190
MEDE8220629E37C4F319803F52F33745D34

Såld!

Haga, Göteborg

Haga nygata 16A


Såld!
Slutpris: SEK 3,035,000

Ansvarig mäklare

En tvåa om 49 kvadratmeter i Göteborgs, enligt många, mysigaste område. Lägenheten har verkligen charm med en vit kakelugn, breda lister och tidstypiska höga fönster med spröjs. Här kan ni bara gå utanför dörren och njuta av en fika eller gå in till stan på bara några minuter. Ni har goda förbindelser från Järntorget och Slottsskogens promenadstråk är bara ett stenkast ifrån lägenheten. Allt detta i en välskött HSB-förening.

Om området

Haga med sina gatstensbelagda gator och välbevarade landshövdingehus är en sevärdhet och enligt många den charmigaste stadsdelen i Göteborg.
Mest känt är Haga för sina antikaffärer och utomhusmarknader. Men här vimlar också av småbutiker, caféer, konsthantverkare och kvarterskrogar. Hittar du din plats i solen på Haga Nygata utanför något av fiken är det läge att avnjuta Hagas specialitet - den gigantiska kanelbullen.
Haga var Göteborgs första planlagda stadsdel utanför stadsmurarna. Här började byggas redan på 1600-talet då invånarna var folk som arbetade vid varven och hamnarna. Bebyggelsen blev allt större och tätare från 1840-talet och framåt då mängder av landsbygdsbor slog sig ned, hitlockade av Göteborgs stora industrier. Trots en del förändringar som skett under åren, präglas stadsdelen fortfarande av hus byggda före 1920. Namnet Haga härstammar från de hagar som ursprungligen fanns här.
En välkänd symbol i stadsbilden är Skansen Kronan som ligger på Risåsberget intill Haga. Försvarsanläggningen togs i bruk 1698 och tillhör det nationella kulturarvet. Med en finfin utsikt över staden har du häruppe en perfekt plats för picknick och promenad.
Vill du träna och bada i historisk miljö finns Hagabadet med toppmodern spa- och träningsanläggning. Huset invigdes som badhus redan 1876 fast då under namnet Renströmska Bad- och Tvättanstalten.
Som boende i Haga har du bekvämt gångavstånd till det mesta i staden. På tio minuter promenerar du till Kungsportsavenyn eller Slottsskogen. På fem minuter går du över till Willys och Feskekyrkan på andra sidan vallgraven. Buss- och spårvagnsförbindelserna är annars utmärkta, från Järntorget som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken har du trafik i flera riktningar.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,762 inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea49 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer55
Byggår1929
Driftskostnad392 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
49 kvm
Hall
Ni välkomnas in i denna tvåa på Haga Nygata genom en charmig hall med goda avhängningsmöjlighetet. Från hallen når ni genom tidstypiska spegeldörrar köket och badrummet. Vardagsrummet ligger även i anslutning till hallen.
Vardagsrum
Till höger från hallen finner ni vardagsrummet. Detta rum präglas av en vacker vit kakelugn och, liksom resterande rum i lägenheten, breda, vackra lister. Det är ett ljust rum med vita väggar och ljust laminatgolv. Det blir ett härligt ljus i detta rum genom två höga fönster med spröjs. I vardagsrummet finns det plats för soffgrupp, tv-möbel samt annat möblemang om så önskas.
Sovrum
Intill vardagsrummet ligger sovrummet. Här är liksom vardagsrummet vita väggar och ljust laminatgolv. Längs ena väggen finns det plats för garderober och rummet rymmer en dubbelsäng med nattduksbord.
Kök
Rakt fram från hallen ligger köket och detta rum har charmen i behåll. Precis som resterande lägenhet så är det höga fotlister och höga fönster. Under fötterna ligger ett rutigt golv och väggarna är ljusa. Köket är i vita originalluckor och stänkskygget är av vitt kakel. Kylskåpet som byttes för några år sedan är av märket Smeg. Maskinparken består även av ugn, spis, dubbel diskho och fläkt.
Badrum
Badrummet är stort och har ett härligt fönster som sätter charm även på detta rum. Det finns här inne både tvättmaskin och torktumlare. I övrigt är badrummet utrustat med dusch, kommod och WC. Väggarna är vita och golvet är ljust blått.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Avgift
SEK 2,762 inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Driftskostnad
SEK 4,700 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,700
Andel i föreningen
1.0291 %
Andel av årsavgiften
0.46614 %
Tillträde
enl överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 10/14/2008
Energiklass
C
Energiprestanda
171 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
HSB Brf Albert
Om föreningen

Föreningen äger fastigheterna Haga 26:5 och 26:9. I HSB Albert finns 67 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler som idag hyrs ut till 3 butiker och en restaurang.

Det finns även flertalet gemensamma utrymmen att utnyttja som boende i föreningen:
- Tvättstuga i uppgången Skolgatan 7A (utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkrum, mangel samt strykbräda med strykjärn)
- Gym i uppgången Skolgatan 7A (Detta är utrustat med träningsredskap för kondition, styrka och rörlighet)
- Föreningslokal i uppgången Östra Skansgatan 8A (Denna kan medlemmar hyra för 300 kr och är utrustat med pentry, långbord för ca 30 personer, bäddsoffor mm)
- Gästrum i uppgången Östra Skansgatan 8A (föreningen har två gästrum som medlemmarna kan hyra och kostar 150 kronor per dygn)
- Cykel- och barnvagnsförråd finns på gården.
- Snickarbod finns även det på gården (Denna är utrustad med bland annat bandsåg, planhyvel, hyvelbänk, spånsug och en cirkelsåg)
- Bastu i uppgången Skolgatan 7A (Här finns bastu, två duschar, WC samt en sittgrupp. Denna kan ni som medlemmar låna gratis)


Föreningen har en informativ hemsida som ni även kan besöka. www.albert.se
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
67
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Brf Albert har ett kollektivavtal med Telia som ingår i avgiften och där ingår bredband, bredbandstelefoni och digital-TV.
Parkering
Föreningen disponerar över 41 st parkeringsplatser som kostar 897:-/månad.
Renoveringar
Det finns inga renoveringar utöver plan och föreningen följer underhållsplanen. Hissrenovering har gjorts Renovering av tvättstugan, bastun och korridoren till dessa utrymmen kommer att renoveras inom kort.
Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi med bra inkomster från sina 4 lokaler. Föreningen amorterar även sina lån och lånen per kvadratmeter är lägre än snittet i Göteborg. Föreningen har splittrade avgifter och vid årsskiftet kommer avgift av kapital att sänkas med 11,5% och avgift för drift kommer att höjas med 5% (2017-11-10).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,120

Karta

Haga Göteborg

Haga nygata 16A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg