190
MEDA9C690287005464CB73F562836DBA048

Såld!

Perfekt planlösning - optimalt förstaboende eller övernattningslägenhet!

Bromma Norra Ängby, Bromma

Björketorpsvägen 11

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,762 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea28 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer120/01120
Byggår1967/2007
Driftskostnad330 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 1,850,000

Ansvarig mäklare

OPTIMALT PLANERAD - SOVALKOV - LÅG AVGIFT!

Välkommen in i denna yteffektiva etta som verkligen disponerar 28 kvm på bästa sätt!
Genomgående fint skick med väggar i vit kulör och fin ekparkett. Smart platsbyggt sovloft i sovalkoven för att få mer utrymme i lägenheten. Lägenheten har ett välutrustat kök i fint skick som erbjuder bra förvaring i skåp och lådor. Helkaklat och väl tilltaget badrum med dusch.
Ett yteffektivt och lugnt boende som passar både som förstaboende eller övernattningslägenhet.

Sammanfattningsvis en väldigt trivsam lägenhet med fokus på bra ljusinsläpp, tack vare stort fönster och fransk balkong. Närhet till Vällingby C med stort butiksutbud. Närhet även till grönområden med vacker natur, motionsmöjligheter samt bad- och båtliv. Endast 5 min gångväg till T-bana och butiker!

Välkommen önskar Ylva Gauffin HusmanHagberg 0704-180011

Om området

Norra Ängby är Stockholms största sammanhängande villaområde byggt på den mark som en gång tillhörde Stora Ängby gård. Stora Ängby slott, som ligger på platsen för en äldre bondby, är stadsdelens äldsta byggnad.
De första Ängbyvillorna var inflyttningsklara sommaren 1930. Husen uppfördes genom självbyggeri. Marken uppläts med tomträtt av staden. Chefsarkitekt Edvin Engström med medarbetare utarbetade planen. Staden bidrog med en grovplanerad tomt, handböcker för byggandet, en instruktör och utlåning av specialverktyg.

De centrala delarna runt Stora Ängby slott byggdes först. Här uppfördes 1 ½-planshus. I en krans däromkring byggdes sedan enplanshus. Utmed Egilsvägen och i de norra delarna byggdes tvåplanshus. Några kvarter närmast Kyrksjön uppläts för större villor i två plan uppförda av byggmästare.
Norra Ängby är utpekat som ett område av riksintresse för kulturminnesvården, vilket innebär att det bedöms ha så höga kulturvärden att det är av vikt för hela landet.
Området är idag mycket eftersökt för sin trivsamma lugna atmosfär och barnvänliga idyll. Bra skola och gott om tillfälle för rekreation bla annat på bollplaner, i och runt Kyrksjön samt vid trevliga Björklunds hage med djurhållning och lekplats. Stora gröna ytor och nära till naturreservat gör området unikt.

Kommunikation

Fem minuters promenad till Tunnelbanans gröna linje som tar dig på ca 20 minuter till Stockholm City.

Närservice

Trivsamma Ängby Torg håller med livsmedel, pizzeria och inredningabutik. Det finns ett stort utbud av närservice, klädbutiker, sportaffärer, banker, restauranger etc. i bla Bromma Blocks och Vällingby centrum.

Övrigt

Området ligger mycket trevligt ett stenkast från fina vandringsstråk längs med Mälaren där du också finner Kananbadet samt Grimstas motionsspår.

Bilder

Härligt ljusinsläpp från stort fönster och fransk balkong

Genomgående väggar i vit kulör och fina trägolv

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

Stig in i HALLEN och känn dig välkommen till en mycket välplanerad lägenhet i fint skick som är smakfullt inredd i ljusa färger och med genomgående ekparkettgolv. Den har ett trevligt ljusinsläpp från stort fönsterparti vilket skapar en behaglig atmosfär.

KÖKET är ett arbetskök med bra förvaringsmöjligheter och där kyl/frys är integrerad. Vid fönstret finns plats för matgrupp för ca fyra personer. Här ryms också sällskapsdel med soffgrupp samt sängplats vid SOVALKOVEN där även loftsäng kan vara ett alternativ för att skapa ytterligare yta för exempelvis arbetshörna eller förvaring.

Lägenheten har väggar i vit kulör och genomgående ekparkettgolv. BADRUMMET är helkaklat i vitt och har klinker på golv i snygg kontrastbrytande gråbrun nyans. Spegelskåp samt sanitetsporslin i vitt.

HALLEN är bra planerad med avhängningsmöjligheter vid befintlig hatthylla samt mycket goda förvaringsmöjligheter i flera garderober.

En mycket bra lägenhet i populärt område med en tilltalande närhet till naturen. Perfekt som första boende eller övernattningslägenhet.

Välkommen till Björketorpvsägen 11! För mer information om visning kontakta ansvarig mäklare Ylva Gauffin!
Antal rum
1 rum
Boarea
28 kvm
Areakälla
Föreningens information
Tvättstuga
Gemensamma tvättstugor i föreningen.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 1,762 inkl värme, VA
Driftskostnad
SEK 3,960 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,160
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.4965 %
Andel av årsavgiften
0.49661 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1967/2007
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 5/12/2010
Energiprestanda
77 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Föreningens samtliga byggnader helrenoverades (inkl stambyte, nya fönster, fasad) och byggdes till med två nya våningar mellan 2005-2007.

Tillgång till gemensamt cykel- och barnvagnsförråd.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Nuvarande ägare disponerar ett förråd i källarplanet.

Föreningen har 93 garageplatser (675 kr/månad) och 13 p-platser (300 kr/månad) som upplåts till medlemmarna i den egna föreningen samt BRF Ängby Backe. Viss kötid till dessa kan förekomma.
Förening
Namn
Brf Långskeppet
Om föreningen
Brf Långskeppet förvärvade fastigheten 2007 och består av totalt 172 lägenheter. Av dessa är 144 bostadsrätter på Björketorpsvägen 11-13 och 28 hyrs ut till Bromma stadsdelsnämnd på Björketorpsvägen 15.

Gemensamma tvättstugor och cykelförråd finns i källarplanet.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen nås på brflangskeppet@gmail.com för mer information. Besök gärna även deras informativa hemsida http://brflangskeppet.bostadsratterna.se/ för mer information.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
172
Varav hyreslägenheter
28
Tv och bredband
TV och bredband levereras av Comhem där ett gruppavtal är tecknat inom föreningen. I detta ingår bredband (100/10 Mbit), TV (TIVO Silver) och IP-telefoni. Detta kostar 275 kr/mån (ordinarie 623 kr/mån) och är ett obligatorisk tillägg utöver månadsavgiften. Erbjudandet aktiveras av kunden själv genom Comhems kundtjänst.

Fiber finns draget till fastigheten. Inga beslut finns i dagsläget på att dra in det till lägenheterna, men det kan komma i framtiden.
Parkering
Föreningen har tillgång till ett antal garageplatser (760 kr/månad) och några p-platser (355 kr/månad) där man enligt avtal hyr in sig hos grannföreningen Ängby Backe. Garageplatser finns ofta lediga, men det är kötid till p-platser.
Renoveringar
Föreningens samtliga byggnader helrenoverades (inkl stambyte, nya fönster, ny el, fasad, bergvärme mm) och byggdes till med två nya våningar mellan 2005-2007. Under 2018 har stamspolning genomförts. För närvarande planeras inga större renoveringar.
Ekonomi
Föreningens ekonomi är stabil och i dagsläget planeras inga avgiftsändringar. Föreningens avgäldsperiod för tomträtten har nyligen omförhandlats och löper fram till år 2026. Inga större renoveringar planeras heller de närmaste åren, vilket är en trygghet för ekonomin.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja! Men en rekommendation är att minsta ägarandel är 10 %.
Äger föreningen marken
Föreningen äger fastigheten med tomträtt där tomträttsavgälden blivit omförhandlad år 2016 för en ny 10-årsperiod.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Bromma Norra Ängby Bromma

Björketorpsvägen 11

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg