190
MED67651DA303C74131862B380999ECB501

Såld!

Hässelby Södra Villastad, Hässelby

Lindaus väg 33


Såld!
Slutpris: SEK 6,995,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Tillfälle att förvärva områdets kanske charmigaste sekelskifteshus.

Husets vackra fasad med fin harmoni mellan liggande och stående träpanel, en genomtänkt färgsättning och vackert falsat plåttak med två taktorn ger ett pampigt intryck.
Dess totala 186 kvadratmeter har såväl snickarglädje och sekelskiftsromantik, samtidigt som det har det moderna husets alla fördelar och bekvämligheter såsom bergvärme.
Husets två plan ger utrymme för hela åtta rum och kök med flera små vrår och kryp-in för de lekfulla, ett riktigt drömhus för alla oss som älskar de vackra trähusen med känsla av förra sekelskiftet.
Fastigheten innefattar totalt 177+9 kvm bo-/biarea (gäststuga och hus) samt tomten om 1122 kvm.

Plan och lättskött trädgårdstomt med utomhusförråd. Uppvuxen trädgård med äppel-/päron-/plommon-/körsbär- och valnötsträd samt olika sorters bär- och prydnadsbuskar. Trädgårdsgångar av marktegel och stenläggningar av natursten bidrar till fastighetens genuina karaktär.

Ett hus som bara måste upplevas på plats!

Övrigt om fastigheten
- Bergvärme 2005
- Gästhus 2011
- Dränering 2006
- Duschrum + bastu 2004
- Ommålning kök 2018
- Braskamin 2018
- Vitlaserat tak 2018
- Fiber

Om området

Välkommen till Hässelby södra villastad! Hässelby har väldigt fina naturområden. Du hittar både cykel - och promenadvägar, naturreservat, båtplatser, fina bad och en golfbana. Dessutom har du en underbar närhet till Mälarens vatten. Välkommen att trivas i grönskade Hässelby!

Kommunikation

Hässelby har goda kommunikationer med både buss och tunnelbana. Områdets tunnelbanestationer är Hässelby Gård och Hässelby Strand. Det går även busslinjer till både Spånga och Barkarby där pendeltågstationer finns.

Närservice

I Åkermyntan (centrum) finns ett visst utbud av service med livsmedelsaffärer, apotek och restauranger m m. I området finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i Hässelby strand.

Parkering

Två parkeringsplatser på tomten samt möjlighet att stå på gatan framför huset.

Övrigt

Hässelby Villastad är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Stadsdelen gränsar till Hässelby strand, Hässelby gård, Vinsta, Kälvesta samt till Järfälla kommun och över vattnet (Mälaren) till Ekerö kommun. Stadsdelen är den västligaste i Stockholm, samt den till ytan största.
Hässelby hembygdsmuseum ligger på Riddersviksvägen, i det hus som var kommunalhus i Hässelby villastads köping 1926-49.
Riddersvik är en herrgård som ligger i stadsdelen Hässelby Villastad vid Mälarens strand. På andra sidan vattnet skådas Ekerö. Det finns en ångbåtsbrygga i Riddersvik. I skogsområdet kan man jogga eller rida, det finns även en led utefter vattnet. Från Riddersvik går Berghamns brygga längs klipporna vid vattnet till Fagerstrand i Hässelby Villastad. På sommaren finns badmöjligheter.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea147 kvm
Tomtarea1,122 kvm
Byggår1909
Driftskostnad3,100 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

-- ENTRÉPLAN --

HALL
Den taktäckta entrén skapar en intim känsla. Väl inomhus öppnar sig en charmig värld med känsla från förr. Hallen känns inbjudande och rymlig, öppen mot kapputrymme med gott om plats för avhängning samt ytterligare förvaringsmöjligheter. På golvet ligger klinker i ett vackert mönster som snyggt matchar den tidsenliga tapeten. I anslutning till hallen ligger vardagsrummet samt trapp ner till källarplanet.

VARDAGSRUM/SALONG
Från hallen öppnar sig det trevliga vardagsrummet med anslutande salong. Stora fönsterpartier ger utrymmet en härlig rymd och ljusinsläpp. Väggarna är vitmålade och golvet är av ekparkett.
Generös salong med plats för de större bjudningarna. Den öppna planlösningen ger ett fint samspel mellan vardagsrummet och salongen.

KÖK
Husets genuina sekelskiftskaraktär avspeglas i detta väl tilltagna kök med inspiration från Frankrike. Ett kök för den matintresserade hemmakocken med slittålig köksbänk och gasspis som ger möjlighet för utveckling av din matkonst. Här finns även kyl, frys, diskmaskin samt utrymme för matplats.

BADRUM OCH TVÄTTUTRYMME
Ett stort fint badrum med ljusa färgval. Klinkergolv med behaglig golvvärme i ljusgrått och vitkaklade väggar med bård. I badrummet finns inkaklat badkar, WC, dusch och vädringsfönster för extra ljusinsläpp. I direkt anslutning till badrummet finns ett tvättutrymme med tvättmaskin, torktumlare, garderob samt avlastningsbänk. Schackrutigt klinkergolv med bröstpanel i pärlspont.

SOVRUM
Vitmålade väggar med romantisk fondtapet. Fönster ut mot huset grönskande framsida. Fungerar alldeles utmärkt som föräldrasovrum/gästrum då det är det enda sovrummet på entréplanet.

-- ÖVRE PLAN --

Övervåningens rumsindelning ger både möjlighet för avskildhet och aktiviteter för de yngre inslagen i familjen.

ALLRUM
Mysigt allrum med öppen spis. Vitlaserad pärlspont i tak med ljusa väggar och parkettgolv. Ett rum som ger många möjligheter för hela familjen att umgås.

SOVRUM 1
Stort och luftigt masterbedroom med härliga fönsterpartier och gott om plats för dubbelsängen. Plats för skjutdörrsgarderob samt byrå. Nymålade väggar i vitt och fint trägolv. Vidsträckt utsikt mot tomten och Hässelby Villastad.

SOVRUM 2
Perfekt för de yngre i familjen. Utsikt mot husets baksida.

SOVRUM 3
Rymligt och ljust sovrum tack vare fönsterpartier i två väderstreck varav ett med vackra fönsterspröjs.

WC
Huset charmigaste rum kan mycket väl vara denna WC som tidigare fungerat som garderob. Tidsenligt utförande med fönster från sekelskiftet.

ALTAN
I sydvästligt läge kan flera middagar med gott sällskap avnjutas på denna stora altan med vidsträckt utsikt samt plats för både matgrupp och soffgrupp.

-- KÄLLARPLAN --

I källarplanet finns en spa-avdelning i nykänsla med dubbeldusch, stor bastu och fina materialval. En dröm att komma hem till efter jobbet.
Utöver det finns också praktiska utrymmen som förråd, snickarbod och pannrum med separat entré.

-- GÄSTSTUGA/SIDOBYGGNAD --

Fristående gästhus i lyxigt utförande om 26 kvm med separat parkering. Du slås direkt av den höga takhöjden och omsorgen om detaljerna. I gästhuset finns WC samt kokvrå. Här finns många möjligheter där bara fantasin sätter gränserna. Kan bland annat användas till uthyrning för ytterligare inkomst, som gästhus, till tonåringen eller varför inte som generationsboende.

GJORDA RENOVERINGAR/FÖRBÄTTRINGAR

2002-2017 - Fiber samt kontinuerliga renoveringar för samtliga rum, innertak, allmoge list, gipsskivor.
2004 - Dusch och bastu källarplan
2005 - Bergvärme
2006 - Dränering
2018 - Braskamin
2011 - Gäststugan byggd
2011 - Nya avloppsrör
Antal rum
8 rum varav 4 sovrum
Boarea
147 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1909
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 1/7/2018
Energiklass
E
Energiprestanda
95 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Citronen 25
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 37,200 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,200
Uppvärming
SEK 32,000
Kommentar
El är inkluderat i uppvärmningskostnaden.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,569,000
Byggnadsvärde
SEK 2,154,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,673,600
Tomt
Areal
1122 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Ytvattenskydd (2008-11-25) Tomtindelning (1966-10-07) Stadsplan (1964-12-28)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Hässelby Södra Villastad Hässelby

Lindaus väg 33

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg