Ängsbacken 4, 3 tr

Bilder

Utgångspris

2 250 000 kr

Bevaka slutpriset

Ängsbacken 4, 3 tr , Björknäs , Nacka

RING FÖR VISNING - 070-434 99 19! Välkommen till en fint renoverad och välplanerad 2,5:a med möjlighet till två sovrum, eget förråd på samma våningsplan bara några meter från lägenhetsdörren samt stort gym i porten. Rymligt vardagsrum i öppen planlösning med kök och matplats vid fönster. Två sovrum idag, ett med utgång till balkongen och ett med gott om förvaring i hel garderobsvägg. Fräscht badrum med tvättmaskin.

Populär förening i bilfritt område, fin innergård med både lekplats och grillplats. I huset finns garage, föreningens fina gym och bastu samt tvättstuga. Nära bussar, service, natur samt cykel- och gångavstånd till fina Glasbrukssjön. På bekvämt gångavstånd ligger Björknäs torg med bland annat restaurang, matbutik, tobaksbutik med postservice och ATG, apotek, frisör, heminredning, djuraffär och kemtvätt. Nära till förskola och skola.

Direktbussar in till Slussen på mindre än 15 minuter. Med bil eller buss tar man sig snabbt till shopping i Orminge Centrum, Nacka Forum samt Sickla köpkvarter!

Varmt välkommen till visning av detta bekväma boende!

VÄLKOMMEN ATT RINGA MÄKLAREN FÖR VISNING - 070-434 99 19!

66 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
5 161 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
953
Byggår:
1990
Driftskostnad:
618 kr/månad
Utgångspris:
2 250 000 kr

Mer information

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 050 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

66 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Hall med tapetserade väggar och parkettgolv samt en garderob, städskåp och plats för hallmöbel.

KÖK
Snyggt renoverat kök med vita luckor och vitt kakel ovan arbetsbänk i trä och rostfri diskbänk. Ljus och rymlig matplats vid fönster. Den maskinella utrustningen består av: spis med häll, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin (2018). Tapetserade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och öppen planlösning med matplats och kök. Målade väggar och parkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med tapetserade väggar och parkettgolv. Utgång till balkong i högt, fritt och soligt läge (sol från ca lunch till kväll på balkongen).

EXTRARUM
Det ursprungliga sovrummet är idag avdelat för att få till ett extrarum (fönster mellan rummen för ljusinsläpp). Hel garderobsvägg med skjutdörrar ger bra förvaring. Tapetserade/målade väggar och parkettgolv.

DUSCH/WC/TVÄTT
Duschrum renoverat 2018 med våtrumsmatta på väggar och golv. Utrustning: Dusch med glasvägg, wc, handfat med kommod, spegelskåp, väggskåp och tvättmaskin (2018).

EXTERNT FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett stort eget förråd som ligger mitt för lägenheten i korridoren utanför.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns

Pris

2 250 000 kr Utgångspris

Avgift

5 161 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bredband

Driftskostnad

7 424 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 722 kr
Försäkring: 1 702 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I driftskostnaderna ingår hushållsel och hemförsäkring, vilka kan variera beroende på användning och avtal.

Andel i föreningen

0,68093%

Andel av årsavgiften

0,68065%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1990

Uppvärmning

Bergvärme (luftburen värme)

Ventilation

Mekanisk

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 augusti 2010
Energiprestanda: 67 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Björknäs 27:1

Övrigt

Till lägenheten hör ett stort eget förråd bara ett par meter från lägenhetsdörren.

I angiven månadsavgift ingår ett obligatoriskt tillägg för bredband (fn 200 kr/mån). Månadsavgift: 4 960 kr + Obligatoriskt tillägg: 200 kr = 5 160 kr/mån

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förening

Namn

Brf Talludden 1

Om föreningen

BRF Talludden 1 äger och förvaltar fastigheten Björknäs 27:1. Fastigheten bebyggdes 1988-1989. Adresserna är Ängsbacken 1-19, bestående av 127 lägenheter och en lokal som upplåts med bostadsrätt. Samtliga lägenheter utom en har balkong. De som ligger mot Värmdövägen är alla inglasade. Området är mycket barnvänligt med lummig och bilfri innergård, lekplats och förskola på gården.

I föreningen finns tvättstuga, gästlägenhet (ÄB 19), gym samt bastu och dusch. Till föreningen hör också garage i flera plan samt ett parkeringsdäck med hyrplatser och besöksparkering. Det finns ett miljörum för källsortering av sopor.

Gemensamma lokaler:
Gym och bastu finns i port 4 till en kostnad av 600 kr/år.
Gästlägenhet i port 19 (200 kr/dygn).
Gemensam tvättstuga finns i port 4. Tvättstuga 20 kr i bokningsavgift, sen 10 kr/maskin.

På bekvämt gångavstånd ligger Björknäs torg med bland annat restaurang, matbutik, tobaksbutik med postservice och ATG, apotek, frisör, heminredning, djuraffär, och kemtvätt. Direktbussar tar dig in till Slussen på mindre än 15 minuter. Med bil eller buss tar man sig snabbt till shopping i Orminge Centrum, Nacka Forum samt Sickla köpkvarter.

Kontakt:
Föreningen har en bemannad expedition som är öppen tisdagar jämna veckor kl 18-19 och det går även att nå styrelsen via mail och telefonsvarare.
E-post till styrelsen@talludden.se.
Hemsida till föreningen: www.talludden.se
Österåkers Bostadsrättsförvaltning sköter administrationen.
http://www.obfab.se/162/Startsidan.html

Mer information om föreningen hittar du på föreningens hemsida; www.talludden.bostadsratterna.se. Läs även mer om föreningen i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (finns under fliken "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Vänligen kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till internet och kabel-TV via Telias fibernät. Obligatorisk bredbandsavgift om 200 kr/mån är inkluderad i angiven månadsavgift. I avgiften ingår för övrigt kostnad för värme, vatten och basutbud för kabel-TV (ca 18 analoga kanaler via Telia ingår). Digitala TV-kanaler får man ordna med själv.

Parkering

Föreningen har 124 p-platser i garaget och ca 25 platser ute, några med el/tak och några utan. Garageplatserna kostar i nuläget 400 kr/mån, platser under tak + el kostar också 400 kr, platser med el 350 kr och platser utan el 300 kr. Det finns lediga p-platser i dagsläget (2019-01-11), men kö kan förekomma till viss typ av plats.

Renoveringar

Se årsredovisningen för utfört och planerat underhåll. P-däcket avvaktar föreningen med tills man vet hur ev byggplaner kan komma att se ut.

Ekonomi

Föreningen har inte några planerade avgiftsförändringar för 2019.

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken. Styrelsen har börjat undersöka möjligheterna att bygga på föreningens mark, vilket om det skulle bli möjligt och om medlemmarna röstar för kan ge stora intäkter till föreningen på sikt.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Björknäs

Björknäs är ett populärt och vackert beläget villaområde som kännetecknas av närheten till havet och naturen kring Stockholms inre skärgård. Området ligger ca 10 minuters promenad från Glasbrukssjön där det finns en badplats. Inom ett par kilometers avstånd finns flera förskolor, skolor och idrottsplatser. Längs Skurusundet finns flera båtplatser samt en tennisbana. Nära till Nacka Forum åt ena hållet och Orminge Centrum åt andra hållet, med ett stort utbud av affärer, caféer och restauranger. Även apotek, systembolag, bibliotek och mataffärer.

Kommunikation

Bra kommunikationer till Stockholms innerstad, med många busslinjer som passerar genom området, både motorvägsbussar och lokalbussar. Bil in till stan tar endast 10 till 15 min (utanför rusningstrafik).

Närservice

Runt Björknäs torg och dess parkering ligger ett kommersiellt centrum byggt omkring 1990. Här finns affärer, apotek, frisör, restaurang och en bensinstation. Till Orminge Centrum tar det runt 3 min med bil. Här finns bland annat en Stora Coop-butik, servicebutik samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid som ryms under samma tak. Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och bibliotek.

Förskolor och skolor:
Det finns flera förskolor i området, bland andra Förskolan Kul och Förskolan Ängsbacken. Björknässkolan erbjuder undervisning för barn från förskoleklass till årskurs 9. Borgvallaskolan i Skuru har 6-års till årskurs 3.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad