190
MEDB1841455139D4842AD38C11DE19E7524

Såld!

Bromma Nockeby, Bromma

Orsavägen 44


Såld!
Slutpris: SEK 14,525,000

Ansvarig mäklare

Stilsäkert och gediget renoverad 1930-talsvilla i högt fritt läge med fin sjöglimt och genomgående vackra ljusa ytor. Inredd vind samt källarplan ger ett yteffektivt hus med 6 rymliga sovrum. Perfekt tonårs/uthyrningsdel i källarplan. Barnvänlig solig tomt med stora uteplatser i ogenerat läge. Nära butiker, 12:an och Mälaren

Om området

Vackra Nockeby med sitt Mälarnära läge och pampiga villor med stilfull 20- och 30-talscharm. Bebyggelsen i Nockeby startade i slutet av 20-talet i takt med att 12:ans spårvagn började anläggas. De första byggnaderna kring Nockeby Torg stod klara i början på 1930. Som Nockebybo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Flera golfbanor på Drottningholm, Ekerö samt Färingsö för den som är intresserad.
Bra skolor i området, Höglandsskolan samt Olovslundsskolan, samt ett flertal förskolor. Båthamn med charmig sommarrestaurang på trevligt promenadavstånd. Ett lugnt inbott område, genuin villaidyll.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplatser här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Nockeby Torg är en mycket trevlig knytpunkt med ett stort utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, Café/bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum8 rok
Boarea248 kvm
Biarea67 kvm
Tomtarea834 kvm
Byggår1932
Driftskostnad4,266 kr/månad

Bilder

Stilfull Nockebyvilla med fritt Mälarnära läge

Orsavägen 44, gediget renoverad till bästa skick

Originalcharm bevarad i fint renoverad fastighet

Entréhall med originalatmosfär bevarad

Stilsäkert renoverat kök som åldras vackert...

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Orsavägen slingrar sig charmigt från Nockeby Torg förbi grönområdet vid Folkaredalen och ner mot Mälaren. Stora pampiga villor kantar vägen och skvallrar om att tomterna var eftersökta när de styckades på tidigt 1930-tal, mycket tack vare sitt höga läge.
Nr 44 möter med vacker tidstypisk smidesgrind. Stensatt gång av Ölandssten leder upp mot den välkomnande entréaltanen. Städsegröna barrväxter, staket och spaljéer ramar trivsamt in tomten. Entrétrappa och farstukvist under tak belagd sten som löper vidare mot mycket väl tilltagen uteplats, delvis under tak.
Entrédörren med sin byggårscharm, ger en försmak av husets karaktär och vackra originaldetaljer. Huset är gediget renoverad de senaste åren, (se säljarnas utförliga åtgärdslista).
Stilsäkert och smakfullt. En villa som erbjuder ett lyxigt och bekymmersfritt boende i skick att bara flytta rakt in…
Välkommen till Orsavägen 44

HALL- Entréhall med marmorgolv i original, vackert såväl som praktiskt. Vitmålade väggar. Avhängningsyta för ytterkläder och skor. Blyinfattade fönster, som för övrigt är husets signum och återfinns i många av husets rum, ger charm åt hallen.

GÄSTWC - Ljust färgsatt med klinkergolv. Handfat och WC. Blyinfattat fönster för dagsljus och vädring.

INRE HALL/ARETSRUM - Vackert möblerbart rum med ekparkett och blyinfattade fönster. Vita väggar. Trappa i hårdvaxad ek och halogenbelysning upp mot övervåning, samt ingång via glasade dubbeldörrar mot sällskapsyta.

VARDAGSRUM - Sällskapsyta bestående av två rum i fil med blyinfattade fönster i tre väderstreck. Vardagsrummet rymmer rejäl sittgrupp, och rummets hjärta är den hörnställda öppna spisen.
Stavlagd ekparkett på golv och ljusa väggar ger en bra bas att möblera mot.

MATSAL - Här ryms det stora sällskapet och ljuset flödar in från stora glasade ytor i fyra väderstreck. På golvet ligger vacker stavlagd ekparkett i fiskbensmönster. På väggarna tapet i mönster med ljusa toner.
Vardagsrum och matsal avgränsas av skjutdörrar med vackra speglar från byggåret. Spegeldörrarna är för övrigt genomgående för i stort sett alla husets rum.

KÖK - I öppen planlösning från matrum ligger det stilsäkert renoverade köket. Genomgående hög kvalitet på noga utvalda material som fint harmonierar med husets byggår och karaktär. Schackrutigt golv i svart/vitt med italienska klinkers, där vattenburen golvvärme trivsamt värmer. Matchande inredning och vitvaror från bland annat Smeg. Man har öppnat upp med en helglasad altandörr som trivsamt öppnar upp mot stor altan i lärkträ. Ett härligt sätt att binda samman hus med trädgård. Plats för sittgrupp och matbord som rymmer många. Här slår morgonsol samt kvällssol ner och ger tillfälle för morgonkaffet eller grillkväll under bar himmel. Köket har stora glasade ytor ut mot trädgården och vidare över allmänningen, vilket sprider trivsel. Här har man bra uppsikt över barnen när de leker ute på tomten eller i den spännande angränsande skogsdungen, medan man jobbar i köket...

Köket är rymligt och matplatsen, med platsbyggd kökssoffa, ger plats åt många. Det höga och fria läget ger huset ett fint ljus, så även köket. Snickerierna är vita med diskret profil och arbetsbänkar i svart granit. Vitvaror i rostfritt. Påkostad 90 bred spis/ugn från Smeg samt fläkt från Smeg. Även diskmaskin från Smeg med retrolook. Gott om förvaring och bra arbetsytor. Det lättarbetade U-formade arbetsköket ger en effektiv och lättarbetad yta.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL/ALLRUM - Genom rak nyslipad och hårdvaxad ektrappa med halogenbelysning nås den generösa övre hallen. Ett ljust och vackert rum med blyinfattade fönster i två väderstreck. För dagen möblerat till TV-rum med plats för rejäl soffa. Nyligen slipat ekgolv som är hårdvaxat.

SOVRUM 1/ MASTER BEDROOM - Ett riktigt luftigt och härligt sovrum med fin glimt mot Mälaren. Soligt SV-läge ger ett ljust rum som rymmer dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Fönster i två väderstreck samt utgång till balkong i SV-läge där det finns tillfälle att njuta av fina solnedgångar. Sovrummet är tapetserat i en grönblå ton som står vackert med det stavlagda hårdvaxade ekgolvet.
Rummet har en WALK - IN -CLOSET med tapet i rött, heltäckande matta och inredning i ek.

SOVRUM 2 - Ljust rum med dubbeldörrar ut till stor balkong med morgon- och kvällssol. Härlig fri vy över tomten och vidare över allmänning och välvårdade granntomter. Ett gavelrum med ljusinlägg i två väderstreck som rymmer säng samt arbetsplats. Ekparkett på golv och ljus färgsättning med fondvägg. Garderob.

SOVRUM 3 - Rymligt ljust sovrum i gavelläge med plats för säng samt ytterligare möblemang. Fönster i två väderstreck. Ekparkett på golv. Ljust färgsatta väggar. Garderob.

VÅTRUM - Helkaklat med sandbeiga klinker med golvvärme från elslingor samt vitt kakel. Handfat i kommod. WC samt hörnställd dusch bakom glasväggar. Fönster ger rummet bra ljus och fina vädringsmöjligheter. Halogenspotlights inbyggda i taket.

VINDSVÅNING

SOVRUM 4 - Bra vindstrappa leder upp till vindsrum med ryggåstak samt fransk balkong. Helglasade altandörrar med fin vy ut mot Nockebybron och vidare mot Lovön i horisonten.
Heltäckande matta på golv och ljust gula väggar. Förvaringsmöjligheter i kattvindar samt i rymlig klädkammare. Rummet har äldre ytskikt.

SOVRUM 5 - Rymligt sov- eller arbetsrum med gavelfönster i sydöst som ger fint dagsljus. Här kan man med enkelhet öppna upp och göra ryggåstak, som i angränsande rum, vilket ger ytterligare rymd i rummet. Heltäckande matta och ljusa väggar.
Garderob samt förvaring i kattvindar. Rummet har äldre ytskikt.

Bägge vindsrummen har stor potential, då trappan upp är bra och lättillgänglig samt att ytorna är inredda. Efter en renovering har man två mycket trivsamma rum som, om man så önskar, med enkelhet blir ännu ljusare med takfönster.

NEDRE PLAN

Källartrappa i furu som ligger centralt i huset och nås från köket.

NEDRE HALL - Källarplan som gediget renoverats år 2000. Tidigare enkel kall Nockebykällare, nu med genomgående golvvärme och "spa-avdelning", tvättstuga samt sovrum/gästrum.
Klinkergolv i svag terracottaton med härlig komfort genom den vattenburna värmen. Här erbjuds gott om förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar. Vitmålade väggar. Källarentrén gör det möjligt att skapa en perfekt tonårsavdelning eller kanske en uthyrningsdel. Gott om förråd samt garage.

ALLRUM/SOVRUM 6 - Ljust och trevligt källarrum med plats för TV-rum, hemkontor eller kanske sovrum. Klinkergolv med golvvärme och vita väggar.

VÅTRUM/TVÄTTSTUGA:
Påkostat våtrum, helkaklat med golvvärme. Smakfullt färgsatt i beige och terracottatoner med mönstersatt kakel och matchande golvklinkers. Dusch bakom kaklade väggar samt hörnställt massagebadkar.

Bastu samt plats för tvättstapel med Mielemaskiner i nisch. Gott om arbetsyta för klädvård och ho för handtvätt samt gott om förvaring i skåp och garderob.

Källaren rymmer även två bra kallförråd samt garage med grovtvättbänk och varmvatten.

Sammanfattningsvis en mycket välhållen och tilltalande Nockebyvilla, högt och ljust belägen, gräns mot vacker allmänning. Bekväm närhet till såväl 12:ans spårvagn och Mälaren, som Nockeby Torg och dess närservice. Härliga sällskapsytor och genomtänkt planlösning ger ett hus med rymd. De vackra originaldetaljerna och de många blyinfattade fönsterna, förstärker trivseln. En villa som de senast åren genomgått renovering och erbjuder, efter uppfräschning av vindrummen, 6 bra sovrum.

Varmt välkommen på visning
Antal rum
8 rum varav 5 sovrum
Boarea
248 kvm
Areakälla
faktisk uppmätn norm SS 021054
Biarea
67 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare och inredd vind
Byggnadsår
1932
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 12/3/2009
Energiprestanda
89 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
Grundmur
Betongsten
Stomme
Trä
Fasad
Puts
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Laman 3
Övrigt
Skyddad och ogenerad tomt invid allmänning. Barnvänlig och spännande genom gräsmattor och skogsdungen vid tomtgränsen. Flera stora altaner där en har sjöglimt. Tomten är lättskött och blommar vackert från vår till höst. Flaggstång. Plats för två bilar på tomten. Förråd under tak som rymmer såväl cyklar som trädgårdsredskap.

Parabolantenn monterad på huset.
Larm finns monterat i huset.
Samtliga fönster i källarplan och entréplan är låsningsbara.

År 2000 renoverades hela källaren samt grunden dränerades, enligt tidigare ägare.

SÄLJARNAS ÅTGÄRDSLISTA sedan 2009:
2009
ÖVERVÅNING, HALL OCH TRAPPA
Underarbeten, målning, tapetsering och golvslipning.
Ny walk in closet i master bed room med nya garderober
Renovering av blyinfattade fönster
Spotlights insatta i trappan
Nya innertak uppsatta i alla rum (undantaget rum med balkong där det sitter väv)
Alla snickerier målade
DRÄNERING
Dränering av norra och östra sidan av huset.
Isodrän satt på norra sidan.
Östra sidan singlad och vatten bortlett via dräneringsrör.
Källarförrådet ommålat.
2010
Taket bytt
Nytt tak (tegel) och ny papp på taket.
Samtliga hängrännor och stuprör utbytta.
KÖKSRENOVERING
Vägg öppnad mellan kök och matsal.
Nytt kök (specialbeställda luckor) med nya vitvaror (SMEG) insatt.
Exklusivt klinkergolv inlagt med vattenburen värme och spottar insatta i tak. Samtliga snickerier målade.
MATSAL
Nytt innertak och nya ytskikt med nya tapeter. Snickerier målade.
VARDAGSRUM
Tak och väggar ommålade.
2012
FASAD
Fasaden 100% reviterad och omputsad
Fönster och fönsterluckor skrapade och målade
Vindskivor och läkt ommålade.
Ytterdörr skrapad och lackerad.
Garageport skrapad och målad.
Grind lagad och målad
Ny fasadbelysning
TERRASS
Terrassdörr insatt i kök
Terrass byggd ut mot trädgård i lärkträ och med glas/aluminiumräcken
BALKONGER
Nya smidesräcken på samtliga balkonger
All plåt skrapad och ommålad
Trädäck i lärkträ till balkongerna
Terrassdörr med fransk balkong insatt på vinden
STENLÄGGNING, M.M
Ny stenläggning över hela entrén och entrétrappan med tillhörande underarbeten för att justera avrinning
2014
UTEPLATS
Ny uteplats (trädeck) i lärkträ
Målning av staket.
Nytt staket längs med grannhuset.
Renovering av ytskikt i källare
Omtapetsering och målning av källare.
Nya inbyggda garderober.
2015
Ny varmvattenberedare.

Husets taxerade yta är 166 kvm boyta samt 80 kvm biyta.
Vid faktisk uppmätning har huset nedanstånde ytor:
Entréplan 98,3 kvm boyta
Övre plan 87,4 kvm boyta
Vinsdsplan 35,7 kvm boyta
Sutterängplan/källare är fördelad på 26,7 kvm boyta samt 67,1 kvm biyta
Se mätbevis under fliken dokument.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 51,195 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 12,795
VA
SEK 3,114
Uppvärming
SEK 21,402
Renhållning
SEK 3,230
Sotning
SEK 360
Försäkring
SEK 10,294
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Fördelningen mellan hushållsel och uppvärming är uppskattad.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 8,022,000
Byggnadsvärde
SEK 2,822,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 6,400,000
Tomt
Areal
834 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Karta

Bromma Nockeby Bromma

Orsavägen 44

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg