Bodarna 93

Bilder

  • Såld!

Bodarna 93 , , Falun

Drömmer du om en egen strand och en egen brygga på en fridfull och avskild plats? Då har vi nu i vackra Bjursås ca 2 mil från Falun en charmig gård till salu med sjötomt. Mixgården även kallad ligger i Bodarna och det är inte långt från centrala delar i Bjursås.
Tomten är på ca 1 400 kvm och har tre byggnader. Det finns ett större boningshus och två mindre ateljéer som kan användas som generationsboende och/eller gästhus.
Bjursås är en spännande och levande bygd med aktiviteter året om. Under sommaren hittar ni vandringsleder och fiske. Vintertid finns det både längdskidspår och utförsåkning vid Bjursås skicenter. Närheten till skog, fiske, vatten och mark gör Bjursås attraktivt.
Detta boende kan även användas både som permanentboende eller som fritidshus. Det finns kommunalt vatten och avlopp.

Välkommen hem!

77 kvm, 3 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
77 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 454 kvm
Byggår:
1940
Driftskostnad:
1 192 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

77 kvm

Rumsbeskrivning

Denna härliga gård ligger i Bodarna i Bjursås ca 20 km från Falun. Fastigheten består av två i hopslagna tomter som ligger alldeles vid Rogsjön. Gården kallas för Mixgården och troligen flyttades den timrade huset från en grannfastighet i mitten på 1800-talet. De andra två byggnaderna är uppförda 1962 och 1976. De två sistnämnda byggnaderna har i fungerat som sommarateljéer i Gösta Backlunds konstnärliga verksamhet.

Röda timrade huset
Detta hus är runt 80 kvm och är fördelat på tre rum och kök. En mindre hall med plats för avhängning är det första som möter dig vid Bodarna 93. Till höger finns en wc och möjlighet att duscha. Rakt fram finner man köket. Köket har en vedspis som ej används och är därför inte kontrollerad. Intill köket finns ett mindre matrum. Ett större allrum/matrum med en öppen spis (ej kontrollerad) har ett vackert trägolv. Matbordet i allrummet lämnas då säljaren tycker att det hör hemma i fastigheten. Från allrummet tar du dig ut till den inglasad farstukvisten med vy över Rogsjön och ängar.
Från matplatsen är det en trapp som tar dig upp till övervåningen. Här är det ett rymligt allrum med högt i tak och härligt ljusinsläpp från takfönstret. Intilliggande sovrummet har en vacker utsikt över sjön och ängar. Kaminen i sovrummet är ej kontrollerad. Från sovrummet tar man sig ut på den takade balkongen, och här har du också en vacker vy över ängarna och sjön. Under huset finns delvis en källare/torpargrund. Det är denna fastighet som det finns indraget kommunalt vatten och avlopp.

Ateljé/gästhus
Detta hus är uppfört 1962 och har tre rum och kök på ca 50 kvm. Utanför huset finns det en veranda. Huset har en hall med plats för avhängning, ett sovrum med plats för en säng, garderob och skrivbord samt ett praktiskt mindre kök med vedpanna (ej kontrollerad). Från köket tar du dig ut till det inglasade uterummet med sjöutsikt. Allrummet med bra ljusinsläpp från två takfönster och den höga takhöjden gör att rummet känns rymligt och modernt. Detta rum har givetvis utsikt över sjön. Allrummet har en öppen spis (ej kontrollerad). På loftet finns ett rymligt sovrum med plats för två sängar. Sommarvatten med egen brunn med elpump. Direktverkande el.
Förråd finns under huset.

Ateljé/gästhus nr 2
Denna ateljé består av ett större rum på ca 19 kvm med fantastiskt utsikt över Rogsjön. Rummet har en högt i tak och med två takfönster. Det finns el och uppvärmningen är direktverkande el.

På tomten
På fastigheten finns också en lekstuga samt en redskapsbod. Tomten har en sandstrand och det finns plats att sätta ut en brygga.

Övrigt
Planlösningen som visas är från det timrade röda huset om ca 80 kvm (3 rum och kök)

Säljaren informerar om boarea i samtliga byggnader:
Timrade huset är ca 10 x 5 m. Det blir c:a 43 kvm på varje plan i golvyta inkl murstock och garderober. Därtill en veranda nederst och en balkong överst, 11 kvm x 2. Timrade huset blir då ca 86 kvm plus 22 kvm verandor.
Ateljé/gästhuset är ca 9 m x 5 m och golvytan ca 41 kvm inkl murstock. Sovloft ca 12 kvm i golvyta. Inglasad veranda ca 14 kvm.
Ateljé/gästnus nr 2 är ca 5 x 4 m och ca 19 kvm golvyta.
Se detta som uppskattade kvadratmeter. Exakt boarea är alltså inte mätt i något av husen. Är det av stor vikt för en köpare gällande boarean så rekommenderas att man själv mäter upp arean.

Huset har används som fritidshus men för er som vill ha huset för permanentboende finns Bjursås skolan t o m årskurs 9. Läs mer om Bjursåsskolan hos www.falun.se

Bjursås är en spännande och levande bygd med aktiviteter året om. Vintertid finns det härliga skidspår och för utförsåkare finner man populära Bjursås skicenter. Närheten till skog, fiske, bad och mark gör Bjursås attraktivt.

Snart tillträde kan ordnas och visst lösöre lämnas kvar.

Läs mer:
http://www.bjursas.com/
http://www.bjursashembygdsforening.com/
http://www.dossberget.se/

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1940

Uppvärmning

Direkt El/öppen spis

Byggnadssätt

Grundmur: Torpargrund/delvis källare
Stomme: Trä
Fasad: Timmer
Fönster: 2-glas
Tak: Tegel

Fastighetsbeteckning

Bodarna 1:5, 1:2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

14 311 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 724 kr
VA: 6 487 kr
Renhållning: 1 500 kr
Väg, samf: 100 kr
Försäkring: 1 500 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

728 000 kr, varav byggnadsvärde 238 000 kr

Summa pantbrev

100 000 kr

Tomt

Areal: 1 454 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Officialservitut: Gångstig, 20-BJU-989. OBS! Servitutet är borttaget 2012.

Om området

Karta

Hör av dig till Annelie Svelander för mer information!

Annelie Svelander

Annelie Svelander

Falun

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-7849976

023-10100

annelie.svelander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad