230
MEDACF3BA6B43AC4BBE9B7A0C8BB283731F

Enplansvilla i barnvänligt område, med närhet till hav och kommunikation!Älgvägen 5 Presse - Onsala, Onsala

Klarlagt

Presse - Onsala, Onsala

Älgvägen 5


PRIS6 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

156 kvm

TOMTAREA

1 318 kvm

BYGGÅR

1975

DRIFTSKOSTNAD

3 580 kr/månad

PRIS

6 495 000 kr

Enplansvilla i barnvänligt område, med närhet till hav och kommunikation!

Nu har vi äran att presentera ett välplanerat enplanshus med carport och ett större förråd.

Denna bostad har härliga uteplatser. Öppna altandörren från köket och du kliver rakt ut till en stor insynsskyddad altan. I västerläge bjuds du in till en stor stenlagd uteplats där du kan njuta av solen större delen av dagen och kvällen. Vid entrén, möts man av ytterligare en stor nyanlagd stenterrass.

Detta hus är beläget på en lätthanterlig trädgårdstomt, där en välskött häck ger insynsskydd. Dessutom är gräsmattan stor och plan med utrymme för många olika aktiviteter.

Huset är utvändigt nyrenoverat med ny fasad, nya ytterdörrar, förrådsdörrar, stuprännor, plåtarbete samt nya fönster och altandörrar med treglasfönster.

Dessutom finner ni markiser till samtliga fönster som vetter mot solen samt en stor elektrisk terrassmarkis som täcker halva altanen om man önskar vid sol eller regn. Inne i huset möts man av att allt är varsamt nyrenoverat. Alla ytskick invändigt är nya såsom golv, väggar, tak, innerdörrar, foder samt helt nytt kök. Alla vitvaror är också nya. I ena delen av huset ligger ett stort ljust vardagsrum och matsalsdel. I andra delen av huset, vid sidan av köket, finns ytterligare en matplats samt en allrumsyta. Entré med bra förvaringsutrymme.
fyra ljusa fräscha sovrum i olika storlekar. Stort badrum med värmegolv samt en gästtoalett med ny inredning avslutar rundvandringen.

Området är tryggt och barnvänligt med några minuters promenad till närmsta förskola samt grundskola och bara 3 minuter till busshållplats. Perfekt för er som önskar pendla till arbetet eller skola. Bussen in till Kungsbacka tar endast ca 10 minuter. Då huset ligger precis i början av Onsalahalvön så är bilvägen, in till Kungsbacka eller ut till motorvägen, norr eller söder, ca 5-10 minuter bort.
Från huset tar du dig sedan lika snabbt till havet som till skogen.

Badplats finns endast 8 minuters gångväg från bostaden.

Kort och gott - Ett bekvämt hem, färdigt att flytta in i, intill Hallands vackra skärgårdskust. Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare Gustav Westergren redan idag för mer information!

Bilder

MEDACF3BA6B43AC4BBE9B7A0C8BB283731F
MEDEFFBAAF0F96C41A981A4BA34834D106A
MEDE25FAC8879A14EEA9C640CC17726860F
MEDED08D4D41F14422B8055AD8E46D15288
MED9842E495AA7344128EE64BF36ADBD31E

Planeringsverktyg

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

156 kvm

TOMTAREA

1 318 kvm

BYGGÅR

1975

DRIFTSKOSTNAD

3 580 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Stig in på Älgvägen 5!

Hall
I entrén möts ni av en välkomnande hall med ljusa ytskikt och modern inredning. Direkt till vänster finner ni klädesförvaring i form av garderober.
Här finner ni även tvättinredning, smakfullt installerat med så väl skåpsförvaring och städskåp.

WC
I denna del av huset finner ni även en wc direkt till vänster. Här varvas ljusa ytskikt och ljus badrumsinredning. Här finner ni kommod och wc.

Badrum
I anslutning till wc:n ligger det helkaklade badrummet. Det är inrett med kommod, badrumsskåp med spegel, wc och dusch med infällbara dörrar. I golvet har ni värmande golvvärme för extra komfort.

Vardagsrum
Till höger om hallen ligger det väl tilltagna vardagsrummet. Ytan gör det möjligt att inreda med matbord med tillhörande stolar samt soffgrupp, soffbord och mediavägg. Detta är bostadens största sociala yta och är en given knytpunkt när det vankas kalas eller middagar med familjen. Genomgående har ni ett rikligt ljusinsläpp från flertalet lägen vilket skapar en härlig lyster till detta rum.

Sovrum 1
Intill vardagsrummet ligger sedan det första sovrummet. Längs med en väggen löper en garderobsvägg. Här varvas vita väggar och tak med en fondvägg med blommig mönster. Här kan ni inreda med dubbelsäng och sängbord.

Kök
I mitten av huset ligger husets hjärta - köket. Detta nyrenoverade kök är smakfullt inrett och inhyser så väl bra bänkytor och förvaringsmöjligheter. Här kan ni hålla sällskap med matgäster oavsett om det är i vardagsrummet eller vid matplatsen i anslutning till köket i och med det strategiska läget i huset. Den maskinella utrustningen består av mikrovågsugn, ugn, spishåll, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Längs med fönsterpartiet har ni en given matplats med yta som ger er möjlighet till matbord med tillhörande 6st stolar.

Sovrum 2
Intill det första sovrummet och köket ligger det andra sovrummet. Även detta går i vitt. Här kan ni få plats med säng, sängbord och byrå alternativt skrivbord. Från detta rum kan ni ta er ut till uteplatsen som löper runt huset.

Sovrum 3
Bredvid det andra sovrummet ligger sedan det tredje. Vit kulör övergår i stilrent parkettgolv. Här får ni plats med säng, sängbord och garderob eller skrivbord.

Sovrum 4
Tillsist kommer ni fram till det största sovrummet. I och med detta rums yta så kan ni även ha det som extra allrum om behovet finns. Dubbelsäng, garderob och mediavägg samt skrivbord får plats utan problem. Från detta rum har ni även en utgång till trädgården.

Carport/förråd/uppfart
När ni kommer fram till detta hem möts ni först av en carport med plats för en bil. under tak samt en anslutande grusad uppfart med plats för två till tre stycken ytterligare bilar. Ner mot huset leds ni via en stenlagd uteplats mot huset. I ena änden av carporten finns ett anslutande förråd som även är inrett som en verkstad i dagsläget. Perfekt för er som önskar fixa något till hemmet eller önskar extra sakförvaring.

Uteplats
Runt huset löper det flertalet uteplatser. Den nyss nämnda uteplatsen vid entrén utgör endast en bråkdel. Runt den sydöstra och sydvästliga delen av huset löper nämligen en träaltan som övergår i stenlagd uteplats. Här kan ni njuta av solen från förmidag till kväll. Flertalet platser till matbord och loungegrupp går att finna. Likaså till grillen. När det vankas midsommarfirande eller kräftskiva har ni alla möjligheter till att duka upp ett långbord med plats för både släkt och vänner.

Om området

Onsala är en gammal lantbruks- och sjöfararbygd som förvandlats till ett modernt samhälle, ett samhälle som kombinerar tätortens bekvämlighet med landsbygdens idyll. Inte minst närheten till havet sätter sin prägel. Onsala är en halvö, Onsala centrum ligger 12 km från Kungsbacka centrum och ca 35 km söder om Göteborg. För 30 år sedan var Onsala mest landsbygd med färre än 2 000 invånare. Idag bor här 12 000 människor. I området finns ca 500 företag.

KOMMUNIKATION

Från Onsala har vi goda kommunikationer med buss som går till Kungsbacka Resecentrum. Busstiderna är anpassade så att man med kort väntetid kan ta pendeltåget till Göteborg. För att se tidtabellerna för bussar se bussarna 730 och 731 och gå in på västrafikshemsida.
Inom några år kommer det att finnas en ny Onsalaväg som kommer att gå från Gottskärsvägen till Forsbäck.

NÄRSERVICE

I Onsala har du tillgång till förskola och skola upp till årskurs 9, vårdcentral, tandläkare mm. I Onsala centrum finns också livsmedelsbutik, apotek, restaurang, bankomat, frisör, klädbutiker mm.

Ekonomi

EL

31 963 kr

VA

10 500 kr

VÄG, SAMF

500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

42 963 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I kostnaden för el ingår också kostnaden för uppvärmning.
I kostnaden för VA ingår också kostnaden för renhållning.
Säljarens kostnad för försäkring hos Trygg-Hansa uppgår till 478 kr/mån. Observera att denna kostnad är individuell. Det rekommenderas att ni tar kontakt med ett respektive försäkringsbolag för kostnadsförslag.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1975

UPPVÄRMNING

Direkt el, luft/luft-värmepump. Golvvärme i badrum.

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-05-11

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA

92 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

178 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

18 854 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Tegel och trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Köpstaden 13:4

ÖVRIGA BYGGNADER

Carport samt anslutande varmförråd.

ÖVRIGT

Nuvarande ägare renoveringar:
2022: Kompletterande av altan med nya plattor
2021: Nya golv, väggar nytt ytskick och målat, tak nymålade, nytt kök och vitvaror bla. två ugnar varav den ena kombinerad micro och den andra med ångfunktion, nya innerdörrar samt foder, ny tvättmaskin + torktumlare (Bosch)
2020: Renovering av förråd med nya syllar isolering samt beklädnad.

Tidigare ägares uppgifter:
2019: Ny kommod med handfat, kran badrumsskåp och wc.
2017: Underhåll - tvätt, rengöring, målning - av fasad och tak. Underhåll av plåtarbete - nya hängrännor, stuprör, fästen, fönsterplåtar - runt hela huset och carporten. Ny torktumlare från Bosch, ny luft/luft-värmepump från Daikin, ny robotgräsklippare från Honda. Nya markiser varav altanmarkisen är mekanisk. Nya fönster och altandörrar bytta i hela huset. Nya entrédörrar och förrådsdörrar. Ny dränering runt huset, ny ytterbelysning runt huset samt nya eluttag. Renovering av sovrum med lister, radiatorer, väggar och tak.
2015: Totalrenovering av gästtoalett - väggar, tak, golv, kommod och wc. Ny varmvattenberedare från Nibe, ny diskmaskin från Electrolux. Ny frånluftsfläkt och ny jordfelsbrytare.
2013: Ny tvättmaskin från Samsung.
2010: Ny spishäll, ugn, köksfläkt, från Gorenje, ny kyl och frys från Electrolux.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 096 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 842 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

5 055 750 kr

Tomt

AREAL

1318 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan (1965-09-01)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

UTEPLATS

Altandäck runt hörnet i solsäkert läge från rakt österläge till rakt sydvästläge med solchans till kvällen fram till ca. klockan 22:00. På framsidan har ni en stenlagd uteplats i norrläge, där ni kan njuta av skuggan eller morgonens första soltimmar på sommaren..

PARKERING

Carport och uppfart med plats för sammanlagt 4 st parkeringsplatser.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Köpstaden GA:36 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Köpstaden GA:38 ändamål: Övrigt

Viktiga dokument & länkar

Köpstaden_13-4_Okulär_elinstallationskon
Köpstaden_13-4_Okulär_VA-kontroll
Köpstaden_13-4_Överlåtelsebesiktning_-_s
O91.Planbestämmelser
O91.Plankarta
Klarlagt

Karta

Kungsbacka Presse - Onsala

Älgvägen 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg