Romansvägen 31, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Romansvägen 31, 1 tr , Nacka Forum , Nacka

FÖR DIG ÖVER 55 ÅR - Ljus fin gavel-3:a vid Nacka Forum med stor inglasad balkong i fint söderläge och närhet till allt du behöver! Bostadsrättsföreningen Rådet är en välskött och trevlig förening med många bekvämligheter, gemensamma aktiviteter och utrymmen, som t ex välskött trädgård, samlingsrum, minigym, snickarbod och bastu. Här har du allt inpå knuten; Nacka Forum med sitt stora utbud av service och butiker, snabba busskommunikationer till city (tunnelbanan kommer också gå hit så småningom), ICA Maxi på gångavstånd samt sköna promenadmöjligheter och en liten bit bort i Nyckelviken.

Lägenheten är mycket välskött och uppdaterad med helkaklat badrum, inglasad balkong och parkettgolv i flera rum. Ljust rymligt vardagsrum, kök med fönster i två väderstreck och matplats, två fina sovrum, badrum med både badkar och separat dusch samt stor klädkammare och externt källarförråd.

Varmt välkommen till visning av denna fina seniorbostad! Här kommer du att trivas!

84,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 028 kr Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
Typ:
Lägenhet
Boarea:
84,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
5
Byggår:
1990
Driftskostnad:
451 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

84,5 kvm

Rumsbeskrivning

KAPPRUM OCH HALL
Kapprum med plats för avhängning av ytterkläder och inre hall med plats för hallmöbel. Tapetserade väggar och plastmatta.

KÖK
Ljust kök med rymlig matplats vid fönster. Kakel ovan arbetsbänk i rostfritt och laminat samt gott om förvaring och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av: keramikhäll, inbyggd ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Tapetserade väggar och ekparkettgolv.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönster samt utgång till inglasad balkong. Tapetserade väggar och ekparkettgolv.

INGLASAD BALKONG
Stor inglasad balkong i härligt söderläge med plats för utemöbler och odlingslådor. Här finns markis, belysning och eluttag.

SOVRUM 1
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng och annan möblering. Tapetserade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 2
Ett något mindre sovrum med tapetserade väggar och plastmatta samt två garderober.

BADRUM
Fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustning: badkar, separat dusch, wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin. Fönster.

KLÄDKAMMARE
Med ingång från kapprummet finns en rymlig klädkammare med gott om plats för förvaring på hyllor, klädstänger och i två garderober. Målade väggar och plastmatta.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

5 028 kr Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen

Driftskostnad

5 412 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 212 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Andel i föreningen

2,25629%

Andel av årsavgiften

2,25629%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1990

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 juni 2009
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 384:2

Övrigt

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida (www.nacka.se) där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Förening

Namn

HSB Brf Rådet

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Sicklaön 384:2. Byggår 1990-1991. Föreningen har 48 lägenheter om totalt 3 722 kvm. Adresserna är Romansvägen 31-37. Medlemskap i föreningen kan enbart beviljas fysisk person som uppnått en ålder om 55 år och som är eller blir medlem i HSB.

Gemensamma lokaler: Expeditionslokal, 3 hobbylokaler, bastu, gym, bibliotek, cykelstall, samlingssalen Romansen med kök och utrustning för 50 personer, gästrum med 4 bäddar (33:an, 4 tr) samt 2 tvättstugor. Till varje lägenhet finns ett förråd i källaren eller på något av våningsplanen. Flertalet aktiviteter anordnas gemensamt, bland annat olika typer av föredrag. Flera veckodagar förutom fredagar finns någon typ av gemensam aktivitet.

Ekonomisk förvaltningen sköts av HSB Stockholm och den tekniska förvaltningen sköter föreningen själva. Tillsammans med BRF Tinget, BRF Senaten och Folksam finns en gemensam förvaltning avseende sopsug, kabel TV och parkeringsanläggning och grönområden.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras säljaren i samband med överlåtelse. Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren per pant.

Läs mer om Brf Rådet i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration, samt besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/radet/

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband kan beställas hos ComHem, ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen hyr av grannföreningen BRF Tinget 24 parkeringsplatser i kallgaraget som finns på Serenadvägen 21. Att hyra en p-plats kostar 625 kr/mån. Möjlighet till elvärme finns. P-platser finns lediga i garaget. Ingen kö (2019-02-04). På föreningens tomtmark vid 35:ans entré finns 4 parkeringsplatser för föreningsmedlemmar som är rörelsehindrade. Separat kö.

Renoveringar

Det finns inga planerade stora renoveringar, underhåll sker löpande. Föreningen håller på med en upphandling för tillvaratagande av frånluft, i övrigt inget aktuellt just nu. (Enligt styrelsen 2019-02-04).

Ekonomi

Vid årsskiftet 2018/19 höjdes avgifterna med 2,5%. Någon ytterligare höjning är inte beslutad. (Enligt styrelsen 2019-02-04).

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

En förutsättning för medlemskap i BRF Rådet är minst ett medlemskap i HSB Stockholm och att minst en av köparna uppnått 55 års ålder.

Om området

Nacka Forum

Lägenheten ligger invid Nacka Forum, som är ett toppmodernt affärscentrum och bostadsområde i Nacka. Läget är fantastiskt oavsett om man är ute efter service, kommunikationer eller rekreation, allt finns nära till hands! Dessutom når man Stockholms innerstad efter endast 10-20 minuter med kommunala färdmedel.

Ett par minuter bort ligger lummiga Långsjön som erbjuder ljumma bad under sommaren och skridskoåkning på vintern. Runt sjön finns även trevliga promenadstråk. På andra sidan motorvägen en liten bit bort ligger populära Nyckelviken, 134 hektar natur. Efter väg genom skog och ängar når du hembygdsmuseum, lantgård med djur, café, motionsspår, härliga klippbad mm. I stora Nackareservatet i sydvästra Nacka mot Stockholm och Tyresö, 700 hektar friluftsområde finns bland annat Hellasgården, ett mycket uppskattat friluftsområde samt restaurang och bad.

Kommunikation

Ett dussintal busslinjer finns med täta turer. Till Slussen tar det ca 10-20 minuter. Även Saltsjöbanan finns att tillgå. I bil tar det endast från 5-20 minuter mellan Nacka Forum och Stockholms innerstad, utanför rusningstrafik. Önskar du ta båt till stan så är det 10-15 minuters promenad till ångbåtsbryggan vid Nacka Strand. På sikt kommer även tunnelbanan att dras ut till Nacka, med ändstation vid Nacka Forum.

Närservice

Köpcentrumet Nacka Forum har ett stort utbud med många butiker, caféer och restauranger. Även apotek, vårdcentral, mödravård, systembolag, bibliotek, gym, flera banker, bland annat Handelsbanken och mataffärer (Willys och Hemköp). I närområdet finns flera förskolor samt nära till ett urval av skolor. En kort promenad bort ligger Nacka Gymnasium samt ICA Maxi. Vid Nacka Strand finns populära Restaurang J.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad