510
MED1AA3C849F8024E949F09703C494FDF60

Såld!

Högt upp i huset med hiss och insynsskyddad balkong i väster!

Hägernäs, TÄBY

Hägernäsvägen 4Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

98 kvm

VÅNING

7 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

3074

MÅNADSAVGIFT

4 947 kr

BYGGÅR

1957-1958

Högt upp i huset med hiss och insynsskyddad balkong i väster!

Riktigt bra planerad fyra i lugnt område nära såväl badplats, Roslagsbanan, natur, centrum, skolor och förskolor. Lägenheten ligger högt upp i huset med hiss och har en balkong med eftermiddag- och kvällssol som har utsikt över området och skogen på baksidan av huset. Planlösningen är väl tilltänkt med stora sovrum och bra med förvaring i klädkammare och garderober. Här finns ett duschrum med tvättmaskin samt ett mindre wc-rum. Stor och luftig hall och ett ljust kök med plats för matgrupp invid fönster. Hall och kök har klinker med golvvärme.
Föreningen har god ekonomi och har investerat i såväl bergvärme som nya fönster. Generöst med parkeringar i garage och parkering i området. Mysig, lummig innergård mot skogspartiet. Med en kort promenad nås tåget som tar dig in till Östra Station och den röda tunnelbanelinjen. Det finns även bussar i området och ett centrum med matbutik, service och restaurang. Vacker natur omger området och vid Hägernäs Strand finns det en härlig badplats. Runt Rönningesjön finns det aktiviteter såväl vinter som sommartid. Detta är en lägenhet som har det mesta så välkommen att anmäla ditt intresse!

Ansvarig mäklare

Bilder

MED1AA3C849F8024E949F09703C494FDF60
MED05D07681A54D4916BF3D9C42C66AA8FF
MED92532082018E4604B581297C15CB45C8
MED06021B0676F2416092E8BF3BE33883EC
MED2E66F2140CB0437B8B45D163F30BA7E7

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

98 kvm

LÄGENHETSNUMMER

3074

VÅNING

7 av 8, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 947 kr

BYGGÅR

1957-1958

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

Föreningens information

UTEPLATS

Balkong i insynsskyddat och högt läge med utsikt över skogspartier och området. Balkongen ligger i bästa västerläge.

PARKERING

Det är fritt att parkera i området alla dagar mellan 08-16, därefter krävs parkeringstillstånd som fås av föreningen. Föreningen har 50 garageplatser och 8 mc-platser i garaget. 400 kr respektive 140 kr/månaden. Ingen kö för en bil i garaget då nya bostadsrättsinnehavare prioriteras före de som vill ha mer än en plats. Avgiftshöjning av garageplats väntas men hur mycket är ej beslutat än (sep-21).

BALKONG

Ja

HALL

Välkommen in i den generöst tilltagna hallen. Mörkgrå klinker vid insteget samt vitmålad panel på vägg. Nylagd ekparkett i den inre hallen och släta, vitmålade väggar. Bra med förvaring i en träfärgad garderob samt vita, inbyggda garderober.

KÖK

Kök med plats för matgrupp invid fönster. Förvaring i vita skåp och lådor. Maskinparken är i rostfritt där allt är utbytt under senaste åren (förutom fläkt och mikro). Två kombi kyl/frys från LG, induktionshäll, ugn och diskmaskin från Bosch. Kakel i brun/gröna nyanser ovan arbetsbänk och ho i rostfritt. Vitmålade väggar och mörkgrått klinker med golvvärme.

VARDAGSRUM

Rummet ligger på gavel och har ljus från två fönster med utsikt över trädtopparna. Utgång genom halvglasad balkongdörr med milslång utsikt ända bort till Kista. Perfekt balkong att fira in det nya året på! Vardagsrummet har plats för såväl soffgrupp som matplats. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

SOVRUM 1-3

Sovrum 1 är gigantiskt med ljus från ett fönster med utsikt över innergården. Egen klädkammare med hyllplan. Här ryms såväl dubbelsäng som möblemang. Väggarna är vitmålade med en fondvägg i rosa/grå nyans. På golvet ligger en ekparkett.
Sovrum 2 ligger helt insynsskyddat med utsikt över innergården och skogspartiet. Nymålade vita väggar och ekparkett. Förvaring i två inbyggda, vita garderober med överskåp.
Sovrum 3 vetter mot berget och skogspartiet. Vitmålade väggar med en fondvägg i mörklila nyans. Trälaminat på golv.

DUSCHRUM

Helkaklat duschrum från stambytet. Ljusgrått klinkergolv och vitkaklade väggar med en bård i ljusgrått. Dusch med vägg i klarglas med regndusch. Wc, tvättställ med vit kommod, spegelskåp, handdukstork samt en tvättmaskin från Electrolux.

WC-RUM

Helkaklat wc-rum i vitt med ljusgrått klinkergolv. Här finns wc-stol, tvättställ samt spegelskåp och två hyllor.

Om området

Hägernäs består av höghus fördelat på flera bostadsrättsföreningar. Närheten till friluftsområdet kring Rönningesjön och Rönningeby är ett stort plus för de boende. 4 H gården Rönninge by är välbesökt, framför allt vid midsommarfirandet och vid julmarknaderna. Även Stora Värtan nås på några minuters gångväg. Täby kommun håller på att ta fram en plan för upprustning av områdets gemensamma ytor exempelvis, gångvägar, lekplatser och belysning. För mer information gå in under dokument och läs "Norra Hägernäs".

Kommunikation

Kommunikationerna är goda, främst genom Roslagsbanan (hållplats Hägernäs). Även flertalet bussar går från området mot Täby C och Danderyds sjukhus.

Närservice

Hägernäs har ett eget centrum med bl a mataffär och restauranger. Hägernässkolan, åk 1-6, är den närmsta skolan och den ligger centralt i området. Flera friskolor finns på Hägernäs Strand området, ca 5-10 minuters gångväg från området. Närmsta högstadium är Kunskapsskolan och Bergtorpsskolan. Förskolor finns i närområdet. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,104 %

Övrigt

Kodlås på ytterdörren. Kök och badrum är från stambytet 2005. Golvvärme i såväl hall som kök. Nya kylskåp och frysar från 2020. Under 2021 gjordes hallen om med ny parkett och bredare öppning mot köket. Hall, kök och vardagsrum ommålade 2021.

Ekonomi

EL

9 000 kr

FÖRSÄKRING

5 508 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

14 508 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus med hiss

BYGGNADSÅR

1957-1958

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Mekanisk ventilation m. värmeåtervinning

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-04-25

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

65 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

96 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Det ingår ett källarförråd i avgiften. Extra förråd kan finnas att hyra. Cykelförråd och tvättstuga finns i huset. Det finns även en övernattningsstudio på Hägernäsvägen 6A som man får hyra för 300 kronor natten.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Hägernässtaden

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

139

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Delat medlemskap gäller enligt bostadsrättslagen enbart för makar, sambor eller registrerad partner

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 000 kr

Om föreningen

Brf Hägernässtaden består av 139 bostadsrättslägenheter med adress Hägernäsvägen 2-8

Förråd: till varje lägenhet hör ett källarförråd som ingår i avgiften till föreningen.

Tvättstuga: I föreningen finns det två tvättstugor (port 4 samt 8).

Cykel- och barnvagnsrum: finns i varje port

Övernattningsrum: iordningsställd 2018-10 och kan hyras av medlemmar för 300 kr / natt.

Grillplats och Lekplats: Mellan husen finns gården med anordnad lekplats och grill.

Hemsida: www.hagernasstaden.se

Genomförda renoveringar:
- 1992 genomfördes en omfattande fasadrenovering. Bl a tilläggsisolerades fasade och balkongerna förstärktes.
- 2003 sanerades vindarna samt tilläggsisolerades. Dessutom renoverades taket med ny takduk.
- 2005 genomfördes stambytet. Nya elcentralen med automatsäkringar installerades då också. Tomrördragningar drogs för kommande bredbandsinstallation.
- 2006 uppgraderades Tv och bredband (ComHem med tre hål i väggen).
Både 2:ans och 6:ans norrsidor dränerades för att undvika att fukt tar sig in från bergsåsen in i källarna.
- 2007 drogs egna fibrer för bredband in i huset (Se mer information om föreningens förmånliga Bredband via Ownit under fliken Information / Bredband)
- 2008 färdigställdes bergvärmeinstallationen och numera är föreningen ej längre oljeoberoende.
I samband med detta installerades även nya ventilationsanläggningar återvinning av frånluft.
Alla gamla armaturer i trapphusen mot nya sådana med rörelsedetektorer, vilket innebär att lamporna går ner i effekt då ingen befinner sig trapphuset och går upp i full effekt vid rörelse. På det sättet sparas energi och pengar.
- 2010 byttes entrélåsen ut mot ett elektriskt låssystem för att säkra tillgången till husen. Portarna öppnas således numera med tagg och/eller telefon
samt möjlighet till att programmera in en portkod.
- 2011-2012 har fönsterrenovering genomförts, då samtliga fönster i föreningen har bytts ut.
- 2013 genomförs totalsanering av den 50 år gamla tvättstugan i Hgv 8.
- 2014 renoverades samtliga entréer. De målades om, det byttes dörrar, golven polerades och slutligen har entréerna smyckats med växter.

Övriga avgifter till föreningen:
- Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen vid överlåtelse av lägenhet - f.n. 1.000 kr (enligt hemsida 2021-09-15).
- Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr (2021-09-15) av pantsättaren vid pantsättning av lägenheten.

Tv och bredband

TV: Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 som ingår i avgiften till föreningen (enligt hemsidan 2021-09-15). Det finns möjlighet att uppgradera avtalet om så önskas. För mer information gå in på hemsidan under fliken information / Kabel-TV.

Bredband: Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Ownit Broadband vilket innebär att alla medlemmar har tillgång till bredband vars kostnad ingår i månadsavgiften för lägenheten. Det finns ett förmånligt gruppavtal för uppgradering och tilläggstjänster. Se hemsidan under fliken Information / Bredband.

Parkering

Parkeringen får disponeras fritt av envar utan tillstånd under dagtid fram till 16.00. Därefter krävs P-tillstånd.
- alla dagar, dvs även lördagar och söndagar.

Brf Hägernässtaden har ett eget garage med 50 bilplatser och 4 MC-platser.
En garageplats för bil kostar 400:-/månad att hyra, 140:- för MC.
Om man dessutom önskar en fjärrkontroll, kostar denna 30:- / månad därtill att hyra.

För att ställa sig i kö till garageplats, hör av er till expeditionen
756 50 69 eller info@hagernasstaden.se

Tvättplats för bilar finnes utanför övre garaget.
Denna får nyttjas av samtliga medlemmar.
Hör av er till expeditionen för lån av garagenyckel.

Karta

Täby Hägernäs

Hägernäsvägen 4

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg