Järla Gårdsväg 11, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Järla Gårdsväg 11, 2 tr , Järla Sjö , Nacka

VÄLKOMMEN till en mycket ljus och välplanerad 3:a (möjlig 4:a) med öppen planlösning i populära Järla Sjö. Balkong i härligt söderläge mot mysig innergård. Ljus och luftig genomgående lägenhet med många och stora fönster i två väderstreck. Fräscht kök med stor matplats i anslutning till vardagsrum. Två fina sovrum in mot gården. Badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Invändigt förråd. Stor välutrustad lekplats ett hus bort och kort promenad till närmaste badbrygga.

Varmt välkommen till visning!

81 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 508 kr inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
216
Byggår:
2006
Driftskostnad:
995 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall som öppnar upp mot de stora öppna ytorna i vardagsrum och kök. Målade väggar samt mattoljad ekparkett. Plats för anhängning av ytterkläder. Bra förvaring i två garderober och ett praktiskt skoställ.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum i öppen planlösning med matplats och kök. Målade väggar, varav en vägg med träpanel, samt mattoljad ekparkett på golvet. Fantastiskt ljusinsläpp från flera fönster längs lägenhetens ena långsida.

KÖK
Fräscht kök med stor matplats vid fönster samt gott om förvaring och arbetsytor. Vita luckor, ljus mosaik av marmor ovan bänkskiva i trä samt rostfri diskbänk. Spis med häll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Målade väggar och mattoljad ekparkett. Spotlights i tak.

SOVRUM 1
Sovrum med plats för dubbelsäng och fint ljusinsläpp från stort fönsterparti som löper i två väderstreck. Målade väggar och dekorativ fondvägg, där man låtit blottlägga en av byggnadens betongväggar, samt heltäckningsmatta på golv. Garderobsvägg med skjutdörrar.

SOVRUM 2
Sovrum med utgång till balkong. Stort fönster och glasad balkongdörr ger rummet ett mycket fint ljusinsläpp. Målade väggar samt heltäckningsmatta.

BALKONG
Balkong i söderläge mot föreningens trevliga innergård med sol stora delar av dagen.

BADRUM
Stort och fräscht badrum med helkaklade väggar samt klinkergolv med golvvärme. Dusch med praktiska vikbara glasdörrar (finns plats för badkar), wc, handfat med kommod och stort vägghängt skåp. Praktisk arbetsbänk och väggskåp ovanför tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i tak.

FÖRRÅD
I lägenheten finns det ett invändigt förråd inrett med en garderob, hyllor och klädstång.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 6, hiss finns

Avgift

5 508 kr inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen

Driftskostnad

11 951 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 8 700 kr
Försäkring: 3 251 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Andel i föreningen

2,5488%

Andel av årsavgiften

2,77405%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2006

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 december 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 145:11

Övrigt

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida (www.nacka.se) där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Förening

Namn

Brf Solventilen

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen har två byggnader i Järla Sjös norra del med adresserna Järla Gårdsväg 9, 11 och 13. Husen gränsar till Brf Ångturbinen i öster och Stalands i väster. I husen finns 44 lägenheter. Inflyttning skedde i oktober 2006. Det finns gemensamt cykelförråd/barnvagnsrum.

Besök gärna föreningens hemsida: www.solventilen.se. Områdets hemsida: www.jarlasjo.se.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

44

TV och Bredband

Basutbud kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband via Ownit ingår i månadsavgiften.

Parkering

Boendeparkering i området med elektronisk parkering (inga lappar behövs i bilen). 30-dagars parkering kostar 400 kr/månad för första bilen och garage kostar 900 kr/månad. Se www.jarlasjo.se för mer info.

Renoveringar

Se årsredovisningen för information om utfört och planerat underhåll.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 2019-04-05). Nu i april 2019 har föreningen haft en avgiftsfri månad.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vid Gustaf Dahlens park är ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Parkeringsreglerna har nyligen ändrats, läs gärna mer på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad. I hela Järla Sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks app eller SMS under 1 timme, förutom på parkeringsplatserna vid Stalands möbler, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Numera går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS samt biograf. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad