190
MEDAEB83A9BEA0444AA957D6365298BD47C

Såld!

Johanneberg, GÖTEBORG

Olof rudbecksgatan 15


Såld!
Slutpris: SEK 3,310,000

Ansvarig mäklare

Nu har du en unik möjlighet att förvärva en charmig gaveltvåa med balkong i söderläge i en av områdets mest välskötta bostadsrättsföreningar! Bostaden bjuder även på ett renoverat kök, härlig takhöjd om ca 2,7 meter, rikligt med förvaring och ett badrum förberett för egna tvättmöjligheter, underbart! Här stiger du in i ett boende med många rätt i ett av Johannebergs tidstypiska funkishus och lägenheten är belägen med närhet till stadens puls, Chalmers, exemplarisk kommunikation och Johannebergs härliga miljö. Hjärtligt välkommen på visning!

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,440 inkl. VA, värme, kabel-tv och bredband.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea52 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer0024
Byggår1942
Driftskostnad233 kr/månad

Bilder

Välkommen till Olof Rudbecksgatan 15 och till denna magnifika tvårummare!

Stilrent och elegant renoverat kök med massvis av förvaring.

Köket rymmer ett matbord för 2-4 personer där frukosten intas med välbehag.

Trivsam utsikt över Gothia Towers och Liseberg!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
52 kvm
Hall
Lägenhetens välkomnande hall bjuder in till naturlig avhängning direkt till höger och det finns rikligt med förvaring i två platsbyggda garderober med tidstypiska detaljer och beslag. I hallen ryms ytterligare möblemang om så önskas och från hallen tar du dig vidare till lägenhetens alla rum. Det vackra brädgolvet i original genomsyrar hela bostaden och väggarna i hall och vardagsrum är målade i en grå nyans. Från hallen direkt in till vänster finner du bostadens kök.
Kök
Mycket väldisponerat och renoverat kök med alla funktionaliteter och bekvämligheter som behövs för att längta till dagens matlagning. De många ljusa luckorna bryts snyggt av mot den eleganta bänkskivan i mörkare nyans som ger köket en trivsam känsla. Detta kök har gott om arbetsytor och bra förvaring i flertalet skåp och lådor. Maskinparken består av kombinerad kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt och givetvis en diskmaskin som underlättar vardagen. Köket har plats för upp till fyra matglada gäster och utanför fönstret har ni en magisk vy över Göteborg som extra bordsgranne.
Sovrum
I lägenhetens sovrum ryms enkelt en 180 cm stor dubbelsäng och du finner ypperlig förvaring i fyra garderober. Rummet ger plats för ytterligare möblemang om så önskas och sovrummet bjuder på samma häpnadsväckande utsikt som köket. Här kan du verkligen koppla av efter en lång dag och sovrummet är målat i lugna harmoniska toner.
Badrum
Badrummet är delvis kaklat och är utrustat med WC, handfat med kommod och spegel. För högsta bekvämlighet finns det ett ljuvligt badkar som skänker avkoppling en mysig höstkväll. Badrummet är även förberett för tvättmaskin och densamma ingår i köpet.
Vardagsrum
Detta rum bjuder in till gott om utrymme för såväl soffgrupp som matplats. Här kan du tillsammans med dina nära och kära spendera timmar över antingen en god måltid eller flertalet samtal om livets alla festligheter. På golvet ligger samma vackra brädgolv som i hallen och från vardagsrummet tar du dig ut till lägenhetens rofyllda balkong.
Balkong
Balkongen är belägen med magiskt söderläge med plats för trivsamt möblemang. Utsikten från balkongen är minst sagt härlig och Johannebergs mysiga lugn är din extra gäst. Här kan du avnjuta en fika eller en trevlig bok under flertalet solberikande timmar och under sommarhalvåret är det en given plats med en vän. På balkongen ligger ett golv av trätrall.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 3,440 inkl. VA, värme, kabel-tv och bredband.
Driftskostnad
SEK 2,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,500
Försäkring
SEK 1,300
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftkostnaderna kan variera med förbrukning och leverantör.
Andel i föreningen
1.54041 %
Andel av årsavgiften
1.53965 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1942
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 10/22/2019
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus Nr 2
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Göteborgshus 2 äger fastigheterna Johanneberg 11:1 och Johanneberg 12:3 i Göteborgs kommun. De två fastigheterna som uppfördes 1942 har 72 bostadsrätter och adressen är Olof Rudbecksgatan 15-25.

Lägenhetsförteckning:
24 stycken 1 rok
44 stycken 2 rok
4 stycken 3 rok.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

Informationen grundas på information från föreningens kontaktperson samt föreningens årsredovisning från 2018-2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. (2019-12-04)
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
72
Tv och bredband
Under 2016 så tecknade föreningen ett kollektivavtal med Telia avseende bredband, digital-TV och IP-telefoni. Abonnemangskostnaden redovisas på avin.
Parkering
Boendeparkering "S" används i området. Det finns även en parkeringsföreningen med namnet Trollspisen som har parkeringsplatser vid huset. Dessa kostar ca 1 400 kr/år och den förväntade kötiden är ett par år.
Renoveringar
Fastigheterna genomgick en totalrenovering som färdigställdes 1987.

Exempel på utförda renoveringar:
1987 - Fastigheten totalrenoverades och då byttes även stammarna och alla badrum. Föreningen lät även lägga om taket och installerade hiss.

2012 - Fasaderna sågs över, tvättades och målades om. Även sockeldelen putsades. Under året målades även balkongerna, fönstren tätades (mellan fönsterkarm och murstock) och nya sattes in. Föreningen har även besiktigat taket och detta gjordes utan något att anmärka på.

2016 - Värmesystem

2017 - Mindre målningsarbeten har utförts.

2019 - Ny plattgång lades framför entréerna och vissa delar bekläddes med ny asfalt. Tvättstugan har helrenoverats med nya ytskikt och ny maskinpark. Energideklaration.

Kommande renoveringar/Pågående underhåll:
Injustering av värme och ventilation samt mindre målningsarbeten beräknas åtgärdas mellan 2019-2023.
Relining av avloppsrör i bottenplatta (kommer inte påverka medlemmarna nämnvärt).
Takomläggning ca 2025-2030
(kontrollerat 2019-12-04)
Ekonomi
Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi. Fastighetens goda skick, tillsammans med en låg belåning, har möjliggjort flera avgiftssänkningar, varav den senaste (2 procent) ägde rum i april 2010. Inga avgiftshöjningar är i dagsläget planerade. (2019-12-04)
Belåningsgraden i föreningen är låg och i denna föreningen har man en belåningsgrad på ca 4 080 kr lån/kvm vilket är under snittet för Göteborg.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Johanneberg GÖTEBORG

Olof rudbecksgatan 15

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg