MED356EDECFC68347CCB66FB8C325F2B1B6

Paradvåning med fantastiskt läge på Östermalm!

Centrum/Östermalm, Kristianstad

Föreningsgatan 9A


Eller högstbjudande: SEK 4,500,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

I Kristianstads vackraste sekelskifteshus hittar ni denna unika våning fyra våningar upp med underbar utsikt över stadens takåsar och med två balkonger mot den lugna innergården i öster. Kakelugn, takrosetter, stuckaturer, originalgolv, serveringsgång, spegeldörrar, och över tre meter i takhöjd, är bara några exempel på vad denna fantastiska paradvåning erbjuder!
Våningen är varsamt totalrenoverad men nya fräscha ytskikt och med nytt kök och badrum (2016). Utöver detta är rummen i dagsläget fördelade på två sovrum, vardagsrum, tv/sällskapsrum och matsal. Det erbjuds även en serveringsgång och två klädkammare varav en är förberedd för att kunna göras om till gästtoalett.
Har du längtat efter en extraordinär våning med en charm utöver det vanliga och dessutom på bästa cityläge? Då är tillfället äntligen här!

Välkommen att boka personlig visning!

Om området

Östermalm är en stadsdel i Kristianstad som ligger öster om stadskärnan och härbärgerar bland annat stadens bibliotek, konserthus och tingsrätt. Östermalm ligger centralt och här har man nära till Nya Galleria Boulevard samt stadens puls, kommunikationer via buss eller tåg. Flera mataffärer finns i närheten och konditori och cafe. Bebyggelsen är mestadels gamla fina hus som idag är både hyresrätter och bostadsrätter samt ett område med villor.

Fakta

MånadsavgiftSEK 8,946 Det har tidigare varit två lägenheter. Lägenhet 4: 78 kvm / Månadsavgift: 3.744 kr Lägenhet 16: 104 kvm / Månadsavgift: 5.202 kr
TypLägenhet
Antal rum5 rok
Boarea182 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1303 (16), 1301 (4)
Byggår1901
Driftskostnad663 kr/månad

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum
Boarea
182 kvm
Välkomna!
Välkomna in till denna fantastiska sekelskiftesvåning fyra våningar upp där ni redan i entrén nås av bostadens underbara charm. Med otrolig takrymd och stort ljusinsläpp från olika vädersteck välkomnas ni in i en möblerbar hall med gott om avhängningsmöjligheter direkt till vänster. På golvet ligger ett vitmålat trägolv som går som en röd tråd genom nästan hela våningen. Från hallen når du både det stora vardagsrummet till vänster och det härliga tv rummet fram till höger. Det finns även en klädkammare/förråd till höger som man lätt kan göra om till en gästtoalett, då allt är förberett för detta. Via en passage rakt fram i hallen kommer du sedan vidare till våningens vackra kök.
Vardagsrum
Vardagsrummet, som ni når direkt till vänster från hallen, är våningens största rum och imponerar med sin rymd och sitt ljusinsläpp. Rummet som erbjuder stuckaturer, takrosett, varsamt renoverade original fönster med energiglas, över 3 meter i takhöjd samt ett vackert trägolv i originalskick, är ett rum utöver det vanliga!
Vardagsrummet angränsar till våningens kök, matsal och hall.

Matsal
Från vardagsrummet når du våningens stora ljusa matsal. Även detta ett ljust rum med härligt ljusinsläpp från väster, takrymd och stuckaturer. Här kan man njuta och umgås av både sällskapet och rummets otroliga charm. Rummet ligger praktiskt intill köket som du enkelt och snabbt når via en vacker serveringsgång, när det är dags att servera gästerna.
Serveringsgång
Den lilla serveringsgången som renoverades 2019 ligger praktiskt placerad mellan kök och matsal. Här finns avlastningsytor, men även en extra frys inmonterad. Höga skåp med gott om förvaring och under finns det kojplats för de små, mellan serveringsgången och ett av sovrummen.
Kök
Våningens stora kök som totalrenoverades 2016 har en charmig och vacker gammaldags touch som passar bra in i bostadens övriga miljö. Ett ljust kök med bra materialval samt en köksö med plats för härligt mingel. Här finns även gott om plats för matbord om så önskas. Köket ligger i hjärtat av våningen och angränsar närmast till matsalen, två sovrum, hall och badrum. I köket finns även våningens andra ingång, vilket är väldigt praktiskt, när du snabbt och enkelt skall lasta in veckohandlingen eller gå ut med soporna.
Sovrum
Våningens sovrum ligger vägg i vägg med varandra, där en klädkammare skiljer dem åt. Sovrummet som ligger i västerläge är ett större sovrum med stort ljusinsläpp och gott om plats för stor säng, soffa, tv, leksaker eller vad man nu önskar. Det andra sovrummet är något mindre och ligger mot den lugna innergården i öster.Rummet erbjuder även en pardörr som tar er ut till en mysig balkong, där ni kan njuta i morgonsolen.
Badrum
Ett vackert nyrenoverat helkaklat badrum från 2016. Här erbjuds inbyggd dusch, kommod med vackert utanpåliggande handfat i mässing, wc och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Självklart finns här också härligt skön golvvärme som värmer kalla fötter och ett fönster mot innergården när man önskar vädra.
Tv/Sällskapsrum
Rakt fram till höger från hallen ligger våningens tv/sällskapsrum. Ett rum som utmärker sig av den vackra kakelugnen i originalskick. Här hittar ni också våningens andra balkong, även den lugnt placerad mot innergården och med morgonsol.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Pris
SEK 4,500,000 eller högstbjudande
Avgift
SEK 8,946 Det har tidigare varit två lägenheter. Lägenhet 4: 78 kvm / Månadsavgift: 3.744 kr Lägenhet 16: 104 kvm / Månadsavgift: 5.202 kr
Driftskostnad
SEK 7,950 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,000
Försäkring
SEK 950
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
5.893 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1901
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 4/22/2010
Energiprestanda
169 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas/3-glas
Övrigt
Föreningsgatan 9 är uppförd 1901. Arkitekt Alfred Hellerström och Algot Johansson. Här var norra infanteriregementets stab inrymd 1915-1922. Ombyggd 1986 av ABK. Övertogs av Brf Hunden 2010.
Övriga byggnader
Förråd i källare: 2 stycken gallerförråd och 1 styck varmförråd med element, epoxigolv och vatten/avlopp.
Förening
Namn
Brf Hunden
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Hunden 10 i Kristianstads kommun med därpå uppförda två stycken byggnader. Ett bostadshus och ett förråd/återvinningsbyggnad på gården. Fastighetens adress är Lasarettsboulevarden 5 och Föreningsgatan 9A-D i Kristianstad.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Kristianstad. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

Det senaste året har ny fjärrvärmeanläggning installerats.

Föreningen sänkte avgifterna för två år sedan och inga höjningar är aktuella.
Föreningens ekonomi är stabil och klarar en räntenivå på ca 5% innan avgifterna behöver höjas. Idag ligger snitträntan på 1,15%.
Antal lägenheter
37
Parkering
Föreningen äger sex stycken parkeringsplatser.
Renoveringar
Nyligen renoverat i föreningen:
- Nya fönster i hela fastigheten inklusive källaren. - Cykelgarage med laddning för elcykel - Led konventering sker löpande - Modernt portkodsystem med taggar och på vissa dörrar automatöppnare - Nya tvättstugor med Electrolux maskiner - Brandlarm i källare och i alla portuppgångar - Renoverat tunnel med takhöjd och belysning - Renoverat huvudportar med tidstypiska beslag - En trappupgång med led, färg och beslag m.m.

Vad som kommer att göras inom två år:
- Nya hissar - Solceller - Renovering av fastighetens sockel runt om - Grind i tunnel in till gården med koppling till passersystemet - Gården ska ses över med bättre gemensamma ytor - Ett övernattningsrum i källaren för gratis utlåning för hyresgäster som har tillfälligt besök - Två trappuppgångar ska målas om och led konverteras -

Föreningen har som uttalad målsättning att denna fastigheten skall bli den finaste i Kristianstads.

Karta

Centrum/Östermalm Kristianstad

Föreningsgatan 9A

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg