190
MEDF63E079A8D6047C8948AA90A7A0CE6E6

Några minuters promenad till Vällingby C, stambytt, låg avgift

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Jämtlandsgatan 100,1tr


Såld!
Slutpris: SEK 1,350,000

Ansvarig mäklare

En hemtrevlig 2-rumslägenhet centralt belägen i lugnt område och högst upp i huset. Ljusa färgval, fönster åt 2 väderstreck & mycket välplanerad. Kök med bra matplats, rymligt vardagsrum, bra sovrum, klk, förråd & balkong mot grönområde Stambytt & helkakl. badrum från -03. Några minuters promenad till Vällingby C,

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,054 inkl värme, Va, bredbandsavgift, kabel-tv (grundutb.)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea58 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer135
Byggår1952
Driftskostnad125 kr/månad

Bilder

Utsikt från grönområdet

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Trevlig 2:a i välplanerad 50-tals arkitektur med lugnt läge et tstenkast från Vällingby centrum.
Ni kommer in i den hemtrevliga hallen som är lägenhetens centrala del. Från hallen når ni lägenhetens alla rum och utrymmen. På ena sidan har ni badrum, kök och på andra sidan sovrum och vardagsrum med utgång till balkongen.
Färger och interiör
HALL: Ljus plastmatta, vitmålade väggar, bra klädavhängning, garderober, skåp och överskåp.Rakt fram i hallen når man klädkammaren med hatthyllor för bra förvaring.

VARDAGSRUM: ekparkettgolv, ljusa tapeter och utgång till balkongen med soligt fritt läge mot grönområde.

KÖK: Ljus linoleummatta, vitmålade väggar, skåpinredning i original med ljus rosa färg, vitt kakel ovan bänkar. Kyl och frys ca 2009. Mycket trevlig och rymlig matplats vid fönstret.

SOVRUM: Målad linoleummatta och vitmålade väggar med fönster åt grönområdet. Här finns gott om plats för extragarderober (bef garderober ingår ej).
.
BADRUM: Ljust klinkergolv, vitt kakel med bård av färgade plattor, vitt sanitetsporslin och vädringsfönster.

KLÄDKAMMARE: Ljus plastmatta, vitmålade väggar, hyllor och hängare.

FÖRRÅD: I källaren väggar försedda med träskivor så ej insyns finns.
CYKELFÖRRÅD: Lätt att nå via källartrappen och via separart ingång.
TVÄTTSTUGA: I samma port en trappa ned till källaren.

Antal rum
2 rum
Boarea
58 kvm
Badrum
Ljust klinkergolv, vitt kakel med badkar
Kök
Rymligt kök med original skåpinredning
Balkong
Soligt fritt läge mot grönområde.
Klädkammare
Rymligt med hyllor och hängare.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 3,054 inkl värme, Va, bredbandsavgift, kabel-tv (grundutb.)
Driftskostnad
SEK 1,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.76 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1952
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Bredband 100 Mb (stadsnät) Kabel-tv & bredband (Comhem)
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Underbart balkongläge mot fritt grönområde med solchanser.
Förening
Namn
Ritbrädet 1
Om föreningen
Brf Ritbrädet 1 bildades 2007 och är belägen på Jämtlandsgatan 70 - 116 i Vällingby. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2009 och består av elva flerbostadshus om 3 våningar med 189 lägenheter. Fastighetens byggnader är uppförda 1952.

Föreningens tvättstuga ligger på hörnet av Jämtlandsgatan 108 i källarplanet. Föreningslokalen är belägen på gaveln av Jämtlandsgatan 80. Där träffas styrelsen varje vecka och de svarar på frågor på måndagar 18.30-19.00. Föreningen har 63 st garage och alla belägna i husen mot Jämtlandsgatan. Garagen hyrs ut för 582 kr per månad. För information om lediga garage eller kö därtill kontakta styrelsen på: garage@ritbradet1.se

Ekonomisk förvaltare är Agenta Förvaltning. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningen planerar avgiftshöjningar med 2 % vid varje årsskifte.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår en bostadsrättsförsäkring vilket innebär att föreningens medlemmar inte behöver ha det sk. bostadsrättstillägget på sina hemförsäkringar.

I alla lägenheter finns bredbandsanslutning från Ownit via fiber och tv/bredbandsuttag från Com Hem. Föreningen har en gruppanslutning med 700/700 mbit/s från Ownit. Det innebär att telefon- och bredbandsavgiften ingår i månadsavgiften till föreningen, men du betalar själv för tillkommande tjänster så som samtalskostad och betal tv-kanaler. Grundutbud av tv tillhandahålls både via ComHem och Ownit.

Föreningen har nyligen renoverat portar och trapphus och de planerar för fönsterrenovering och fasadrenovering men det är inte bestämt när det kommer att ske.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.ritbradet1.se.
Antal lägenheter
189
Varav hyreslägenheter
36
Tv och bredband
Gruppanslutning via fiber från Ownit och Kabel-TV från Comhem. Ingår i månadsavgiften.
Ekonomi
Föreningen har ett stort dolt kapital i form av hyresrätter

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Jämtlandsgatan 100,1tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg