Skurusundsvägen 58

Bilder

Skurusundsvägen 58 , Skuru , Nacka

BÅTPLATS INGÅR & FULLUTRUSTAT GÄSTHUS!! Fantastiskt hus med sekelskiftescharm (ursprungsdelen anno ca 1910) och centralt läge i Skuru villaidyll. Detta är en av de ursprungliga fastigheterna i området. Här har du mycket nära till Skurusundet, Nyckelvikens naturreservat, skolor, förskolor och bra kommunikationer.

Huset är varsamt renoverat och ombyggt samt har fina tidstypiska detaljer bevarade. Efter tillbyggnad har huset idag en boarea på 169 kvm fördelat på två plan. På entréplanet finner vi fina sociala ytor i form av vardagsrum, matrum och stort kök i öppen planlösning, badrum, tvättstuga och en trevlig, välkomnande entré. På övre plan möts vi av en ljus, fin social yta (allrum), tre sovrum varav master bedroom utmärker sig särskilt, ett mycket snyggt renoverat badrum (dusch/wc) samt förträfflig förvaring i stora garderobssystem. Möjlighet till extra sovrum på övre plan. Braskamin, fiber, bergvärme och laddstation för bil finns, likaså attefallshus (gästhuset), friggebod och ytterligare ett litet trädgårdsförråd. Mysig uppvuxen trädgård med bl a syrener och äppelträd.

Skuru är ett lugnt och barnvänligt område med centralt läge i Nacka. Här bor du nära naturen och havet och har samtidigt behändigt pendlingsavstånd till city.. På nära avstånd från huset har du busshållplats med motorvägsbuss till stan, Skurusundet med båtliv och möjlighet till båtplats samt skola och förskola. Detta är ett område du kommer att trivas i!

Varmt välkommen till visning!

140 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
140 kvm
Biarea:
20 kvm
Tomtarea:
1 043 kvm
Byggår:
1910
Driftskostnad:
4 379 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

140 kvm

Biarea

20 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:
HALL
Välkomnande entré med fin veranda utanför och vacker dubbeldörr med spröjsade fönster in till huset. Hall med klinkergolv (vattenburen golvvärme), målade väggar och dekorativ bröstpanel. Plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla samt i garderob med draperi längre in i trapphallen. Spotlights i tak.

KÖK
Ljust och luftigt kök med utgång till skyddade uteplatser på vardera sida av huset via glasade dubbeldörrar. Vita köksluckor och glasskiva ovan arbetsbänk i laminat. Den maskinella utrustningen består av: Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, fläkt (kolfilter), integrerad diskmaskin samt kyl/frys med ismaskin (automatiken i ismaskinen är ur funktion, men det går fortfarande att tillverka is). Matplatsen är idag anpassad för 4 personer, men det finns plats för ett större matbord. Braskamin med vacker spishylla i marmor. Målade/tapetserade väggar och trägolv med vattenburen golvvärme samt spotlights i tak.

VARDAGSRUM och MATRUM
Vardagsrum i öppen planlösning med matrum i vackert burspråk. Fint ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck. Stor vardagsrumsdel med plats för soffhörna och eventuell annan möblering. I matrumsdelen finns platsbyggda skåp med vacker marmorskiva ovanpå samt plats för matrumsmöblemang. Målade väggar och trägolv med vattenburen golvvärme.

BADRUM
Ljust fint badrum med fönster åt två håll, helkaklade väggar och klinkergolv med vattenburen golvvärme. Badkar, vägghängd wc, handfat samt hyllor i nisch.

TVÄTTSTUGA
Klädvårdsrum med kaklade väggar och klinkergolv med vattenburen golvvärme. Här finns tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp samt hyllor i nisch.

ÖVRE PLAN:
ALLRUM
Väl uppe för den vackra trappan med panelade väggar möts vi av ett stort allrum, perfekt att användas som familjens andra sociala yta. Burspråk med fin möblerbar yta (kan vid behov göras om till ett 4:e sovrum) och härlig utsikt över området. Gott om förvaring i stora garderobssystem. Tapetserade väggar och trägolv. Lucka till vinden.

SOVRUM 1
Härligt master bedroom med öppet upp i nock och fantastiskt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Rummet är ljust och fint, men samtidigt svalt tack vare sitt norrläge. Tapetserade/panelade väggar och trägolv med vattenburen golvvärme. Utgång till balkong mot framsidan av huset. Från balkongen har du fin utsikt över tomten och gästhuset.

SOVRUM 2
Sovrum med målade väggar och trägolv.

SOVRUM 3
Sovrum med fönster i två väderstreck samt en garderob. Målade väggar och trägolv.

DUSCH/WC
Snyggt renoverat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med vattenburen golvvärme. Fint ljusinsläpp från två fönster. Rymlig duschdel bakom glasvägg, wc, handfat med kommod samt stor väggspegel.

GÄSTHUS
Attefallshus med ca 25 kvm byggnadsarea perfekt för tonårsbarnen, övernattande gästerna eller som extra inkomst via uthyrning på kort eller lång sikt. Gästhuset är byggt i en harmonierande stil med boningshuset och med en egen tillhörande trädäckad altan. Mycket fint ljusinsläpp via tre vackert spröjsade dubbeldörrar på framsidan och ett litet vädringsfönster på baksidan. Pentry med häll, inbyggd ugn och kylskåp. Dusch/wc med helkaklade väggar och klinkergolv.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-planshus

Byggnadsår

1910 Ombyggt 2001

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdragsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 maj 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund/Grundsulor/Betongplatta
Grundmur: Betonghålsten/Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

BÅTPLATS
Båtplats i Skurusundet medföljer fastigheten (Kungsborgs båtsällskap, plats nr 12). Årsavgift f n ca 500 kr.

FIBER
Fiber finns indraget i huset (Telia).

RENOVERINGSBESKRIVNING
2000 - Fönster entréplan bytta till fasta spröjs tvåglas.
2001 - Tillbyggnad 20+20 kvm, mindre altan byggd samt altandörr i söder installerad.
2002 - Golv bytt och bjälklag förstärkt i allrum på övre plan.
2003 - Tvättstuga renoverad, golv öppnat, syllar inspekterade och golvvärme installerad. Golvvärme inlagd i mellanhall.
2004 - Vägg mellan sovrum på övre plan i väster flyttad/centrerad mellan rummen.
2006 - Bergvärme installerat.
2009 - Kök renoverat/ombyggt. Altandörr i norr installerad, golv bytt och golvvärme inlagd i kök/vardagsrum entréplan.
2011 - Badrum övre plan renoverat/utbyggt. Samtliga stammar samt vattenledningar bytta.
2013/2014 - Hus målat.
2015 - Ny diskmaskin. Friggebod om 10 kvm rest.
2016 - Attefallshus byggt samt altaner runt huvudhus och attefallshus. Sovrum 2 och sovrum 3 målade.
2018 - Installation laddstation för bil. Tapet allrum övre plan.
2019 - Bytt från halogen till led spottar i köket. Tapet kök.

UTEPLATS
Runt huset finns flera fina uteplatser i olika väderstreck: Uteplatsen på framsidan, i vinkeln på huset och med utgång från köket, är som en lummig oas sommartid och har kvällssol. Den trädäckade altanen på baksidan, i högt, insynsskyddat läge och med utgång från andra sidan av köket, har sol stora delar av dagen. Med utgång från sovrum 1 finns en balkong som vetter mot ingången till tomten.

PARKERING
På tomten finns det plats för parkering av två bilar. Laddstation finns installerad.

AREAUPPGIFTER
Enligt areamätning utförd 2019-05-06 (Svensk Standard SS 21054:2009): Boarea ca 169 kvm + Biarea 0 kvm.
I Fastighetsregistret är huset registrerat som 140 kvm + 20 kvm.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida (www.nacka.se) där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Vänligen kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 31:11

Övriga byggnader

ATTEFALL (gästhuset) ca 25 kvm - Fullutrustat med dusch/wc och pentry. Perfekt för tonårsbarnen, övernattande gäster eller för kort-/långtidsuthyrning.

FRIGGEBOD ca 10 kvm - oisolerad

MINDRE BOD ca 4 kvm - oisolerad

FÖRRÅD I KÄLLAREN - Med ingång utifrån finns förrådsutrymme i källaren.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 557 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 36 175 kr
VA: 6 532 kr
Renhållning: 1 500 kr
Sotning: 750 kr
Försäkring: 7 600 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaden baseras på säljarens faktiska kostnader och kan variera beroende på förbrukning, avtal och klimat. Under "Uppvärmning" ingår även hushållsel. Säljaren har senaste året haft en elförbrukning på 20 711 kWh.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 204 000 kr, varav byggnadsvärde 2 364 000 kr

Summa pantbrev

3 996 000 kr

Tomt

Areal: 1 043 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Förmån: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 0182K-10359.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Skuru

Skuru är ett lugnt och barnvänligt område med centralt läge i Nacka och närhet till det mesta. Här har du naturen inpå knuten. Naturreservatet Nyckelviken lockar med underbar natur, fina promenad- och joggingvägar, stall där barnen får träffa djuren och café i den gamla fina mangårdsbyggnaden. Närheten till Skurusundet och Saltsjön ger härlig havsmiljö och möjlighet till båtliv. Skurus egen lilla sjö, Bastusjön, erbjuder bad sommartid och skridskoåkning vintertid. I området finns fina lekplatser, fotbollsplan, tennisbana och även pulkabackar vintertid.

Förskola och skola på nära gångavstånd; Utskogens förskola och Borgvallaskolan (F-3). Därifrån går barnen ofta vidare till närbelägna Ektorps skola (F-6), Skuru skola (F-9) eller Internationella Engelska Skolan (4-9) i Nacka Strand (bra busskommunikationer).

Kommunikation

Goda pendlingsmöjligheter med bra busskommunikationer. Motorvägsbuss 449 som tar dig till/från Medborgarplatsen på ca 30 min. i rusningstrafik. Buss 409 tar ca 15 min. till Nacka Forum och ca 35 min. till Slussen.

Närservice

I närbelägna Ektorp finns bl a restauranger, bageri, närbutiker, träningscenter samt sjukhus med apotek. Nära även till ICA Maxi och shopping i Nacka Forum och Sickla Köpkvarter.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad