190
MED3B5E6F36F947471D9D0722DBF4C86F29

Såld!

Rörsjöstaden, Malmö

Döbelnsgatan 1D


Såld!
Slutpris: SEK 2,820,000

Ansvarig mäklare

Här presenteras nu en fin fyrarummare med sekelskiftescharm och bevarade originaldetaljer i populära Rörsjöstaden. Här bor du i en avslappnad och trivsam miljö med både city och parker som din närmsta granne.

Bostaden är belägen på stillsam återvändsgata där föreningen har en stor, härlig innergård med stor gräsmatta, fruktträd och blommor. Lägenheten bjuder på tidstypiska detaljer så som fina, stora fönster, breda brädgolv och tilltalande takhöjd med vackra lamprosetter. Vardagsrum, kontor och matsal ligger i fil där samtliga rum har rejäla bröstade fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Varmt välkomna på visning!

Om området

Rörsjöstaden är ett av Malmös mest populära bostadsområde och ligger mitt i stans centrum men erbjuder trots det lugn, gröna promenadstråk och charmig arkitektur från tidigt 1900-tal. Här finns gott om restauranger, caféer, lekparker och grönska. I Rörsjöstaden kan ni ta härliga söndagspromenader längs kanalen eller den härligt gröna allén längs Kungsgatan.

Kommunikation

I Rörsjöstaden har ni nära till flera busshållplatser med goda förbindelser. På bara en kort promenads avstånd når ni antingen Värnhemstorget med dess goda bussförbindelser eller Amiralsgatan och den tätt avgående Malmöexpressen. Till Lund går buss 171 och 169 från Värnhem väldigt ofta. För den som hellre tar cykeln finns det många pendlingsmöjligheter tack vare den utmärkta cykelbana som löper längs hela stadsdelen. Härifrån tar det bara några minuters promenad till folketspark eller gågatan som leder er antingen till Triangeln eller Gustav Adolfs Torg, Stortorget och Centralstationen.

Närservice

Här har man nära till det mesta. I Rörsjöstaden finner vi flera restauranger och caféer, samtidigt som man har citys utbud av affärer och uteliv på gångavstånd. I anslutning till Rörsjöstaden ligger också Värnhemstorget där flertalet mataffärer, restauranger och butiker finns, samt varuhuset Entré med bland annat gym, systembolag, biograf och shopping. ICA, Coop, Hemköp och Willys har alla stora affärer i närheten. Fitness24Seven har flera anläggningar i området. I Rörsjöstaden finns skolor för alla åldrar samt lekparker för de mindre.

Parkering

Boendeparkering finns längs gatorna i området.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,670 Inkl. värme, VA och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 100 kr för bredband samt 142 kr för el. Elkostnaden är baserad på genomsnittlig förbrukning, justeras årligen.
TypLägenhet
UpplåtelseformAndel i bostadsförening
Antal rum4 rok
Boarea84.34 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer70 & 71
Byggår1928
Driftskostnad296 kr/månad

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL:
Stor, inbjudande hall med goda förvaringsutrymmen tack vare den platsbyggda garderobsväggen. Här ligger vackert brädgolv och väggarna är målade i en orange kulör.

DUSCH:
Ifrån hallen når man duschutrymmet som är helkaklat med svart klinker och vita kakelplattor. Utrymmet renoverades 2011.

KÖK:
I anslutning till hallen finns köket med ett stort fönsterparti som vetter ut mot den lummiga innergården. Inredning med köksluckor i ett ljusare trä, bänkskiva i trä och vitt kakel. Väggarna är ljusgråa och på golvet ligger en plastmatta. Köket är utrustat med gasspis, köksfläkt, kyl/frys och vask. Här finns gott om förvaring i det tidstypiska, platsbyggda skafferiet.

VARDAGSRUM:
Stort och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier som bidrar till ett generöst ljusinsläpp. Vackert brädgolv och gula väggar. Taket pryds av en vacker lamprosett.

KONTOR:
Mellan vardagsrum och matsal finns ett rum som idag används som ett kontor. Här följer det vackra brädgolvet och väggarna har en orange kulör.

MATSAL:
Vackert och luftigt rum med bra ljusinsläpp och plats för det större matbordet samt flera förvaringsmöbler.

HALVA:
Mellan matsal och sovrum finns ett mindre utrymme med plats för förvaringsmöbler. Här finns det även en inbyggd garderob som bidrar till extra förvaring.

SOVRUM:
Längst in i lägenheten finns sovrummet med fönster mot innergården. Väggarna är ljusblåa och på golvet ligger ett ljusare laminatgolv. Plats för dubbelsäng.

WC:
Toaletten är utrustad med wc, handfat och spegel. På golvet ligger en ljus plastmatta och väggarna är målade i vitt och orange.
Antal rum
4 rum
Boarea
84.34 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Våning
3 av 4
Avgift
SEK 3,670 Inkl. värme, VA och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 100 kr för bredband samt 142 kr för el. Elkostnaden är baserad på genomsnittlig förbrukning, justeras årligen.
Driftskostnad
SEK 3,555 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,740
Övrigt
SEK 1,815
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
1.66 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1928
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Ej utförd
Förening
Namn
BF Åsagården UPA
Om föreningen
Bf Åsagården upa bildades 1927 och omfattar 70 lägenheter med andelsrätt samt 2 lokaler med andelsrätt. Föreningens tomt är friköpt. Bf Åsagården upa förvaltar själva sin ekonomi.

BF Åsagården är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Det innebär att verksamheten sköts som en ekonomisk förening. Syftet med föreningen är att gemensamt äga och upplåta nyttjanderätter till fastighetens lägenheter på obegränsad tid. Det innebär att medlemmarna i föreningen tillsammans äger fastigheten och föreningens samtliga tillgångar utifrån ett visst andelsvärde, som motsvarar lägenhetens storlek.
Antal lägenheter
70
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och bredband via Bredband 2.
Parkering
I området råder boendeparkering. För mer information se: www.malmo.se
Renoveringar
Utförda:
1991 drogs elen om.
2001/2002 målades fönstren.
2004 renoverades trappuppgångarna. Samma år lagades yttertaket mot Kungsgatan.
2004/2005 byggdes en tvättstuga i källaren.
2005 installerades nya maskiner i tvättstugorna.
2006 genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat.
2009 relinades avloppsstammarna.
2012 genomfördes en fasadrenovering samt renovering av tak och skorstenar.
2012/2013 målades samtliga fönster om.
2013 byttes kallvattenledningen i trappa 3 från bottenvåningen t.o.m. våning 3.
2015 försågs fastigheten med postboxar i de stora portarna.
2016 renoverades båda vindstvättstugorna.
2018 infördes gemensamt elavtal och kollektiv bredbandsanslutning för alla medlemmar

Planerade:
2020 Byte av kall-och varmvattenrör i samtliga trapphusen
2020 Målning av trapphusen
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder/barn. Minimum 20/80%.
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken.
Överlåtelseavgift
SEK 1,000

Karta

Rörsjöstaden Malmö

Döbelnsgatan 1D

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg