Ekgränd 1, 3 tr

Bilder

  • Såld!

Ekgränd 1, 3 tr , Ekudden , Nacka

Välkommen till en toppfräsch 3:a byggd 2011 på populära Ekudden! Fritt läge med en härlig utsikt över Nacka. Stor, inglasad balkong. Vardagsrum och kök i öppen planlösning och utgång till balkong. Stort badrum med tvättmaskin och torktumlare. Mycket bra förvaringsmöjligheter i stor klädkammare samt källarförråd.

Ekudden är ett populärt område invid Järlasjön med naturen inpå knuten men ändå nära till all service man behöver vid Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. Snabba kommunikationer in till stan, idag med buss eller Saltsjöbanan från närliggande Järla station eller tvärbanan från Sickla, och senare även med tunnelbanan från Järla när den är klar. För den bilburne finns det garageplatser att hyra i huset som man bekvämt når med hissen precis utanför lägenhetsdörren.

Varmt välkommen till visning!

83 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 250 kr inkl värme, kabel-tv, bredband & förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
83 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
66
Byggår:
2011
Driftskostnad:
1 079 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

83 kvm

Rumsbeskrivning

Perfekt planerad 3:a med stort vardagsrum i husets hörn med fint ljusinsläpp samt utgång till inglasad balkong. Högt och fritt läge med härlig utsikt utan insyn. Vardagsrummet är öppet mot köket, vilket skapar en trevlig social yta. Påkostade tillval, genomgående parkettgolv, ljusa färgval samt fönsterbänkar i natursten är kvaliteter som utmärker denna bostad.

HALL
Välkomnande hall med rymlig garderobsvägg med skjutdörrar. Ljusa väggar samt parkettgolv.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum i hörnläge med utgång till inglasad balkong. Öppen planlösning mot kök och matplats. Gott om plats för stor soffa. Ljusa väggar samt parkettgolv. Högt och fritt läge utan insyn.

BALKONG
Stor inglasad balkong med fin trätrall. Fritt läge med morgon- och förmiddagssol.

KÖK
Påkostat kök från Vedum med gråa luckor. Gott om skåp samt tilltagna arbetsytor. Kyl, frys, inbyggd varmluftsugn samt diskmaskin. Induktionshäll samt fläkt. Rymlig matplats invid stort fönster med vidsträckt utsikt utan insyn. Ljusa väggar samt parkettgolv.

SOVRUM 1
Stort sovrum med fönster i högt och fritt läge. Ljusa väggar samt parkettgolv.

SOVRUM 2
Sovrum 2 har två fönster samt en rymlig garderob. Ljusa väggar samt parkettgolv.

BADRUM
Rymligt och fräscht badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv med skön golvvärme. Dusch med glasdörrar, wc samt handfat med skåp under. Praktisk arbetsbänk ovanför tvättmaskin och torktumlare.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare i lägenheten med hyllplan, klädstång samt linneskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 13, hiss finns

Avgift

4 250 kr inkl värme, kabel-tv, bredband & förråd

Driftskostnad

12 959 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 447 kr
VA: 4 049 kr
Försäkring: 2 463 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,8798%

Andel av årsavgiften

0,89586%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2011

Uppvärmning

Fjärrvärme och frånluftsvärmepump

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 mars 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd (ca 4 kvm).

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Förening

Namn

Brf Ekuddshöjden

Om föreningen

Brf Ekuddshöjden i Nacka äger och förvaltar fastigheten Sicklaön 140:6, som under åren 2009-2011 bebyggts med fem flerbostadshus (två höghus med 13 våningar och tre låghus med två våningar) och ett underliggande garage. Inflytt skedde löpande hösten 2011.

Antal lägenheter: 134. Förrådsutrymmen finns på källarplan.
Det finns cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum samt ett miljörum för källsortering.

El, varm- och kallvatten bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren för faktisk förbrukning och debiteras kvartalsvis tillsammans med månadsavgiften. I varje lägenhet finns en display som visar hur mycket man har konsumerat innevarande dag, innevarande samt föregående månad. Systemet handhas av CompWell som rapporterar åtgång till föreningens ekonomiske förvaltare, som för upp det på hyresavin varje kvartal.
Kostnaden för el- och vattenförbrukningen läggs alltså på avin för månadsavgiften.

Läs mer om föreningen på hemsida: www.brfekuddshojden.se och i föreningens årsredovisning och stadgar.

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen, däribland byggplaner i området, planerad utbyggnad av tunnelbanan etc., se www.nacka.se.

TV och Bredband

Kabel-Tv/Bredband/Telefoni via Telias fiber. Basutbudet kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften.

Parkering

Från bostadsrättsföreningens två höghus kan man åka hiss direkt ner i föreningens garage. Garaget består av ca 210 parkeringsplatser som fördelas enligt följande:
ca 200 platser för personbilar (varav ca 6 platser är med laddstolpar)
ca 10 handikapplatser
ca 7 platser för MC/moped
Det finns även platser för att parkera cyklar i garaget.

Hyran för första bilen är 750 kr/månad och hyran för MC/mopeder är 250 kr/månad. Det är separat kö. För frågor om garaget och frågor som rör hyra av parkeringsplats vänligen kontakta Apcoa Parking (vx 08-556 306 70), som förvaltar och sköter garaget för föreningens räkning. I dagsläget är det 1 person i kö för garageplats (enligt Apcoa 2019-09-11).

Föreningen har två ytor med gästparkeringar, en på Ekgränd 1 och en vid Ekuddsvägen 6. Parkering får ske gratis på dessa platser i upp till 18 timmar under förutsättning att korrekt ifylld tillståndslapp finns i vindrutan.

PARKERING
På de allmänna vägarna på västra Sicklaön är det avgiftsbelagd parkering. Det kostar 8 kronor i timmen mellan klockan 8-17 på vardagar, utom dag före söndag och helgdag. Övrig tid på dygnet är det gratis att parkera.

Boendeparkering
För att prioritera parkering för boende erbjuds en reducerad boendetaxa på 400 kronor för en 30-dagarsperiod eller 30 kronor per dag.

Renoveringar

Det finns inte några planerade större renoveringar (avstämt med styrelsen 2019-08-30).

Ekonomi

Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 2019-08-30).

Delat ägande

Ja, minsta ägarandel är 10%.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Ekudden

Ekudden är sjönära beläget invid Järlasjön och är ett populärt område med både nyare byggnader och äldre från 1960-talet. Det är ett lugnt område, som ändå ligger väldigt nära stan. Fina promenadstråk finns längs strandkanten och runt Järla- och Sicklasjön. Nedanför Ekudden finns både badklippor och badbrygga. Sommaren bjuder in till sol, bad och kanske en kortare båt- eller kanottur och vintern till skridskoåkning på upplogade spår på sjön eller utförsåkning i Hammarbybacken. Det stora friluftsområdet Hellasgården med motionsspår och sjöbastu, dit folk lockas året om, ligger på andra sidan sjön. Nyckelvikens naturreservat, där man kan njuta av klippbad, naturpromenader, djurliv mm, ligger inte långt bort. Nacka Golfklubb ligger en kort bilresa bort vid Insjön.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med buss från Ekuddsvägen och Järla station till Slussen samt tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal. Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Nu går även tvärbanan från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även att finnas tunnelbana.

Närservice

En kort promenad från området ligger Sickla Köpkvarter med alla tänkbara butiker, samt träningsmöjligheter och stormarknad. Åt andra hållet ligger Nacka Forum, en populär galleria med många butiker.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad