Frans Mobergs väg 2B

Bilder

Frans Mobergs väg 2B , Kummelnäs , Nacka

VÄLKOMMEN till detta fina 1,5-plans Sjödalshus med högt fritt läge, mycket ljus och härlig utsikt över området och sjöglimt över viken nedanför. Samfällighet med brygga precis nedanför i Kummelnäsviken. Endast en ägare, som låtit utforma och bygga samt därefter bott och trivts i huset i 23 år!

Huset har brutet tak, vilket ger nästan fullt plan även på övre planet. Boarean är ca 168 kvm och fördelar sig på; ljust kök med fönster i två väderstreck, matplats och genomtänkta inredningsdetaljer. Två sociala ytor; rymligt vardagsrum på entréplan med plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang, braskamin och utgång till den härliga skyddade uteplatsen på baksidan av huset samt allrum på övre plan med utgång till två soliga balkonger, en på vardera långsida av huset. Fyra sovrum, varav tre uppe och ett nere, samt två badrum (ett med ångbastu) och tvättstuga med praktisk groventré. Vattenburen golvvärme på båda planen.

Två balkonger och flera fina uteplatser i olika väderstreck gör det möjligt att flytta med solen runt huset hela dagen. Stor eldriven markis över uteplatsen på baksidan i kombination med infravärmare ger möjlighet till fina kvällar i såväl strålande sol som efter vackra solnedgångar. Stenhällar med vackra stenpartier ramar tillsammans med växter in uteplatsen som blir mysig och ombonad. Ibland hörs ångbåtarna hälsa på varandra med sina ångvisslor. Härlig tomt (1 242 kvm) för barnen att leka på. Garage finns.

Samfällighet med brygga i Kummelnäsviken, båtslip, "gäststuga" och goda möjligheter till bryggplats. Två minuter till båten - kan det bli bättre? Lövbergavikens Båtsällskap på gångavstånd med möjlighet till vinterplats för båt. Gärdesuddens naturreservat bjuder på spännande skog och pulkabackar för barn och trevliga promenader för vuxna. Här kan familjen inte annat än stortrivas!

Varmt välkommen till visning!

168 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
168 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 242 kvm
Byggår:
1996
Driftskostnad:
4 436 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

168 kvm

Rumsbeskrivning

Båda planen har vattenburen golvvärme. Badrummet på övre plan är även utrustat med elslingor i golvet. Centraldammsugare finns.

ENTRÉPLAN:
HALL
Rymlig hall med målade väggar samt klinkergolv vid entrén och parkettgolv längre in. Hatthylla och plats för hallmöbel. Förråd under trappan upp till övre plan.

VARDAGSRUM
Stort, ljust vardagsrum med fint ljusinläpp från många fönster och utgång uteplatsen på baksidan. Plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Målade väggar och parkettgolv samt braskamin.

KÖK
Fräsch kök från HTH med vita luckor samt kakel ovan bänkskiva i laminat och diskbänk i rostfritt. Gott om förvaring i extra höga skåp och skafferi samt smart lösning med sockellådor. Den maskinella utrustningen består av: spis med induktionshäll och många funktioner, diskmaskin med belysning samt kyl och frys i fullhöjd. Tapetserade väggar och klinkergolv.

SOVRUM 4/KONTOR
Rum med tapetserade väggar och parkettgolv. Fibern kommer in i detta rum.

DUSCH/WC
Duschhörna med kaklade väggar och målade väggar för övrigt samt klinkergolv. Wc och handfat samt fönster som ger fint ljusinsläpp.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Klädvårdsrum med målade väggar och kakel ovan diskbänk samt plastmatta. Här finns tvättmaskin, vägghängd torktumlare, torkskåp, värmepanna, centraldammsugare, väggskåp, städskåp och en garderob samt elcentral (härifrån styrs även elen till motorvärmaruttag på garaget). Utgång till uteplats på gaveln av huset.

ÖVRE PLAN:
ALLRUM
Ljust, luftigt och genomgående rum med utgång till två balkonger, en på vardera långsida av huset. Målade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 1
Sovrum med rymlig klädkammare, tapetserade väggar och parkettgolv. Målade väggar och parkettgolv i klädkammaren. Lucka upp till vinden finns här.

SOVRUM 2
Sovrum med målade väggar och parkettgolv samt två inbyggda garderober.

SOVRUM 3
Sovrum med målade väggar och parkettgolv samt klädkammare och en garderob. Tapetserade/målade väggar och parkettgolv i klädkammaren.

BADRUM
Badrum med kaklade/målade väggar och klinkergolv med golvvärme (både vattenburen och eldriven). Här finns ångbastu/dusch, badkar, wc, stort handfat med två blandare och kommod, spegelskåp med belysning samt två väggskåp.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-planshus

Byggnadsår

1996

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på båda planen

Ventilation

Mekanisk ventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 april 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 133 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

UTEPLATSER OCH BALKONGER
Runt huset finns flera fina uteplatser i olika väderstreck i markplan. Via utgångar från allrummet på övre plan nås två balkonger, en på vardera långsida av huset.

FIBER
Fiber finns indraget i huset (Telia öppen fiber).

RENOVERINGSBESKRIVNING
2019 - Sovrum 1 tapetserat och målat, Dusch/wc nere målat
2018 - Fasad hus och garage målad, vindskivor etc, snickeridetaljer genomgångna och bytta efter behov
2016 - Badrum övre plan nya möbler, nytt porslin, målat, Ny spis Husqvarna (induktion "proffsspis"), Ny köksfläkt Franke
2015 - Ny diskmaskin - Husqvarna (tyst, bl a belysning, fem års garanti), Garageinfart stenläggning, Ny larmcentral - Siemens (egenägd)
2014 - Fiber indragen (Öppen fiber från Telia), Vardagsrum, hall, allrum satt microlitväv samt målat väggar och tak
2011 - Ny torktumlare (Electrolux), Torkskåp (Electrolux), Ny tvättmaskin (LG 7 kg direktdrift, ångfunktion, 10 års garanti på motorn)
2010 - Ny värmepanna IVT 490, Rensning ventilationsrör
2009 - Ny kyl & frys (Samsung), Sovrum 2 & 3 satt microlitväv samt målat väggar och tak
2006 - Köket klinkergolv inlagt

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida (www.nacka.se) där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Vänligen kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Fastighetsbeteckning

Kummelnäs 18:5

Övriga byggnader

GARAGE finns (byggnadsarea ca 40 kvm).

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

53 241 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 26 541 kr
VA: 3 702 kr
Renhållning: 1 436 kr
Väg, samf: 3 900 kr
Sotning: 295 kr
Försäkring: 9 318 kr
Övrigt: 8 049 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaden baseras på säljarens faktiska kostnader och kan variera beroende på förbrukning, avtal och klimat. Under "Uppvärmning" ingår även hushållsel. Under "Övrigt" redovisas fastighetsavgiften för 2019. Posten "Väg, samf" inkluderar 1 900 kr till Kummelnäs vägförening och 2 000 kr till samfälligheten för bryggan, etc. Senaste årets elförbrukning har varit 17 535 kWh.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 281 000 kr, varav byggnadsvärde 3 038 000 kr

Summa pantbrev

2 501 000 kr

Tomt

Areal: 1 242 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbar trädgård med plats för både barns och vuxnas intressen. Vacker stenlagd trappa upp till huset från garaget och parkeringen på nedre delen av tomten. Flera fint arrangerade uteplatser runt huset gör att du enkelt kan välja favoritplats i både sol och skugga. Från uteplatsen på gaveln finns trappa ner till vägen som leder till samfällighetens vatten och brygga i Kummelnäsviken.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Kummelnäs S:12, GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Kummelnäs

Kummelnäs är ett lugnt och barnvänligt villaområde med blandad bebyggelse. En naturskön skärgårdsmiljö endast 20 min från stan. I närområdet finns två förskolor, Backeboskolans förskola i den charmiga gamla ättiksfabriken och Kummelnäs förskola. Det finns skolor i Velamsund, Vikingshill (Backeboskolan), Sågtorpsskolan och Myrsjöskolan.

Med bilen kommer du på 15 min till familjevänliga Gustavsbergsbadet, ett modernt och mycket omtyckt äventyrsbad. Velamsunds naturreservat med djur och natur är ett populärt resmål som du når med både egen båt eller bil. Här finns också populära restaurangen "Långa raden" som är öppen sommartid. Vidare finns både Yasuragi och Skepparholmen med restauranger och spa-möjligheter inom närområdet.

Kummelnäs är ett skärgårdsnära område med havet runt hörnet. Här finns flera båtklubbar och från Hasseludden och Riset kan man hoppa på skärgårdsbåtarna som tar dig ut i skärgården eller in mot stan. Många dagspendlar under sommartid med båttrafiken.

Det finns två badsjöar i närområdet. Dels Sågsjön med en kommunal badplats, som har sandstrand och bryggor samt en skogssjö, Trollsjön, belägen ut mot Hasseludden. Kristallklart vatten och klippor att sola på.

Kommunikation

Med buss tar du dig från Kummelnäs till Slussen på cirka 35 min. Många som åker kommunalt tar bilen till infartsparkeringen i Orminge varifrån bussar tar dig till Slussen med täta avgångar. Härifrån går även direktbussar till T-centralen vid rusningstider.

Närservice

Närmast har du Orminge centrum med bl a butiker, apotek, bibliotek och banker. Därifrån nära till Nacka Forum, Värmdö marknad och Sickla köpkvarter.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad