Knut Stangenbergs väg 32

Bilder

Knut Stangenbergs väg 32 , Duvnäs Utskog , Nacka

FRIKÖPT!! Radhus i tre plan (100+50 kvm) med friköpt tomt i populära, barnvänliga Duvnäs Utskog, Skuru. Härligt läge med underbar tomt på baksidan angränsande till fin natur och nära till förskola, skola, busshållplats och Skurusundet.

Husets tre plan med en totalyta om 150 kvm disponeras enligt följande: Entréplan med hall och gäst-wc, kök med matplats vid fönster, ljust rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och stort matbord och med utgång till trädgården och härlig uteplats på baksidan. Övre plan erbjuder tre sovrum, badrum samt klädkammare. I källarplanet finns ett rymligt allrum (här kan du vid behov inreda ett fjärde sovrum), tvättstuga samt ett stort förråd.

Huset har två fina uteplatser och området är mycket barnvänligt med underbara gemensamma lekytor i härlig natur runt omkring längorna. Huset är anslutet till kabel-TV och fiber (kostnaden ingår i samfällighetsavgiften). Tillgång till garageplats i länga + parkeringsplats.

Duvnäs Utskog är ett lugnt och barnvänligt område med centralt läge i Nacka. Här bor du nära naturen och havet och har samtidigt behändigt pendlingsavstånd till city, med busshållplats bara ett stenkast bort. Nybyggd förskola i området och lågstadieskola på kort gångavstånd via bilfria gång- och cykelvägar.

Detta är ett radhus du inte vill missa - varmt välkommen till visning!

100 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
100 kvm
Biarea:
50 kvm
Tomtarea:
166 kvm
Byggår:
1968
Driftskostnad:
4 141 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

100 kvm

Biarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:
HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av kläder i garderob och på kapphängare. Plats för hallmöbel. Vitmålade väggar samt klinkergolv vid entrén och ekparkett längre in. Vidare in i hallen finns trappa som tar dig ner till källaren samt upp till övre plan och sovrummen.

GÄST-WC
I anslutning till hallen finns en gästtoalett med klinkergolv samt tapetserade väggar och kakelplattor vid handfatet. Fönster. Väggmonterat skötbord.

KÖK
Ljust kök med gott om skåp och arbetsytor. Vitmålade luckor på originalstommar och vitt kakel ovan arbetsbänk i rostfritt och laminat. Den maskinella utrustningen består av: Spis med häll (en platta ur funktion), spisfläkt (oljud i fläkten), diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Matplats för 4-5 personer vid fönster som vetter mot entrésidan. Vitmålade väggar och ekparkett.

VARDAGSRUM
Ljust, luftigt vardagsrum med stort fönsterparti och glasad dubbeldörr ut mot tomten på baksidan och härligt trädäck med sol från och till från morgon till fram på eftermiddagen. Vardagsrummet har gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Vitmålade väggar och vacker originalparkett på golvet.

ÖVRE PLAN:
Trappa med vacker tidstypisk ledstång leder upp till det lite mer privata övre planet med alla sovrummen samlade.

SOVRUM 1 (två fönster mot framsidan) - Målade väggar och laminatgolv. En inbyggd garderob med överskåp samt en dubbelgarderob.

SOVRUM 2 (två fönster mot baksidan) - Målade väggar och laminatgolv. Gott om förvaring i tre inbyggda garderober med överskåp.

SOVRUM 3 (tre fönster mot baksidan) - Vitmålade väggar och fondtapet samt laminatgolv. En dubbelgarderob.

BADRUM
Badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Här finns badkar, wc, handfat, väggspegel och ett skåp. Två fönster som ger fint ljusinsläpp.

KLÄDKAMMARE
I övre hallen finns även ingång till en rymlig klädkammare med vitmålade väggar och ekparkettgolv samt förvaringsmöjligheter på hylla och klädstång.

KÄLLARPLAN:
ALLRUM
Stort allrum som lämpar sig utmärkt som TV-rum eller liknande. Eller kanske behöver ni inreda ett fjärde sovrum eller tonårsavdelning? Vitmålade väggar och ventilerat golv och socklar (ekparkett). Tre högt placerade fönster mot baksidan.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med vitmålade väggar och klinkergolv. Här finns tvättmaskin, torkskåp (ur funktion) och värmeväxlaren placerad. Tvättho med skåp samt väggskåp och arbetsbänk.

FÖRRÅD
Stort förråd med mycket gott om plats för praktisk förvaring. Vitmålade väggar och målat betonggolv.

FÖRVARING UNDER TRAPPAN
Även under trappan finns ett förvaringsutrymme.

Byggnad

Byggnadstyp

Radhus i 2 plan, samt källare

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Centralvärme via samfällighet, egen värmeväxlare

Ventilation

Självdragsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 juni 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor/Betongplatta
Grundmur: Betong/Lättbetong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Träpanel/prefab lättbetongelement
Fönster: Isolerglaskassetter (2-glas lilla wc:n)
Bjälklag: Lättbetongkassetter
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

FRIKÖPT TOMT:
Denna tomt är friköpt. Det innebär att du som ägare inte behöver betala den årliga tomträttsavgäld som de som har tomträtt i området behöver göra.

FIBER OCH KABEL-TV:
Samfällighetsföreningen har avtal med Ownit för bredband och Kabel-tv levereras av Telenor. Kostnaden för TV Flex ingår i samfällighetsavgiften. Det går också att uppgradera till TV Stor om man vill det. Streamingtjänster ingår också vilket gör att man kan titta på tv via stream inom Sverige och EU. En TV-box och ett programkort ingår i avtalet och kostar inget extra. Bredband 100 Mbit via Fiber från Ownit, ingår i samfällighetsavgiften (kan utökas mot avgift).

VÄRME OCH VATTEN:
I samfällighetsavgiften ingår bland annat kostnad för uppvärmning och vatten. Alla fastigheter inom samfälligheten har egen mätare för uppvärmningen, vilken avläses vid årsskiftet. Överstiger förbrukningen snittförbrukningen i samfälligheten får man erlägga överskjutande del och om man förbrukar mindre så får man pengar tillbaka.

RENOVERINGSBESKRIVNING:
2018/19 - Ny stödmur på framsidan
2014 - Tilläggsisolering av tak utfört på hela längan.
2012 - Målning av plåttak och byte av skruvar utfört på hela längan. Målning av väggar och tak i sovrum.
2009 - Renovering av källare, tog bort panel, målning av väggar, nytt ventilerat golv och socklar. Lagt in parkett i klädkammaren samt målning av väggar och tak.
RENOVERINGAR UTFÖRDA ENLIGT TIDIGARE ÄGARE (urval):
2003/2007/2008 - Nya 3-glasfönster i hela huset (förutom lilla wc:n vid entrén)
2007 - Ny altandörr samt ny ytterdörr
2005 - Trädäck på baksidan
2004 - Trädäck på framsidan
2003 - Renovering badrum övre plan med kakel och klinker

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida (www.nacka.se) där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Vänligen kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad mot fastighetsregistret. Säljaren garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 18:47

Övriga byggnader

Förråd finns på framsidan av huset. Tillgång till garageplats i samfällighetens garagelänga + egen parkeringsplats vid garagelängorna.

Samfälligheten har en spolplatta vid panncentralen som kan nyttjas av boende i området för biltvätt.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

49 694 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 536 kr
Renhållning: 1 458 kr
Väg, samf: 34 200 kr
Försäkring: 6 500 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Driftskostnaden bygger på säljarens faktiska siffror. I samfällighetsavgiften ingår kostnad för värme, V/A, kabel-TV via Telenor (TV Flex ingår, kan utökas mot avgift), bredband via fiber från Ownit (100 Mbit/s ingår, kan utökas mot avgift), snöröjning samt underhåll av gemensamhetsanläggningar (panncentral, kulvertsystem, spolplatta, belysning mm). Samfällighetsavgiften uppgår f n till 34 200 kr/år. Till driftskostnad hör även fastighetsavgiften, vilken för 2019 är 8 049 kr (ej inräknad ovan).

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 294 000 kr, varav byggnadsvärde 1 499 000 kr

Summa pantbrev

2 992 500 kr

Tomt

Areal: 166 kvm
Tomttyp: Radhustomt

Tomtbeskrivning

Mysig radhustomt med fina uteplatser på både fram- och baksida. Entrésidan mot nordväst har en uteplats med trädäck och ett externt förråd. På husets baksida, mot sydost och med utgång från vardagsrummet, finns en mysig insynsskyddad träaltan och trappa ner till övriga tomten. Runt omkring radhuslängorna finns det härlig natur för barnen att leka i.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Nacka Sicklaön GA:1, Gemensamhetsanläggning: Nacka Sicklaön GA:2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Duvnäs Utskog

Duvnäs Utskog är ett barnvänligt och lugnt område i Skuru, med närhet till det mesta. Här har du naturen inpå knuten. Naturreservatet Nyckelviken lockar med underbar natur, fina promenad- och joggingvägar, stall där barnen får träffa djuren och café i den gamla fina mangårdsbyggnaden. Närheten till Skurusundet och Saltsjön ger härlig havsmiljö och möjlighet till båtliv. Skurus egen lilla sjö, Bastusjön, erbjuder bad sommartid och skridskoåkning vintertid. I området finns fina lekplatser, fotbollsplan, tennisbana och även pulkabackar vintertid.

Förskola och skola på nära gångavstånd; nybyggda Utskogens förskola i östra änden av Rudsjövägen och Borgvallaskolan (F-3) ett stenkast bort via bilfria gång- och cykelstigar. Därifrån går barnen ofta vidare till närbelägna Ektorps skola (F-6), Skuru skola (F-9) eller Internationella Engelska Skolan (4-9) i Nacka Strand (bra busskommunikationer).

Kommunikation

Goda pendlingsmöjligheter med bra busskommunikationer och cykelvägar. Motorvägsbuss 449 som tar dig till/från Medborgarplatsen på ca 20-30 minuter i rusningstrafik. Buss 409 tar ca 15 minuter till Nacka Forum och drygt 30 minuter till Slussen. Fina cykelvägar till och från stan. Från Nacka strand, som nås med buss eller cykel, går båt till bland annat Nybroviken.

Närservice

I närbelägna Ektorp finns bland annat restauranger, bageri (Gateau), apotek och närbutiker, gym och träningscentra samt skolor och sjukhus. Nära även till ICA Maxi och shopping i Nacka Forum och Sickla Köpkvarter.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad