Ängsbacken 1, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Ängsbacken 1, 1 tr , Björknäs , Nacka

Välplanerad hörntvåa med inglasad balkong i västläge i lugnt område nära kommunikationer och service. Fin lägenhet med rymligt vardagsrum och kök med stora fönster för fint ljusinsläpp. Sovrum med gott om plats för dubbelsäng och bra förvaring i hel garderobsvägg. Helkaklad dusch/wc med tvättmaskin.

Populär förening i bilfritt område, fin innergård med både lekplats och grillplats. Nära bussar, service, natur samt cykel- och gångavstånd till fina Glasbrukssjön. På bekvämt gångavstånd ligger Björknäs torg med bland annat restaurang, matbutik, tobaksbutik med postservice och ATG, apotek, frisör, heminredning, djuraffär och kemtvätt.

Direktbussar in till Slussen på mindre än 15 minuter. Med bil eller buss tar man sig snabbt till shopping i Orminge Centrum, Nacka Forum samt Sickla köpkvarter!

Varmt välkommen till visning!

54,7 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 306 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54,7 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
122
Byggår:
1990
Driftskostnad:
472 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54,7 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Hall med tapetserade väggar och plastmatta på golvet. Plats för avhängning av ytterkläder på klädhängare och i en garderob. Säkerhetsdörr installerad av nuvarande ägare.

KÖK
Fräscht och hemtrevligt kök med ljus skåpinredning och kakel ovan diskbänk och bänkskiva i laminat. Gott om arbetsyta och förvaringsutrymme. Ljus och rymlig matplats vid fönster. Den maskinella utrustningen består av: Spis med keramikhäll och varmluftsugn, fläkt, kyl/frys (2016) samt diskmaskin. Vitmålade väggar och plastmatta på golvet.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. Vitmålade väggar och ekparkett.

SOVRUM
Sovrum med vitmålade väggar och plastmatta samt gott om plats för dubbelsäng. Hel garderobsvägg för bra förvaring. Utgång till inglasad balkong.

INGLASAD BALKONG
Rymlig balkong som med sin inglasning fungerar som ett extrarum stora delar av året. Trätrall på golv. Västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

DUSCH/WC/TVÄTT
Duschrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustning: Dusch, wc, handfat med kommod, väggspegel, två väggskåp samt tvättmaskin.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett stort förråd i källaren, som nås via samma trapphus som bostaden. Ca 2,75 x 2,2 m.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

4 306 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bredband

Driftskostnad

5 665 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 613 kr
Försäkring: 2 052 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I driftskostnaderna ingår hushållsel och hemförsäkring, vilka kan variera beroende på användning och avtal.

Andel i föreningen

0,572%

Andel av årsavgiften

0,56334%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1990

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump (luftburen värme)

Ventilation

Mekanisk

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 augusti 2010
Energiprestanda: 63 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Björknäs 27:1

Övrigt

I angiven månadsavgift ingår ett obligatoriskt tillägg för bredband (fn 200 kr/mån).

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förening

Namn

Brf Talludden 1

Om föreningen

BRF Talludden 1 äger och förvaltar fastigheten Björknäs 27:1. Fastigheten bebyggdes 1988-1989. Adresserna är Ängsbacken 1-19, bestående av 127 lägenheter och en lokal som upplåts med bostadsrätt. Samtliga lägenheter utom en har balkong. De som ligger mot Värmdövägen är alla inglasade. Området är mycket barnvänligt med lummig och bilfri innergård, lekplats och förskola på gården.

I föreningen finns tvättstuga, gästlägenhet (ÄB 19), gym samt bastu och dusch. Till föreningen hör också garage i flera plan samt ett parkeringsdäck med hyrplatser och besöksparkering. Det finns ett miljörum för källsortering av sopor.

Gemensamma lokaler:
Gym och bastu finns i port 4 till en kostnad av 600 kr/år.
Gästlägenhet i port 19 (200 kr/dygn).
Gemensam tvättstuga finns i port 4. Tvättstuga 20 kr i bokningsavgift, sen 10 kr/maskin.

På bekvämt gångavstånd ligger Björknäs torg med bland annat restaurang, matbutik, tobaksbutik med postservice och ATG, apotek, frisör, heminredning, djuraffär, och kemtvätt. Direktbussar tar dig in till Slussen på mindre än 15 minuter. Med bil eller buss tar man sig snabbt till shopping i Orminge Centrum, Nacka Forum samt Sickla köpkvarter.

Kontakt:
Föreningen har en bemannad expedition som är öppen tisdagar jämna veckor kl 18-19 och det går även att nå styrelsen via mail och telefonsvarare.
E-post till styrelsen@talludden.se.
Hemsida till föreningen: www.talludden.se
Österåkers Bostadsrättsförvaltning sköter administrationen.
http://www.obfab.se/162/Startsidan.html

Mer information om föreningen hittar du på föreningens hemsida; www.talludden.bostadsratterna.se. Läs även mer om föreningen i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (finns under fliken "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Vänligen kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till internet och kabel-TV via Telias fibernät. Obligatorisk bredbandsavgift om 200 kr/mån är inkluderad i angiven månadsavgift. I avgiften ingår för övrigt kostnad för värme, vatten och basutbud för kabel-TV (ca 18 analoga kanaler via Telia ingår). Digitala TV-kanaler får man ordna med själv.

Parkering

Föreningen har 124 p-platser i garaget och ca 25 platser ute, några med el/tak och några utan. Garageplatserna kostar i nuläget 400 kr/mån, platser under tak + el kostar också 400 kr, platser med el 350 kr och platser utan el 300 kr. Det finns lediga p-platser i dagsläget (2019-01-11), men kö kan förekomma till viss typ av plats.

Renoveringar

Se årsredovisningen för utfört och planerat underhåll. P-däcket avvaktar föreningen med tills man vet hur ev byggplaner kan komma att se ut.

Ekonomi

Föreningen har inte några planerade avgiftsförändringar för 2019.

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken. Styrelsen har börjat undersöka möjligheterna att bygga på föreningens mark, vilket om det skulle bli möjligt och om medlemmarna röstar för kan ge stora intäkter till föreningen på sikt.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Björknäs

Björknäs är ett populärt och vackert beläget villaområde som kännetecknas av närheten till havet och naturen kring Stockholms inre skärgård. Området ligger ca 10 minuters promenad från Glasbrukssjön där det finns en badplats. Inom ett par kilometers avstånd finns flera förskolor, skolor och idrottsplatser. Längs Skurusundet finns flera båtplatser samt en tennisbana. Nära till Nacka Forum åt ena hållet och Orminge Centrum åt andra hållet, med ett stort utbud av affärer, caféer och restauranger. Även apotek, systembolag, bibliotek och mataffärer.

Kommunikation

Bra kommunikationer till Stockholms innerstad, med många busslinjer som passerar genom området, både motorvägsbussar och lokalbussar. Bil in till stan tar endast 10 till 15 min (utanför rusningstrafik).

Närservice

Runt Björknäs torg och dess parkering ligger ett kommersiellt centrum byggt omkring 1990. Här finns affärer, apotek, frisör, restaurang och en bensinstation. Till Orminge Centrum tar det runt 3 min med bil. Här finns bland annat en Stora Coop-butik, servicebutik samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid som ryms under samma tak. Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och bibliotek.

Förskolor och skolor:
Det finns flera förskolor i området, bland andra Förskolan Kul och Förskolan Ängsbacken. Björknässkolan erbjuder undervisning för barn från förskoleklass till årskurs 9. Borgvallaskolan i Skuru har 6-års till årskurs 3.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad