190
MEDB32E5F8458E14A0899323449335A9A23

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Abiskovägen 6, 3 tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,250,000

Ansvarig mäklare

Välplanerad 3-rumslägenhet på 3:e våningen. Genomgående ljus lägenhet med stambytt badrum. Renoverat kök med rostfria vitvaror. Möblerbar balkong i insynsskyddat sydostläge. Populär förening med låga månadsavgifter. Endast ett stenkast från Vällingby centrum med det mesta man kan önska.

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service. Här bor man med närhet till både stadsliv och natur. På cykelavstånd finns fina badplatser vid mälarens strand och Grimsta naturreservat som inbjuder till ett rikt frilufsliv. För den sportintresserade finns även Vällingby sim- och idrottshall.

Parkering

Föreningen disponerar 55 garageplatser och 80 parkeringsplatser. ISS Ekonomiförvaltning, Uppsala har hand om fördelningen av parkeringsplatserna. Telefon 018-18 41 14.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,558 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea70 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer244
Byggår1954

Bilder

Renoverat kök

Välkommen till Abiskovägen

Stort vardagsrum

Kök med rostfria vitvaror

Fri utsikt

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
ENTRÈHALL:
Välkomnande och rymlig hall med ekparkett och ljusmålade väggar. Förvaring i form av en dubbelgarderob samt linneskåp. Ingång till rymlig klädkammare.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare med hyllor och stänger för smart förvaring.

BADRUM
Direkt till höger ligger det fräscha och stambytta badrummet med ljust klinkergolv och vit- och grönkaklade väggar. Badkar, handfat, spegelskåp med belysning och wc.

KÖK:
Renoverat och välplanerat kök med bra arbetsytor. Vit skåpinredning, vitt kakel samt arbetsbänk i eklaminat gör köket stilfullt. Kyl och frys i fullhöjd. Spishäll infälld i arbetsbänken, inbyggd ugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin och spiskåpa. Matplats intill fönster. Ett trivsamt kök av hög klass.

VARDAGSRUM:
Ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsdel, perfekt sällskaps yta. Ekparketten och den genomgående ljusa färgsättningen ger en tacksam bas att möblera mot. Här är det utgång till den möblerbara balkongen i insynsskyddat sydostläge.

SOVRUM 1:
Rummet har plats för dubbelsäng. Målade väggar samt tapetserad fondvägg. Förvaring i form av en hörngarderob samt och två garderober.

SOVRUM 2:
Från vardagsrummet är det ingång till det andra sovrummet. Även här är det för lägenheten genomgående ljusmålade väggar.
Antal rum
3 rum
Boarea
70 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 12, hiss finns
Avgift
SEK 3,558 inkl värme, VA
Andel i föreningen
0.30985 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 9/29/2008
Energiprestanda
113 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Det finns förråd om ca 4 kvm och mindre matförråd i samma trapp uppgång.
Samtliga fönster utbytta 2009.
Persienner i samtliga fönster.
Stammar och el byttes 2000.
Kabel-TV och bredband genom ComHem.
Övriga byggnader
I förenigen finns det tillgång till 6 st tvättstugor. De finns på Kirunagatan 45, 54 samt Abiskovägen 12.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Härlig balkong med trätrall i fritt sydostläge.
Förening
Namn
Kapprocken
Om föreningen
På föreningens fastigheter finns 17 bostadshus byggda år 1954-1955. Totalt är det 353 lägenheter och 17 lokaler. Föreningen är mycket välskött med låg belåning och god ekonomi, det är en av Vällingbys äldsta föreningar. Medlemmar har tillgång till 6 tvättstugor. De finns på Kirunagatan 45, 54 samt Abiskovägen 12. På Kirunagatan 52 ligger föreningens samlingslokal. Stambyte genomfördes 1999-2001 då man även bytte delar av elen. Relining av avloppsledningar i källargolv och mark pågår och utbyte av garageportar. Under de senaste åren har även fasaderna renoverats på låghusen och alla lägenheter har fått nya fönster och balkongdörrar. Man har även installerat fiber. Fönsterbyte 2011, fasadrenovering och balkong 2018.

Tv via ComHem eller Ownit som tillsammans med CanalDigital erbjuder tv via bredbandsbolaget. Fiberbredband via Ownit för 200 kr/mån (100/100 Mbit/s) alternativt via ComHem.

RB Fastighetsägare sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr, dessa betalas av köparen.

Föreningen har 55 garageplatser och 80 p-platser. Hyran för dessa ligger mellan 210-400 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. RB Fastighetsägare är ansvariga för kölistorna, tel 018-18 41 41.

Föreningen har mailadress expeditionen@kapprocken.se och tel. 08-38 25 09. Föreningens expedition på Kirunagatan 84 B har öppet torsdagar kl 16-18. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.kapprocken.se.

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Abiskovägen 6, 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg