Ornövägen 6, 2 tr (vån 4/5)

Bilder

  • Såld!

Ornövägen 6, 2 tr (vån 4/5) , Västra Orminge , Nacka

Fint renoverad fyra med rymlig balkong i härligt solläge. Tack vare den öppna planlösningen mellan vardagsrum, kök och matplats och det fina ljusinsläppet från många fönster får lägenheten en härlig känsla av ljus och rymd. Tre bra sovrum samt gott om förvaring i rymlig klädkammare och många garderober i lägenheten samt i externt vindsförråd. Badrum med tvättmaskin och torktumlare samt ytterligare en dusch/wc.

Välskött och stabil förening med låg belåning (3 380 kr/kvm) och två kvarvarande hyresrätter som i en framtid kan upplåtas med bostadsrätt.

Är detta ditt nästa hem? Varmt välkommen till visning!

103 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 890 kr inkl värme, vatten, kabel-TV (16 kanaler), bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
Typ:
Lägenhet
Boarea:
103 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
36
Byggår:
1992
Driftskostnad:
822 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

103 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skoskåp. Ljusa målade väggar samt klinkergolv vid entrén och ekparkett längre in i. Gott om förvaring i fem garderober och ett städskåp.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum i trevlig öppen planlösning med kök. Fint ljusinsläpp från två fönster och helglasad balkongdörr. Plats för både soffhörna och matbord. Ljusa målade väggar och ekparkett.

KÖK
Snyggt renoverat kök med vita skåpsluckor och mörkt kakel ovan bänkskiva i ek. Praktisk köksö som ger bra extra arbetsyta samt förvaring i skåp och vinställ. Fint ljusinsläpp från tre fönster. Den maskinella utrustningen består av: Induktionshäll, spisfläkt, inbyggd varmluftsugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Ljusa målade väggar och ekparkett.

BALKONG
Rymlig balkong i högt fritt läge och med bra solläge.

SOVRUM 1
Rum med ljusa målade väggar och ekparkett samt ett fönster. Praktisk förvaring i fem garderober.

SOVRUM 2
Rum med ljusa målade väggar och ekparkett samt två fönster.

SOVRUM 3
Rum med ljusa målade väggar och ekparkett samt ett fönster.

BADRUM/TVÄTT
Badrum med våtrumstapet och våtrumsmatta. Utrustning: Badkar, wc, handfat, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

DUSCH/WC
Dusch/wc med våtrumstapet och våtrumsmatta. Utrustning: Dusch, wc och handfat.

KLÄDKAMMARE
Praktisk klädkammare med hyllor på vägg. Målade väggar och linoleummatta.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

5 890 kr inkl värme, vatten, kabel-TV (16 kanaler), bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen

Driftskostnad

9 872 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 534 kr
Försäkring: 3 338 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Andel av årsavgiften

3,00567%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1992

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 december 2009
Energiprestanda: 88 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Mensättra 24:2

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 3,9 kvm.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Solkullen

Om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten Mensättra 24:2 år 2005. Föreningen består av två hus byggda 1993 i fyra våningar på Ornövägen 4 och 6, innehållande 41 bostadslägenheter. Av dessa upplåts 39 med bostadsrätt och 2 med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen:
- Soprum för hushållssopor vid entrén
- Barnvagnsrum 1 trappa ned i huset
- Container för grovsopor i carportområdet
- Cykelförråd i carportområdet
- 1 allmän grovtvättstuga i bottenvåningen på Ornövägen 6 (i föreningen förväntas alla lägenhetsinnehavare ha egen tvättmaskin för vanlig hushållstvätt och det finns plats för det i alla badrum).

Till varje lägenhet hör ett förråd på vinden.

I samband med överlåtelsen utgår en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp per pant, betalas av låntagaren.

Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna medan bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Läs mer om föreningen i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (finns under fliken "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Vänligen kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

TV och Bredband

Bredband levereras av Telenor, via gruppanslutning. De tillhandahåller 100 Mbits/s i nätet till varje lägenhet. IP-telefoni går även att få via internetleverantören. Bredbandet ingår i månadsavgiften.
Kabel-TV levereras i föreningen av Telenor (16 kanaler ingår i månadsavgiften).

Parkering

Bilplatser finns att hyra och 1-2 platser kan hyras per lägenhetsinnehavare. För närvarande (2018-10-22) finns det lediga parkeringsplatser att hyra. Det finns 38 st parkeringsplatser under tak (med eller utan gallergrind), kostnad fn. 325 kr/mån utan gallergrind och fn. 375 kr/mån med gallergrind. Eluttag för motorvärmare eller laddning finns ej. Det finns även 2 MC-platser, kostnad fn. 150 kr/mån (kö kan förekomma). Brf Solkullen hanterar parkeringskön: 070-593 60 88. Det finns även 6 gästplatser.

Renoveringar

Betydande underhåll har utförts de senaste åren fram till idag (hissrenovering, carportrenovering med mera) vilket i sin helhet har finansierats med egna medel. Större planerat underhåll de kommande åren:
- Asfaltering (2019 eller senare)
- Renovering undercentral och fläktsystem (2021 eller senare)
- Omläggning yttertak (2025 eller senare)
- Ommålning fönster utsides (2025 eller senare)

Ekonomi

Inga årsavgiftsförändringar är beslutade (2018-10-22).

Delat ägande

Vid delägarskap måste alla delägare vara bosatta permanent i lägenheten för att medlemskap ska beviljas.

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Västra Orminge

I Nacka kommun, 1,5 mil öster om Stockholm och nära skärgården, ligger Boo-förorten Orminge. Området byggdes 1967-1971 som en del i miljonprogrammet med fasader som idag är K-märkta. Härifrån kommer bland andra Ulf Lundell och Markoolio. Husen är byggda under slutet på 60-talet och kallas av många för Sockerbitarna och Tågvagnarna. I området finns många påkostade lekplatser, fotbollsplaner, tennisbanor, basketplaner, grönområden, parkbänkar, gångvägar, utegym samt belyst motionsspår. Orminge Centrum och Krokhöjden gränsar till Glasbrukssjön som är en långsträckt sprickdalssjö som sträcker sig i nord-sydlig riktning. Den är en omtyckt badsjö. Även Myrsjön ligger nära med både badklippor och liten strand.

Kommunikation

Det är mycket enkelt att ta sig till och från Orminge oavsett om man åker kommunalt eller med bil. Väg 222 mot Nacka/Gustavsberg, avfart Orminge. Med buss från Slussen, buss 416-422 tar det ca 25-30 minuter och med motorvägsbuss 444-446 endast 15-20 minuter. Orminge Centrum är knutpunkt för kollektivtrafiken i Saltsjö-Boo. Det finns även en buss från Orminge Centrum till T-centralen. Från Hasseludden kan man ta båten in till stan eller vidare ut i skärgården.

Närservice

Orminge Centrum är ett typiskt stadsdelscentrum beläget i Nacka kommun, Saltsjö-Boo. Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93. Den totala butiksytan är ca 10 600 kvm med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel - Sveriges största Coop Extra-butik, Systembolaget, Lindex, Kicks samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak.

Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, post, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek.

Framtidsvision
Under 2016 påbörjas en re-branding av Orminge Centrum. Centrumet kommer att få en ny profil med bl a ny logotype, ombyggnation exteriör/interiör samt nya butiker och även spännande restauranger med fokus på bra mat. Visionen är att OC skall bli ett modernt centrum och ett självklart val för boende i närheten gällande handel och mat.

I närområdet finns även en Willys-butik, pizzeria och restaurang, Hemköp samt Pressbyrån. Här finns också en OK/Q8-station, Lidl samt "Sonjas kiosk".

I närområdet finns gott om skolor bl.a. Backeboskolan (F-6), Lännersta skola (F-5), Björknässkolan (F-9), Myrsjöskolan (F-9), Boo Gårds skola (F-6), Orminge skola (F-6) Sågtorpsskolan (F-6) samt förskolor, bl. a. Montessorihuset, Korallens förskola, Alabasterns förskola, Chrysolitens förskola, Amadeus förskola och Vittra förskola. Se www.nacka.se för information om skolor och förskolor.

Parkering

Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till Orminge Centrum galleria med 3 timmar gratis parkering. Obs! P-skiva gäller. Det finns även ca 250 parkeringsplatser för infartsparkering.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-434 99 19

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad