MED993848EFB3E245189BECFB0C5F5AEE24

Centralt villa-läge i Täby!

Såld!

Ella gård, Täby

Polovägen 32


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Ett mer trivsamt och barnvänligare område finns helt enkelt inte i Täby. Detta kan jag intyga då jag själv är uppväxt på samma gata!

Bakom huset finns en stor äng med fotbollsplaner, lekpark och Ella Gårds tennisklubb.
Det finns förskolor, grundskola och gymnasium allt inom en radio om ca 1,5 km från huset. Lika nära är det till Roslagsbanan, bussar och Täby centrums utbud.

Huset är tillbyggt och har en uppvärmd golvyta på ca 160 kvm enligt energideklarationen (exkl garage).
Den taxerande ytan är 118 kvm boarea + 66 kvm biarea. Tillbyggnaden är troligtvis inte medräknat i detta.

Entréplan
Entréplanet består av hall, tvättstuga, två sovrum, badrum, vardagsrum, kök och matplats.
Detta hus är utbyggt och renoverat i omgångar. En bra tvättstuga och ett extra sovrum som ligger enskilt med egen utgång till altanen på baksidan. Planlösningen är moderniserad med öppna ytor och en platsmurad öppenspis i vardagsrummet. Fint kök som renoverades 2016 och är öppet mot matplatsen samt i anslutning till en stor altan i soligt läge. Stort luftigt vardagsrum med ytterligare en utgång till en uteplats på framsidan.

Övre plan
På övre plan finns tre sovrum, allrum, klädkammare och helkaklat badrum med badkar. Idag används ena sovrummet som en extra klädkammare/dressingroom.

Om området

Ella gård är ett till viss del kulturskyddat område. Området bebyggdes under sent 1950-tal/tidigt 1960-tal med en bebyggelse som skulle likna den "svenska stugan". Området består huvudsakligen av kedjehus eller radhus (västra Ella gård). Några enstaka villakvarter finns i nordöstra delen. Ella gård karaktäriseras av de stora och många grönområden. Det finns gott om lekplatser, gräsmattor för bollspel samt ett mindre skogsparti med ett elljusspår. Ella gårds Tennisklubb håller till vid den stora parkområdet vid Polovägen / Skiftesvägen.

Kommunikation

Kommunikationsmässigt ligger Ella gård bra till. För boende i östra delen är Roslagsbanan ett alternativ. Hållplats finns dels i Roslags Näsby, dels vid Tibble. För boende i västra och södra Ella gård är bussarna ett annat alternativ. Bussar går mot Danderyds Sjukhus dels på Täbyvägen, dels på Enhagsvägen. Bussar mot Täby C går på Ellagårdsvägen som genomkorsar området.

Närservice

För boende i östra Ellagård är Täby Centrum det närmsta alternativet. För boende i västra Ella gård finns dels Skarpängs centrum med mataffär, pizzeria, hårsalong, kiosk m.m., dels Lidl i hörnet Täbyvägen / Enhagsvägen. En stor mataffär finns dessutom mitt på Turebergsvägen vilket kan vara ett alternativ för boende i norra Ella gård.
Det finns flera alternativa SKOLOR i närområdet. Ellagårdsskolan med förskola samt åk 1-5 är den största skolan. Täby Friskola har åk 0-6 vid Skarpängs Centrum och åk 7-9 på Enhagsslingan (i hörnet mot Täbyvägen). Närmsta högstadium finns vid Skarpängs centrum - Skarpängsskolan - samt Näbydalsskolan vid Näsbydal.
BARNOMSORGEN är väl tillgodosedd med bl a förskola vid Ellagårdsskolan och Vallpojkens förskola i västra Ella gård. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

Fakta

TypKedjehus
Antal rum6 rok
Boarea160 kvm
Tomtarea510 kvm
Byggår1960
Driftskostnad4,251 kr/månad

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
160 kvm
Beskrivning
Huset är tillbyggt och har en uppvärmd golvyta på ca 160 kvm enligt energideklarationen (exkl garage).
Den taxerande ytan är 118 kvm boarea + 66 kvm biarea. Tillbyggnaden är troligtvis inte medräknat i detta.

Entré
Ljus entré med takfönster. Avhängning till väster på samt i garderob längre fram.

Tvättstuga
Ljus tvättstuga med gott om förvaring i skåp och lådor. Tvättmaskin, torkskåp. Bakom dubbeldörrar till höger finner du pannan. Dörren till vänster leder till garaget.

Sovrum 1
Detta sovrum och del av huset är en tillbyggnad från tidigare ägare som nuvarande ägare har renoverat 2009. Härligt och modernt sovrum med ekparkett på golv samt stora fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Målade vita väggar och ekparkett på golv. Utanför sovrummet finns en hall med utgång till den ena uteplatsen på baksidan.

Badrum
Ljust badrum med kaklade väggar renoverat omkring 2004. Utrustat med wc, duschkabin, handdukstork, tvättställ och golvvärme.

Vardagsrum
Stort ljust vardagsrum med en vacker och murad öppenspis som förstärker trivselfaktorn! Stora fönsterpartier som ger ett rikligt ljusinsläpp. Halvöppen planlösning mot kök och matplats. Utgång till husets uteplats på framsidan. Ljusa väggar, spotlights i tak och ljust slipat trägolv.

Kök & Matplats
Snyggt och modernt kök som renoverades 2016 med gott om arbetsyta och förvaring i ljusa skåpsluckor. Rostfri arbetsbänk och snyggt kakel av mosaik på vägg under överskåpen. Stor köksö med förvaring, perfekt sällskapsplats till kocken i köket samt som frukostbord. Bänkskivan på köksön är av slitstark granit. Utgång till den stora altanen på baksidan. I köket finns en anslutande rymlig matplats. Här sitter man utan problem 6-12 personer, det finns nämligen ingen tröskel mellan matplats och vardagsrum vilket gör att begränsningen är mer hur stort bord du har. Ljusa väggar och spotlights i tak.

Sovrum 2
Sovrum eller tv-rum/arbetsrum som många även använder detta rum till. Förvaring i garderober till vänster. Tre vita väggar samt en fondvägg i grön ton. Plats för dubbelsäng och mer förvaring i sängbord och byrå.

Garage
Mycket fräscht garage med utgång även på baksidan i en svagt sluttande backe som underlättar hanteringen av exempelvis gräsklipparen. Gott om plats till förvaring på loft i tak samt i hyllplan och skåp. Stor arbetsbänk för hemmasnickaren!

Övre plan
Man blir glad i sitt Ella Gårds-hjärta då man har bevarat originaltrappen upp till det övre planet.

Allrum
Allrum med takfönster och plats till att möblera efter eget tycke och smak. Detta rum används oftast som ett tv-rum, pysselhörna, lekhörna eller till ungdomarnas vardagsrum.

BADRUM
Ombyggt helkaklat badrum med badkar och dusch, wc, tvättställ, spegelskåp. Normalt så är detta badrum mindre vid originalutförande.

Sovrum 3&4
Båda sovrummen har takkupor med fönster. Detta är inte heller helt vanligt att man har detta åt båda hållen på fastigheten. Gott om utrymme till säng, förvaring, skrivbord, etc.

Sovrum 5
Sovrum 5 är idag ett dressingroom/klädkammare med fönster. Här i taket finns uppgången till vinden och mer förvaring.

Klädkammaren
Det finns en klädkammare/större förråd direkt till höger från trappen.

Byggnad
Byggnadstyp
1,5-plans Kedjehus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
El (vattenburen) och el (direktverkande)
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 8/20/2019
Energiklass
G
Energiprestanda
281 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Fastighetsbeteckning
Droskan 17
Övrigt
Renoveringar
2004. Nedre våtrum renoveras.
2005. Utbyggnaden (entré och sovrum) renoveras. Ventilerande golv och
golvvärme monteras.
2009. Våtrum på övre plan renoveras.
2010. Altaner byggs.
2012. Fasaden målas.
2015. Köket renoveras.
2016. Taket renoveras med nya pannor, läkt och papp.
2017. Fönster och dörrar renoveras.
Övriga byggnader
Garage
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 51,006 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 14,207
VA
SEK 4,400
Uppvärming
SEK 22,397
Renhållning
SEK 2,884
Försäkring
SEK 6,618
Övrigt
SEK 500
Beräknat antal personer
4
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
SEK 4,840,000
Byggnadsvärde
SEK 2,143,000
Summa pantbrev
SEK 3,645,150
Tomt
Areal
510 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Ella gård Täby

Polovägen 32

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg