190
MEDFFD9E91F9192428C8BB8CDCA45232E12

NyproduktionKommande®

Gammelstad, Gammelstad

Allévägen

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,847
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea120 kvm
Lägenhetsnummer01-1002

Utgångspris: SEK 2,845,000

Om området

Gammelstad består av bostadsområdena Ektjärn, Öhemmanet, Stadsön Kyrkbyn, arbetsplatsområdena Stoheden, Tuvåkra och Kyrkåkra samt fritidsområdet Gammelstadsviken.

En mil utanför Luleå city ligger Gammelstad, även kallad Gammelstaden, och brukar beskrivas som Luleås äldsta del. Från början var Gammelstad den naturliga handelsplatsen i Luleå men på grund av landhöjningen kunde man under 1600-talet inte komma in i hamnen. Därför flyttades stadskärnan till den plats den ligger på än idag och därav namnet Gammelstad.

I Gammelstad finns ett äldre och ett yngre bostadsområde. I det äldre i närheten av Gammelstads kyrkstad hörs historiens vingslag. Kring kyrkan i Gammelstad finns en samling av 250 kyrkstugor i nästan ursprungligt skick, kyrkstaden finns med på Unescos världsarvslista.

I den nyare delen finns både villor- och hyreshusområdet Stadsön. Här finns dagligvarubutik, vårdcentral, sporthall, badhus, idrottsplats för fotboll, friidrott, tennis och ishockey. Sporthall, bibliotek, badhus, elljusspår, friluftsbad och småbåtshamn.

Kommunikation

Till Storheden kan du åka med lokalbussarna 6 eller 9.
Till och från Kyrkbyn går lokalbuss 9.

Närservice

I Gammelstad finns två L-skolor (F-3), en LM-skola (F-6) och en MH-skola (4-9). Här finns fem förskolor och ett vård- och omsorgsboende.

Gammelstad har flera livsmedelsbutiker, vårdcentral och folktandvård.

Storheden är ett handelsområde som ligger mellan Luleå och Gammelstadl. Här finns många stora köpcentrum och stormarknader. (lulea.se)

Viktiga dokument & länkar

BOFAKTABLAD_LGH_01-,_02-_&_03
Kommande

Bilder

Allen-SL120-09

Allen-SL120-04

Allen-SL120-02

Allen-SL120-03

Allen-SL120-06

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum
Boarea
120 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
SEK 2,845,000
Avgift
SEK 5,847
Byggnad

Karta

Gammelstad Gammelstad

Allévägen

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg