230
MED5DE685C4ACCA4ACEA4300F50895A9D2C

Unikt generationsboende!Angarns-Veda 2 Angarn, Vallentuna

Angarn, Vallentuna

Angarns-Veda 2Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

9 rok

BOAREA

304 kvm

BIAREA

105 kvm

TOMTAREA

2 380 kvm

BYGGÅR

2008 och 2017

DRIFTSKOSTNAD

5 401 kr/månad

Unikt generationsboende!

Letar du efter ett bra generationsboende där din tonåring och förälder kan ha en egen lägenhet, eller uthyrningsmöjligheter för att täcka omkostnaderna? Då har jag den perfekta fastigheten för dig!
I Gillinge ligger dess två hus (huvudbyggnaden med uthyrningslägenheten och uthyrningshuset) inbäddade i grönska med ett insynsskyddat läge, närhet till skogsmark och badsjö. Kort promenadavstånd till pendlingsbuss och snabbt ut på E18 för ca 20 minuters bilfärd in till Stockholm.
Fastigheten består av en huvudbyggnad på 199 kvm varav 45 kvm består av en bra utrustad lägenhet med egen ingång och uteplats. Huset byggdes 2008 med bergvärme och vattenburen golvvärme. Här finns stora sociala ytor med stora panoramafönster, stort kök med öppen planlösning mot matrum och vardagsrum. Tre bra sovrum, separat tvättstuga och ett stort badrum utrustat med både dusch och badkar. Bra planerat med förvaring i klädkammare, garderober och skafferi i köket. Bra uppkoppling på internet, larm, förberett för centraldammsugare och möjlighet att installera braskamin. Utgång till en härlig trädgård i soligt läge, fruktträd och plan gräsmatta för studsmatta eller fotbollsmål.

Lägenheten är helt perfekt för en ungdom/förälder med ett ljust allrum, separat sovrum, helkaklat badrum samt kök med plats för matgrupp. Lägenheten har egen ingång och stenlagd uteplats utanför entrén.

Byggnad två har garage om ca 105 kvm. Uppvärmt av bergvärme och med flera fönster där du kan ha hobbyverksamhet. En trappa upp, ovanför garaget, med egen ingång finns ett uthyrningshus. Helt otrolig rymd med högt i tak och flera rejäla fönsterpartier vilket skänker ett magiskt ljus! Här finns ett fullt utrustat kök med köksö och öppen mot det gigantiska allrummet. Här ryms matgrupp och stor soffgrupp. Utgång genom helglasade skjutdörrar ut till en balkong med otrolig utsikt över hästhagarna. Ultimat solläge i söder där du kan njuta av närheten till naturen.

Hör av dig till ansvarig mäklare Fredrica Glatstein 0790-66 16 62 för visning/intresse.

Bilder

MED5DE685C4ACCA4ACEA4300F50895A9D2C
MEDC3EB6A325BBD4132B6308D36A849FFC1
MEDAF7C98B993364EAFACDF3B7DEA215BF2
MED720B74E1809340D6B077D49AFACA866F
MEDE70FDF987EBE46C8A77238A222C79BBF

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

9 rok

BOAREA

304 kvm

BIAREA

105 kvm

TOMTAREA

2 380 kvm

BYGGÅR

2008 och 2017

DRIFTSKOSTNAD

5 401 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

9 rum varav 6 sovrum

AREAKÄLLA

Taxeringsinformation och säljarens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Fastigheten består av en huvudbyggnad om 199 kvm, ett garage om 150 k och bostadsdel om 105 kvm.

HALL

Hallen är uppdelad på yttre och inre hall. Den yttre har glasade skjutdörrar, stengolv och vitmålad puts. Här finns plats för bänk och förvaring.
Vidare in i inre hallen kommer man in genom ytterdörr med kodlås. Stor hall öppen mot kök och vardagsrum. Här finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder. Möjlighet att bygga in mer förvaring under trappen till övre plan. Vitmålade väggar och mörkgrått klinkergolv.

KÖK

Stort och ljust kök med förvaring i vitglansiga skåp och lådor samt ett bra skafferi. Gott om ljusinsläpp genom fönster i vinkel vid matplatsen samt horisontellt fönster ovan diskho. Det finns också utgång till uteplatsen genom glasad altandörr.
Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd från Bosch. Inbyggd ugn och en äldre mikro. Spishäll med fläkt samt integrerad diskmaskin. Orange kakel ovan bänkskivor i mörk laminat.
Matplatsen rymmer hela, stora familjen. Vitmålade väggar och parkett på golv.

VARDAGSRUM

Betongglas skiljer hall och matplats mellan vardagsrummet. Rummet är ljust och luftigt med gott om ljusinsläpp via panoramafönster och helglasad altandörr ut till den stenlagda uteplatsen i söder. Plats för stor soffgrupp, extra fåtöljer och vardagsrumsmöbler. Vitmålade väggar och parkett på golv.

GÄSTRUM/SOVRUM/KONTOR

Trevligt och harmoniskt rum med en riktigt vacker tavla över ängen genom det stora panoramafönstret. Här finns förvaring i tre stycken garderober i trä. Släta, vitmålade väggar och parkett på golv.

TVÄTTSTUGA

Tvättstugan är utrustat med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan. Plats för ytterligare avhängning av kläder och förvaring. Här finns även vattenreningsverket och radonavskiljaren. Centraldammsugare finns men är i dagsläget ej inkopplat. Ljus från ett stort, runt fönster och extra dörr ut till den yttre hallen. Klinkergolv och vitmålade väggar med en orangemålad fondvägg.

HUVUDBYGGNAD ÖVRE PLAN

Övre plan nås via en vitlaserad trappa. Högt i tak och ett stort horisontellt fönster. Vitmålade väggar och parkett på golv.

MASTER BEDROOM

Här har du ett riktigt lyxigt sovrum med fyra fönster och utgång till balkongen med utsikt över ängen. Gott om plats för både dubbelsäng, fåtöljer och förvaringsmöbler. Ingång till klädkammaren med förvaring i hyllor samt stänger. Klädkammaren har ljus från ett fönster, vitmålade väggar och parkettgolv, enhetligt med sovrummet.

SOVRUM

Bra rum med ljus från två fönster i olika väderstreck och förvaring i två vita garderober. Parkett på golv och vita väggar med fondvägg i orange.

BADRUM

Helkaklat badrum i klassiska färger och ljus från fönster. Golvvärme via el. I badrummet finns det både dusch med glasade vikväggar och ett badkar. Wc, tvättställ med vit kommod samt spegel. Högt i tak med infällda spotlights.

UTHYRNINGSLÄGENHET

Egen ingång genom helglasad dörr och stenlagd uteplats.

KÖK

Bra utrustat och modernt kök med förvaring i gråa skåp och lådor. Här finns kyl med frysfack, spis och fläkt. Vitt kakel ovan bänkskiva i mörk laminat. Fönster i vinkel där matgrupp får plats. Ljust målade väggar och parkett på golv.

ALLRUM

Ljust och luftigt allrum med plats för soffgrupp. Vita väggar och parkettgolv.

SOVRUM

Sovrum med fönster i vinkel och förvaring i vita garderober. Vitmålade väggar och parkett på golv.

DUSCHRUM

Helkaklat och klassiskt badrum med wc-stol, tvättställ med kommod och spegel samt en dusch med vikbara väggar i glas. Golvvärme via el.

UTHYRNINGSHUSET

Via en trapp på baksidan av garagebyggnaden nås uthyrningshuset.

HALL

Välkommen in i väl tilltagen hall. Här är det gott om plats för förvaring av ytterkläder, ljus från ett stort, runt fönster, vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv.

KÖK

Otrolig rymd i och med takhöjden! Modernt i grå kulör och köksö där spishäll, ugn och fläkt finns. Förvaring i gråa skåp och lådor, integrerad diskmaskin samt kyl/frys i fullhöjd. Mörkgrå arbetsbänk i laminat.

ALLRUM

Gigantiskt allrum med högt i tak, stora panoramafönster och helglasade skjutdörrar ut till balkongen i söder. Allrummet är öppet mot köket och rymmer alla vardagsrumsmöbler man kan tänka samt matplats för familjen. Vitmålade väggar och vitlaserat parkettgolv.

BADRUM

Helkaklat och smakfullt badrum med wc-stol, tvättställ med kommod, spegel samt en toppmatad tvättmaskin. Dusch med regndusch och vikbara väggar i glas. Hylla med förvaring och ljus från fönster. Det är golvvärme (el) samt infällda spotligts i tak.

GARAGE

Dubbelgarage om ca 105 kvm som är uppvärmt av bergvärme. Det finns ett pannrum med bergvärmeanläggningen samt en hall med plats för förvaring. Garaget har gott om ljusinsläpp så det är perfekt för hobbyverksamhet.

Om området

Naturskönt område med hästar och in på knuten. Stora skogspartier med svamp- och bärplock. Isjön för den som vill bada. Vallentuna har det mesta man kan behöva och där finns både skolor och förskolor. Det finns även i Hägerneholm som ligger nära Arninge. Brottby ligger åt Norrtäljehållet och där finns både barnomsorg, skola samt ICA-butik.

KOMMUNIKATION

Riktigt goda kommunikationsmöjligheter med läge nära E18. Med buss 676 som trafikerar Norrtälje-Östra station tar du dig snabbt och smidigt in till stan på dryga halvtimmen. Norrortsleden med buss 686 mellan Åkersberga och Kista är också smidig. Eller 639. Arninge ligger med några minuters bilfärd och där finns Roslagsbanan också samt flertalet stora butiker och mataffärer. Med bil når du Täby på 12 minuter och Stockholm på ca 25 min.

NÄRSERVICE

Vallentuna Centrum med ICA, Konsum, Apotek, Banker, Systembolag och diverse affärer. Arninge har stora matbutiker, Systembolag och aktivitetscentrum m.m. och ligger bara 5 minuter bort med bil.

Ekonomi

EL

52 260 kr

VA

996 kr

RENHÅLLNING

4 056 kr

VÄG, SAMF

242 kr

FÖRSÄKRING

7 255 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

64 809 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Driftskostnaderna täcker alla byggnaderna som är uppvärmda och går på samma mätare. Lägenheterna har också varit uthyrna så driftskostnaderna kan vara väl tilltagna samt att de är baserade på 2022 då bergvärmen ej var installerad. Bergvärmeanläggningen kopplades på till båda husen 1/3 2023. I posten för el ingår uppvärmning och hushållsel.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla samt två uthyrningslägenheter

BYGGNADSÅR

2008 och 2017

UPPVÄRMNING

Bergvärme samt elgolvvärme i badrummen

VENTILATION

Mekanisk frånluftsventilation

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-03-23

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

54 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

96 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

37 658 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Isolerad platta på mark

STOMME

Trä

FASAD

Trä och puts

FÖNSTER

Isolerglas

TAK

Falsad plåt

UTV. PLÅTARBETE

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Angarns-Veda 1:15

ÖVRIGT

Huvudbyggnaden uppfördes 2008. Denna är intaxerad till 199 kvm och innefattar huvudbyggnad samt en uthyrningslägenhet om ca 45 kvm. Det finns en till byggnad med ett garage om 105 kvm samt ett uthyrningshus om 105 kvm. Denna byggnad uppfördes 2017 och areauppgiften kan av olika skäl vara felaktig och är uppmätt av säljaren. Den köpare som anser att den exakta arean är av betydelse bör låta mäta upp bostaden före köpet.

Byggnaderna är uppkopplade på ett hybrid bredband via Winther wireless broadband Åkersberga. Abonnemanget för detta kostar 1590 kr/kvartal och går att övertas av köparen. Likadant med larm via Sector Alarm för båda byggnaderna.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 899 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 721 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

4 780 000 kr

Tomt

AREAL

2380 kvm

TOMTTYP

Plan trädgårdstomt

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om. Borrad brunn med godkända värden (vattenprov finns.) I tvättstugan finns det reningsverk och radonavskiljare. Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration.

TOMTBESKRIVNING

Byggnaden med garage ligger utanför tomtgräns. Ägaren har avtal med Veda Gård om fastighetsreglering och köp av ca 200 kvm mark (se situationsplan under Dokument). Marken kommer då uppgå till ca 2580 kvm.

UTEPLATS

Stenlagd uteplats i fint söderläge med utgång från vardagsrummet i huvudbyggnaden. Lägenheten har en egen stenlagd uteplats vid entrén och uthyrningshuset har en stor balkong i söderläge med fantastisk utsikt över hästhagarna.

PARKERING

Stort, uppvärmt dubbelgarage med gott om fönster om 105 kvm byggt 2017. I garaget finns pannrum och gott med plats för förvaring. Garaget går att använda för firma eller hobbyverksamhet.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Vallentuna Gillinge GA:1 ändamål: Vägar

Karta

Vallentuna Angarn

Angarns-Veda 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg