Fingerörtsvägen 4, 4tr

Bilder

  • Balkong med vacker vy mot Järlasjön!
  • Kök med matplats
  • Vardagsrum
  • Sovrum med klädkammare/Förråd
  • Badrum med tvättdel

Som Utgångsbud

4 295 000 kr

Bevaka slutpriset

Fingerörtsvägen 4, 4tr , Järla Sjö , Nacka

VÄLKOMMEN till denna smakfulla lägenhet med flexibel planlösning och balkong belägen i härligt läge med vacker vy över Järlasjön och Hästhagen.

Lägenheten används idag som fyra rum och kök men med möjlighet att nyttjas som en stor trea.
Här erbjuds ett ljust och rymligt kök som rymmer det stora sällskapet. Stora fönster med fint ljusinsläpp och insynsfritt.
Luftigt vardagsrum med plats för både matsal- och soffdel för den som önskar, härligt ljusinsläpp från flertalet fönster samt utgång till stor balkong.
Tre sovrum varav ett sovrum med klädkammare/förråd.
Nedanför balkongen finns en mysig bilfri innergård med lekplats perfekt för leksugna barn och föräldrar.

Järla Sjö har en charmig småstadskänsla över sig och närhet till Järlasjöns sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid.
Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor.
Inom snar framtid kommer även tunnelbanans blå linje byggas ända fram till Nacka Forum. Läs gärna mer om detta på kommunens hemsida www.nacka.se

84 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
5 378 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
84 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
87
Byggår:
2007
Som Utgångsbud:
4 295 000 kr

Mer information

Visningar

  • Sön 27 jan 12:15-13:00

    Boka här

    Varmt välkommen! Förboka dig gärna till visningarna via "Boka här"-länken

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

84 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med vitmålade väggar och vackert klinkergolv i grått.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE/SOVRUM
Mindre rum med fönster, används idag som litet sovrum. Kan med fördel även användas som arbetsrum eller förvaringsrum. Ljus tapet och ekparkett.

SOVRUM 1
Sovrum målat i sobert grått samt ekparkett. Stort fönster med utsikt mot Ekudden och sjöglimt mot Järlasjön.

KÖK
Trevligt kök med ordentlig matplats vid fönsterparti med utsikt mot Ekudden samt sjöglimt mot Järlasjön. Köksinredning från Vedum med vita släta luckor. Arbetsbänk i grått med rostfri ho samt svart kakel ovan arbetsbänk. Köket är utrustat med kyl och frys "side-by-side", inbyggd ismaskin med val av iskross, iskuber eller isvatten. Induktionshäll (2015), diskmaskin, fläkt, inbyggnadsugn samt mikro med ugnsfunktion. Vitmålade väggar samt parkettgolv och spotlights i tak.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med plats för stor soffa och för den som önskar finns plats för kontorsdel eller matsalsgrupp.
Vitmålade väggar samt ekparkett. Stort fönsterparti mot innergård med en härlig vy mot Järlasjön och Hästhagen. Utgång till balkong mot innergården.

BALKONG
Rymlig balkong med plats för utemöbler och växter. Morgon och förmiddagssol.
Vacker vy mot Järlasjön och Hästhagen.

BADRUM
Stilrent badrum med snyggt gråmelerat klinkergolv med golvvärme. Helkaklade väggar i vitt med stora kakelplattor. Praktisk arbetsbänk i ek med hyllor ovan samt tvättmaskin och torktumlare (Bosch 2015). WC, handfat med kommod i vitt samt spegel med belysning ovan. Infällda spotlights i tak.

SOVRUM 2 MED KLÄDKAMMARE/FÖRVARING
Rymligt sovrum med fönster mot innergård samt ett mindre öppningsbart fönster med vacker utsikt mot Järlasjön. Ingång till stort förvaringsutrymme med sju garderober. Vitmålade väggar och ekparkett.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Pris

4 295 000 kr Som Utgångsbud

Avgift

5 378 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Andel i föreningen

1,2601%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 mars 2012
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förening

Namn

Brf Vikingaleden

Om föreningen

Brf Vikingaleden består av 91 lägenheter uppdelade på tre hus med ett garage under. Föreningens hus ligger vid Fingerörtsvägen från ena hållet och längs Winborgs väg från andra hållet. Namnet har bostadsrättsföreningen fått just för att det på vikingatiden gick en stig över föreningens mark. Husen blev klara under våren-sommaren 2007.

I varje port finns ett barnvagnsförråd. Det finns tre cykelförråd. Föreningen har 30 förråd för uthyrning för 250 kr/månad. Det är för närvarande ca 2 års kö (per 2018-11-01).

I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

En dag i augusti varje år fiskar föreningen kräftor i Järlasjön.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

91

TV och Bredband

Bredband via Ownit 100/100 mbit ingår i månadsavgiften. Kabel-tv via Com-Hem. Det analoga basutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 50 garageplatser med ingång från port 8 och 10. Dessa kostar 600 kr/månad att hyra. Det finns även 23 parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad. Köläget per 2018-11-01 är till p-plats: 1 st i kö, till garage: 1 st i kö. Det finns även möjlighet att nyttja boendeparkeringen i Järla Sjö eller gratis parkering längs med Ekuddsvägen (mellan kl 17.00-8.00, annars 8 kr/tim). Det finns även möjlighet att hyra garage på Ekudden för ca 1000 kr/månad (kö kan förekomma).

Renoveringar

Det finns inga beslut på några stora renoveringar eller ombyggnationer utöver budget. Stamspolning har precis genomförts 2017. Ommålning av vissa trapphus kommer att göras under året.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar för 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Läs mer om föreningen på www.brfvikingaleden.se och i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (vilka finns under fliken "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se.

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vi Gustaf Dahlens park är precis ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Parkeringsreglerna har precis ändrats, läs gärna mer på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag tre reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 1000 kr/månad. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks APP eller SMS under 1 timme, förutom på parkeringsplatserna vid Stalands möbler, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med förra året går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS, biograf samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Anki Vistam för mer information!

Anki Vistam

Anki Vistam

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-001 94 01

anki.vistam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte