bytts).
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen planerar en större underhållsåtgärd av hissarna i samtliga fastigheter. Hissarna är från 1990-talet och normalt är ett underhållsintervall ca vart 25e år.
Eventuellt planeras även längre fram att installera trefas i de mindre lägenheterna i huset. På 60-talet installerades enbart trefas i de större lägenheterna och enfas i de mindre.


Ekonomi
Brf Kallkällan har god ekonomi och gott om likvida medel. Ingen höjning av årsavgifterna är planerade.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Föreningen har även en god strategi för placering av de lån som tagits för finansiering av det avslutade upprustningsprojektet.
Styrelsen vision är att säkerställa ett kvalitativt och ekonomiskt bra boende för alla medlemmar samt ha en så god och långsiktig ekonomisk utveckling för verksamheten och medlemmarnas boende som möjligt.
För mer information om föreningen, se bifogad årsredovisning samt föreningens informativa hemsida www.brfkallkallan.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
449
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
7
Tv och bredband
Bredband 250/100, Telenor fiber
TV (grundutbud)

Avtalet med Telenor förlängdes ytterligare ett år t.o.m 2021 samtidigt som bredbandshastigheten ökades till 250 Mbit/sek.
Parkering
Parkering
Föreningens parkeringsbestånd består av 267 p-platser, 162 garageplatser samt 16 MC-platser.
P-plats: 150 kr/mån
Kallgarage: 330 kr/mån
Varmgarage: 430 kr/mån
Separat garage: 500 kr/mån
MC-plats: 300 kr/mån
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,137 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga (finns i varje hus)
På innergårdarna finns grillar uppsatta för medlemmarnas nytta och nöje.
Matkällare (10 kr/månaden)
Gästlägenhet
Hobbyrum
Fritidslokal
Cykelrum
Barnvagsrum

Karta

Kallebäck Göteborg

Ostgatan 16

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg