230
MEDA0323C579BF94A6BAA418B0775391DEC

Granbystrand, SIGTUNA

Grimvägen 7

Fakta

TypTomt
Tomtarea1,647 kvm
Driftskostnad1,871 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,495,000

Ansvarig mäklare

Byggklar tomt i Granbystrand med närhet till Mälaren. Ett härligt barnvänligt område invid Mälarens strand med båtbryggor och badplats några minuter bort. Tomten är delvis starkt kuperad och omges av naturmark på två sidor. I väst skymtar man Mälaren mellan tallarna. Markarbeten är utförda och förbereddes för uppförande av ett tilltänkt bostadshus. På tomten står ett isolerat färdigbyggt garage-, gästhus som har blivit inredd för övernattning med dusch- wc, pentry med tvättmaskin. Vid kortsidan finns en altan med markis. Byggnaden är ansluten till det gemensamma VA- systemet. Även fiber finns indraget. (Telia).

För fastigheten gäller enligt detaljplanen att tomten får bebyggas med max 250 kvm bruttoarea för huvudbyggnad och garage- förrådsbyggnad med max 40 kvm. Minsta tomtstorlek är 1 600 kvm. Huvudbyggnad får uppföras i två våningsplan och högsta byggnadshöjd är 6 meter.

Det finns ett bygglov från 2016-06-09 för bostadshus och garage. Garage/komplementbyggnaden har ett interimistiskt slutbesked då inte bostadsbyggnaden är uppförd. För en köpare rekommenderas att kontrollera med kommunens bygglovsenhet angående befintligt bygglov och vad som gäller. Där finns också de ritningar och specifikationer som gäller för nuvarande lov. Ett bygglov måste avslutas inom 5 år för sin giltighet.

Ritningarna i annonsen är de som ligger till grund för det gällande bygglovet idag. Ytterligare information finns hos kommunen.

Boende och ägare har del i en samfällighet. Här ligger samfällt vatten via gemensamt teknikhus. (f.n fri tillgång till vatten från Bärmö vattentäkt mot fast avgift (ej per m3)), regelbundna vattenprover (4 ggr/år). Samfällt avlopp via en för området gemensam reningsanläggning (ägs ej av samfälligheten). Fibernätverket ägs av samfälligheten.

Andelstalet i samfällighetsföreningen är detsamma för obebyggd tomt som bebyggd, vilken är 950 kr/mån.
Vägsamfällighetsavgift Sigtuna Killinge GA 4: 507 kr/år (inkluderat i driftskostnaden.)
Bärmöby Småhusbyggnads AB, Samfällighetskostnader, reningsverk, VA, snöröjning/sandning mm.
Beräknad årsförbrukning el: 4 654 kWh. Kostnad beräknat genom nät+el/månad x 12. (Inkluderarat i angiven driftskostnad).

Kontakta mäklaren för frågor och visningar.

Om området

Område vid Mälarens strand med småbåtshamn, strand, badbrygga och båthus (festlokal med kök, wc, dusch och bastu). Du tar dig enkelt med bil till Sigtuna, Arlanda, Stockholm och Uppsala samt Enköping.

Granby Nya Förskola ligger några minuter bort. Härifrån går även skolbussen.

Kommunikation

Bussar till Sigtuna, Bålsta och Arlanda går vart 30:e minut. Busshållplatsen ligger vid väg 263, vid infartsvägen till området.

Närservice

Som Sveriges första stad var Sigtuna en attraktiv boendeplats redan för tusen år sedan. I den unika och charmiga stadskärnan finns

Även idag väljer människor från hela världen att bosätta sig kommunen. Sigtuna kommuns befolkning växer stadigt. Naturen, lugnet och småstadskänslan, närheten till storstadens puls och goda kommunikationer är viktiga bidragande faktorer. Liksom möjligheten att välja boendeform; här finns ett brett utbud av hyresrätter, bostadsrätter och villor i vacker miljö. Var du än bor i kommunen är det nära till grönskande naturområden, frisk luft och vatten. Och det är aldrig långt till bra förskolor och utbildningar eller fritidsaktiviteter.

Flertalet förskolor och grundskolor finns inom Sigtuna Kommun, både i Sigtuna och Märsta.
Se kommunens hemsida för mer information om skolor:

http://www.sigtuna.se/sv/Barn--Utbildning/Forskola-och-pedagogisk-omsorg/
Närliggande grundskola är t ex S:ta Gertruds skola i Til. År F-6 med integrerad fritidsverksamhet.
http://www.sigtuna.se/sv/Barn--Utbildning/Grundskola/
I Sigtuna Kommun finns det fyra gymnasieskolor:
http://www.sigtuna.se/sv/Barn--Utbildning/Gymnasium/Gymnasieskolor-i-kommunen-/

Sigtuna Stad är Sveriges äldst bevarade stad invid Mälaren. Här finner du gamla Stora Gatan med dess äldre trähus, små butiker och mysiga cafeér. Här finns både läkarmottagning- tandläkare. och apotek. I Märsta med snabb på- och avfart till E4 finns köpcentret Arlanda Stad.

Parkering

Parkeringsplats framför garagebyggnad

Övrigt

Sevärdheter i närheten är t ex Venngarns slott som ligger ett par kilometer norr om Sigtuna, huvudsakligen uppfört 1670 för Magnus Gabriel De la Gardie i samarbete med arkitekten Jean De la Vallée. Venngarn blev kronogods under Gustav Vasas tid. Sedan dess har Venngarn antingen varit bostad åt landshövdingar i Uppsala eller varit utarrenderat. 1916 blev det alkoholistanstalt och förvaltningen låg i slottet med dess magnifika trapphall och målade barocktak. Senare ägare blev Lewi Pethrus-stiftelsen. Slottet är byggnadsminne

Bilder

Vy över tomten

Vy mot Mälaren

Tomten rakt ovanifrån

Från Grimvägen

Garage/gäststuga

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Killinge 11:11
Allmänt om fastigheten
Summa pantbrev
SEK 1,825,000
Tomt
Areal
1647 kvm
Tomttyp
Sluttande tomt
Tomtbeskrivning
Tomt med vy invid naturmark.
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Via Samfällighet.
Länk till Granby Samfällighetsförening: https://granby.nu/
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Granby GA:6 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Granby GA:7 ändamål: Bad- och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Granby GA:8 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Granby GA:9 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Killinge GA:4 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Kraftledning
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 0191IM-10/1791.1

Karta

Granbystrand SIGTUNA

Grimvägen 7

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg