190

Linnéstaden, Göteborg

Andra Långgatan 11

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,140
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea34 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer9-529-1-1101
Byggår1892
Driftskostnad367 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,750,000

Välkommen till denna charmiga sekelskiftesetta mitt i Linnéstadens kanske mest stämningsfulla kvarter. Magisk takhöjd, fantastiskt ljusinsläpp och låg avgift är bara några av de många attributen som beskriver denna renoverade citylägenhet. Här bor du med närhet till allt vad Göteborg har att erbjuda. Helt enkelt en lägenhet som måste upplevas. För mer info, vänligen kontakta ansvarig mäklare!

Om området

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Viktiga dokument & länkar

Ekonomisk plan
Stadgar
Årsredovisning 2018
Kommande

Bilder

Andra Långgatan 11!

Öppen planlösning gör bostaden lätt möblerad

Helkaklat badrum med egen tvättmaskin och torktumlare!

Andra Långgatan 11

Andra Långgatan

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
34 kvm
Areakälla
föreningens information
Andra Långgatan 11
Välkommen till denna charmiga sekelskiftesetta mitt i Linnéstadens kanske mest stämningsfulla kvarter. Magisk takhöjd, fantastiskt ljusinsläpp och låg avgift är bara några av de många attributen som beskriver denna renoverade citylägenhet. Här bor du med närhet till allt vad Göteborg har att erbjuda. Helt enkelt en lägenhet som måste upplevas på plats.

Bostadens öppna planlösning om 34 kvm disponeras följande:
Hall
Direkt när du kliver in slås du av en magisk takhöjd på 3,25 meter som skapar en fantastisk rymd i hela bostaden. Åt vänster i hallen finner du en naturlig plats för avhängning av ytterkläder och skor. Hallen som resten av lägenheten går i ljusa vita toner och golvet pryds av en vacker ekparkett.
Kök
Det ljusa och fina köket tillhandahåller rejäla förvaringsutrymmen och här kan kocken vara kreativ då plats är inget det är snålt om. Ovanför arbetsytan sitter ett vitt kakel och vita luckor som följer nästan hela vägen upp till taket. Kökets är utrustat med häll, ugn, köksfläkt, kyl/frys och en diskmaskin för att göra vardagen lite enklare. Köket renoverades år 2016.
Vardagsrum
Den öppna planlösningen skapar ett socialt rum och gör bostaden enkel att möblera. Här får man plats med ett större matbord, soffa med tillhörande möblemang samt extra förvaring om så önskar. Rummet har ett väldigt fint ljusinsläpp från dem stora fönsterpartierna. Sovalkoven gör att sängen får sin naturliga plats lite avskilt från övriga rummet bakom dem stora garderoberna.
Badrum
Tidlöst helkaklat badrum som renoverades år 2016 är försett med mörkt klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet har allt man kan önska. WC, dusch med glasvägg, handfat med tillhörande kommod, golvvärme och självklart egen tvättmaskin och torktumlare.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4
Pris
SEK 2,750,000
Avgift
SEK 2,140
Information avgift
2017 höjdes avgifterna med 2%.
2019 valde föreningen att höja avgifterna med 10 % från årsskiftet.
Driftskostnad
SEK 4,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
6.31 %
Andel av årsavgiften
6.31 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1892
Byggnadsår kommentar
renovering år 2013.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 8/23/2018
Förening
Namn
Brf Andra Långgatan 11
Om föreningen
Föreningen registrerades år 2013 och har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter och lokaler under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning.
Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Masthugget 9:14 2014, där 15 nya bostadsrätter byggdes i ett K-märkt hus från sent 1800-tal. Byggnaden består av fyravåningshus samt inredd källare med lokal och en vind som är oinredd. Alla lägenheter är upplåtna som bostadsrätter. Den totala bostadsytan är 538 kvm och 91 kvm utgör lokalyta.

Lägenhetsfördelning:
1 rok: 11 st
2 rok: 4 st
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
15
Antal lokaler i föreningen
1
Parkering
Det finns 4st parkeringsplatser på gården som tillhör föreningen. Kostnaden är 1000 kr per plats med separat kö.
Boendeparkering tillämpas inom område "M".
Renoveringar
I samband med övertagandet av fastigheten lät entreprenören totalrenovera stora delar av fastigheten och tvätta den k-märkta fasaden.
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018-03-23.
Ekonomi
Bredablick förvaltning har biträtt styrelsen med föreningens ekonomiska förvaltning.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja.

Karta

Linnéstaden Göteborg

Andra Långgatan 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg