Fyrgränd 2, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Fyrgränd 2, 2 tr , Järla Sjö , Nacka

Välkommen till denna unika vindsvåning i anrika brf Gasackumulatorn! Underbar hörnlägenhet med kök i öppen planlösning med matplats och vardagsrum. Balkongdörr och vackra fönster i köket/vardagsrummet som ger fint ljusinsläpp. Sovrum med ingång till stort förråd med fönster, vilket idag används som barnrum. Kaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Extra högt till tak (ca 2,77 m), genomgående ljusa väggar, fönsterbänkar i natursten, samt ekparkettgolv.

Järla Sjö har en charmig småstadskänsla över sig och närhet till Järlasjöns sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg samt promenadavstånd till all service och shopping vid både Nacka Forum och Sickla Köpkvarter. När tunnelbanan till Nacka står klar kommer det även att finnas en tunnelbanestation vid Järla. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor. Via länken under fliken "Viktiga dokument" kan du läsa om Järla Sjös spännande historia!

Detta är en bostad du inte vill missa - en riktig liten pärla!
Varmt välkommen till visning!

64 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
4 041 kr inkl värme, vatten, bredband (1 000 mbit) + digital-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
306
Driftskostnad:
517 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med utmärkta förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob samt plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla. Tapetserade väggar samt ekparkettgolv.

VARDAGSRUM/KÖK
Vardagsrum i öppen planlösning mot matplats och kök. I vardagsrumsdelen kommer den härliga vindsvåningskänslan fram tack vare snedtaket och den vackra fönsternischen! Kök med vita luckor, kakel ovan arbetsbänk i laminat och rostfritt. Den maskinella utrustningen består av: Kyl/frys (ca 2015), spis, fläkt och diskmaskin. Matplats vid vackert fönsterparti med spröjs samt snygg fönsterbräda. Tapetserade väggar samt ekparkett på golv. Utgång till balkong.

BALKONG
Dubbeldörrar till mysig balkong med utsikt mot föreningens vackra hus och villorna i Lillängen. Här har du sol från morgon till eftermiddag. Trätrall och eluttag finns.

SOVRUM
Luftigt sovrum med plats för dubbelsäng. Ingång via praktisk skjutdörr till det stora förrådet, vilket idag används som barnrum. Tapetserade väggar och fondvägg samt ekparkett på golv.

FÖRRÅD/BARNRUM/KONTOR
Rum med fönster som idag är inrett som ett barnrum, men som även kan användas som t ex förråd/walk-in closet eller kontor.

WC/DUSCH/TVÄTT
Rymligt badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta. Dusch, wc, handfat och spegelskåp med belysning. Praktisk arbetsbänk ovanför tvättmaskin (2017) och torktumlare samt väggskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns

Avgift

4 041 kr inkl värme, vatten, bredband (1 000 mbit) + digital-tv

Driftskostnad

6 206 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 106 kr
Försäkring: 3 100 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

3,35047%

Andel av årsavgiften

3,35768%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 maj 2010
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Nacka Sicklaön 145:21

Övrigt

Föreningen har en grovtvättmaskin samt en mangel som medlemmarna får nyttja.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Förening

Namn

Brf Gasackumulatorn

Om föreningen

Brf Gasackumulatorn äger 3 st byggander, belägna på Fyrgränd och Karbidgränd med Järla Sjöväg i öster. 28 lägenheter fördelat på: 9 st 1 rok, 10 st 2 rok, 7 st 3 rok, 2 st 4 rok samt en lokal som hyrs av Nacka kommun för förskoleverksamhet. Inflyttning skedde i juli 2005.

Överlåtelseavgift debiteras säljaren med 2,5% av basbelopp. Pantsättningsavg debiteras med 1% av basbelopp vid varje pantsättning. Kabel-TV genom Comhem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband genom Ownit, ingår i avgiften. Garageplats finns att hyra genom samfälligheten i Järla Sjö f..n. 900kr/mån. Därutöver gäller i Järla Sjö boendeparkering f.n. 400kr/mån. Mer info finns på www.jarlasjo.se/parkering.

Renoveringar

Endast planerat underhåll enligt underhållsplanen (kontrollerat med ordföranden 2019-07-30).

Ekonomi

Det finns ingen inplanerad avgiftsförändring (kontrollerat med ordföranden 2019-07-30).

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vid Gustaf Dahlens park är ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. För parkeringsregler se samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks app eller SMS under 1 timme. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Numera går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS samt biograf. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad