510
MEDB46CF150F9F2434A8F4FE0E0D4D51B7B

Såld!

Kungsholmen Kristineberg, Stockholm

Love Almqvists väg 4B, 2 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,140 inkl. värme, VA kabel TV (basutbud) och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea37 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer99-2040-1-62-9
Byggår1935

Såld!
Slutpris: SEK 3,100,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Charmig och välplanerad minitvåa i genomgående gott skick. Stabil förening med fantastisk takterrass som medlemmarna nyttjar. Härligt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och bra med förvaring i lägenhetens två klädkammare. Stilrent kök med vita släta luckor och diskmaskin. Snyggt och fräscht badrum med tvättmaskin. Bra kommunikationer med bara ett par minuters gångväg till T-banans gröna linje. Belägen i Kristineberg med direkt närhet till strandpromenad, klippbad, restauranger och mataffär. Kontakta mäklaren för mer information!

Om området

Trevligt och lugnt område i idylliska Kristineberg med härliga badklippor, parker och promenadstråk utanför porten! Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Kommunikation

Bra kommunikationer (T-bana Kristineberg - gröna linjen - och buss 49 och 62) tar dig till Fridhemsplan på ett par minuter. Cyklar till T-centralen gör du på ca 10 min och till härliga Rålambshovsparken på mindre än 5 min. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

På Lindhagensgatan ligger en Lindhagens galleria där man bland annat finner ICA Maxi, apotek och systembolag. I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS och Fitness24Seven har gym i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Övrigt

Det vilar ett vackert lugn över Kristineberg. Kanske var det vad fältmarskalk Lennart Torstensson kände när han fick området för sina bravader i 30-åriga kriget. Här byggde han ett fint slott och namngav det Christinae Berg efter sin älskade svärdotter Christina Stenbock. Men han är inte den enda som vurmat för den här delen av stan. I slutet av 1920-talet utlystes en stadsplanstävling för att skapa en ny stadsdel för den moderna människan. Den kände arkitekten Sven Markelius var en av dem som fick uppdraget. Hans idéer om funkis med ljus, luft och bevarad grönska blev väldigt lyckad. Kristineberg blev ett av de första områdena i Stockholm där man byggde hyreshus i öppet byggnadssätt för större områden. Gatunamnen här är uppkallade efter svenska författare.

Vad är det som lockar med Kristineberg? Närheten till Kungsholmen med sina kvällsöppna affärer och restauranger är en del. Det andra är de stora sammanhängande grönområdena. I Kristinebergs slottspark kan man vandra bland alléer och knotiga fruktträd. En oas som skänker ett välförtjänt lugn för både kroppen och själen. Bättre ställe för en picknick får man leta efter. Här har man chansen att hitta djur och fåglar som man inte ser i innerstadens parker. Koltrastar och starar tävlar om vem som sjunger vackrast på våren. Den större hackspetten slår sina trumvirvlar i någon av parkens hundraåriga ekar. Den svartvita flugsnapparen jagar trollsländor till sina nykläckta ungar. Sedan har vi närheten till vattnet. Ett måste är strandpromenaden genom ädellövskogen vid Kristinebergs Strand. Sola på klipporna och njut av den vackra utsikten på Tranebergssund. I Kristineberg känner man sig vackert lugn.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
37 kvm
Areakälla
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Hall
Rymlig hall med plats för avhängning och skoställ. Goda förvaringsmöjligheter i inbyggd garderob.
Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med fönster som vetter mot gårdssidan. Här ryms soffgrupp och matplats. Även här finns en inbyggd klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.
Sovrum
Väl tilltaget sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblering. Stort fönster med fönsterbräda i Kolmårdsmarmor.
Kök
Snyggt och stilrent kök med vita, släta luckor. Bra arbetsyta och gott om förvaringsutrymme. Här finns spis med ugn, diskmaskin, mikro, frys och kyl. Fint glasparti med skjutdörr i klarglas som avskiljer mot sovrummet.
Badrum
Fräscht badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustat med tvättmaskin, dusch, handfat, badrumsskåp och WC.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,140 inkl. värme, VA kabel TV (basutbud) och bredband
Andel i föreningen
0.99917 %
Andel av årsavgiften
0.99917 %
Reparationsfond
SEK 602
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1935
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 2/20/2019
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
169 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Förening
Namn
HSB:s Brf Örnar
Om föreningen
Föreningen är belägen i vackra Kristineberg med dess grönska och badklippor. Inom ett par minuters gångavstånd finns såväl Kristinebergs T-bana som livsmedelsbutiker, post och restauranger. Närhet till trevliga utflyktsmål och parker såsom Kristinebergsparken och Fredhällsparken samt härliga klippor som är populära för såväl bad som picknick i solnedgången. Det finns inga planer på att justera avgifterna.

HSB:S Brf Örnar är en äkta förening. I föreningen finns 87 st lägenheter och en hyreslokal (dagis).
Föreningen förvärvade fastigheten 1936 (äger marken).

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (halvårsavgift ca 150 kr/hushåll). Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/stockholm.

För mer information, besök gärna föreningens informativa hemsida:
http://www.hsb.se/stockholm/ornar
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
87
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till TV via ComHem och bredband samt ip-telefoni levereras via Bredbandsbolaget.
Renoveringar
1985-1987 - V/A stammar, elstigar, tak, fönster, trapphus (totalrenovering)
2011 - Fasad, balkonger, takterrass.
2012 - Tak, tvättstugor, undercentral.
2014 - Hissrenovering.
2015 -Byte av termostater i samtliga lägenheter samt förskola förskola.
2016 - Stamspolning.
2017 - Dränering på fastighetens baksida.
2018 - Nytt portkodssystem
2020 - Ny ventilation i förskolan, Stamspolning, OVK, Radonmätning

Planerade renoveringar:
Föreningen håller på att bygga ny mur på fastigheten.
Föreningen börjar under april att renovera ventilationen till en kostnad om 6 miljoner kronor vilket de har ett beviljat lån klart till låg ränta.
Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar, bekräftat den 15 april 2021
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, minst 10%
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
-Högst upp i fastigheten ligger föreningens gemensamma takterrass med fantastisk utsikt över Mälarens vatten samt grönskande närområden.
-Samlingslokal med plats för ca 35 personer som går att hyra för 100kr/tillfälle.
-Ett övernattningsrum, detta kostar 150kr/natt att hyra.
-Cykelrum finns placerat till höger om B-uppgången.
-Bastu finns att nyttja gratis samt en stor takterrass med fantastisk utsikt.
Det finns även två tvättstugor, en bokningsbar och en 'drop-in', sammanlagt med fyra tvättmaskiner, tre torktumlare, en centrifug, ett torkskåp, ett torkrum och två manglar.

Karta

Kungsholmen Kristineberg Stockholm

Love Almqvists väg 4B, 2 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg