Molnbyggen Järnavägen 465

Bilder

Eller Högstbjudande

3 795 000 kr

Bevaka slutpriset

Molnbyggen Järnavägen 465 , Leksand , Leksand

VACKER DALAGÅRD med SJÖTOMT på ca 14 000 kvm i hjärtat av Dalarna - Ett oslagbart läge har denna sjötomt på en helt egen insynsskyddad udde! Drömmer du om ett avskilt fridfullt boende vid sjön? Söker du ett fritidshus eller permanentboende med gott om plats för familjen eller släkten?
7 km från Leksands centrum har vi nu denna unika vackra dalagård till salu. Här finns en storstuga, sjöstuga med uterum, sovstuga, lusthus och uthus på en avskild plats. Fastigheten har en fantastisk vy över sjön och en naturskön omgivning. Välkommen hem!

120 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
120 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
13 710 kvm
Byggår:
1927
Driftskostnad:
1 017 kr/månad
Eller Högstbjudande:
3 795 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 - 6 sovrum

Boarea

120 kvm

Rumsbeskrivning

Detta är ett unikt tillfälle att förvärva ett riktigt drömboende. Denna fastighet fungerar både som fritidshus eller varför inte som ett permanentboende. Hela familjen och släkten får plats på denna gård. Det finns flera sovplatser i byggnaderna och ni kan nyttja den stora rymliga gården med många olika aktiviteter sommar som vinter. Skridskor eller längdskidor på sjön vintertid eller åka till Gesunda för att åka utför (läs mer på gesundaberget.se) Härliga uteplatser för fina bad- och grillkvällar eller varför inte förlänga sommaren i lusthuset på gården eller i det inglasade uterummet vid sjöstugan. Tomten har både skogsmark och gräsmatta med blommor och lingon. Kom och upplev denna plats.

Storstugan ca 77 kvm
En farstukvist möter oss vid storstugan. Hallen är rymlig och det finns bra plats för avhängning. I taket finns en vacker dalamålning. Rakt från hallen finns köket. Köket har spis med ugn, fläkt och en kyl. I köket finns det inte plats för ett matbord. Till vänster från hallen finns det stora allrummet. Här kan hela släkten samlas och äta då det finns ett stort rejält träbord. Kaminen värmer gott (ej besiktigad). De vackra dalaskåpen, alla prydnadssaker, det stora träbordet, bänkarna, skinnfåtöljen och soffan lämnas kvar i huset.
Till höger om hallen finns ett mindre sovrum och bredvid sovrummet finns det ett badrum. I badrummet finns ett badkar, wc, handfat, tvättmaskin och vattenberedare. Badrummet bör renoveras/besiktigas då en del ytskikt släppt. Ett större sovrum ligger längst bort i hallen och har två garderober.

Sjöstugan på ca 40 kvm
Precis vid vattenlinjen ligger denna sjöstuga. Utanför stugan finns en inglasad farstukvist som förlänger sommaren. Farstukvisten är möblerad och möblerna lämnas om så önskas.
I hallen finns en kamin (ej besiktigad). Köket kan möbleras med matbord och här finns diskbänk men inget vatten indraget, vedspis (ej kontrollerad) kyl och bra förvaring. Ett av sovrummen har en öppen spis (ej kontrollerad) och här finns 4 st platsbyggda sängar och även platsbyggd soffa med skåp. I det andra sovrummet finns det också 4 st platsbyggda sängar. El finns indraget.

Uthus
Uthuset används som redskapsbod. På övervåningen av uthuset finns det ett sovrum med härlig utsikt över sjön. El finns indraget.

Sovstuga
Mindre stuga på ca 5 kvm. Här finns det plats för en säng och en byrå. El finns indraget.

Lusthus
Ett härligt lusthus bland lingonriset med vacker vy över sjön. Lusthuset är möblerat med bord och stolar.

Vedbod/utedusch
I den ena änden av vedboden finns en sommardusch. Sjövatten används där via en pump. Elvärme och varmvattenberedare finns.

Boarean
De kvadratmeter på alla byggnader som anges är uppskattade. Exakt boarea är alltså inte mätt i något av husen. Är det av stor vikt för en köpare gällande boarean så rekommenderas att man själv mäter upp arean. Boarean på 120 kvm i annonsen är sammanlagda boytan av storstugan och sjöstugan (ca 77 kvm + 40 kvm)

Övrigt
Huset kommer till visningen att vara besiktigat.

Luftvärmepumpen i storstugan monterades 2012. 2014 lades taket om på storstugan och sjöstugan. Det är tätat med ny läkt och ny tjärpapp. Teglet är återanvänt.

Infartsvägen plogas ej på vintern. Plogning brukar beställas av vänlig granne.

2- kammar brunn finns för avloppet och för vattnet är det en borrad brunn. Senaste vattenprovet är taget 2015 och är tjänligt (se rapport under "Viktiga dokument".

Större delen av inventarierna lämnas/säljes om så önskas. Snabbt tillträde kan ordnas.

Leksands centrum ligger ca 7 km från denna fastighet. Leksand är en levande byggd med många aktiviteter. Läs mer om Siljan och Leksand hos "visitdalarna.se"

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Luftvärmepump/kamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundmur: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Tegel

Fastighetsbeteckning

Mjälgen 18:3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

12 204 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 8 060 kr
Renhållning: 379 kr
Försäkring: 2 415 kr
Övrigt: 1 350 kr

Kommentar

Renhållningen är en avgift endast för sommaren, ej för hela året. Slamtömning görs en gång per år och är ca 1350 kr.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

701 000 kr, varav byggnadsvärde 239 000 kr

Summa pantbrev

150 000 kr

Tomt

Areal: 13 710 kvm

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om (borrad brunn). Enskilt avlopp (2-kammarbrunn).

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Officialservitut: Väg, 2029-2601

Om området

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Annelie Svelander för mer information!

Annelie Svelander

Annelie Svelander

Falun

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-7849976

023-10100

annelie.svelander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad