Alphyddevägen 15, 5 tr

Bilder

  • Såld!

Alphyddevägen 15, 5 tr , Alphyddan , Nacka

Välkommen till denna fint renoverade och välplanerade 3:a på 77 kvm i populära Alphyddan! Här bor du nära till all shopping och service vid Sickla köpkvarter och har samtidigt utmärkta kommunikationer mycket nära (många busslinjer, Tvärbanan & Saltsjöbanan). När tunnelbanan är klar kommer även den ha en station vid Sickla.

Lägenheten har vardagsrum med utgång till inglasad balkong i västläge med utsikt mot Hammarbybacken, två rymliga sovrum, snyggt renoverat kök med matplats, stambytt helkaklat badrum och möblerbar hall samt gott om förvaring i klädkammare och två externa förråd.

Varmt välkommen till visning!

77 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 727 kr Inkl värme, vatten & kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
137
Byggår:
1960
Driftskostnad:
750 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig möblerbar hall med plats för avhängning av ytterkläder samt gott om förvaringsutrymme i klädkammare. Målade väggar samt klinkergolv vid entrén och enstavig ekparkett längre in.

KÖK
Snyggt renoverat kök från 2015 med vita luckor och vitt kakel ovan bänkskiva i trä. Gott om förvaring och arbetsytor. Matplats vid fönster. Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Vitmålade och tapetserade väggar samt enstavig ekparkett.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med utgång till inglasad balkong och plats för både soffgrupp och matbord. Fint ljusinsläpp från stort fönster och glasad balkongdörr. Vitmålade väggar och enstavig ekparkett.

BALKONG
Inglasad balkong i härligt västläge med utsikt över Sickla köpkvarter och Hammarbybacken. Trall på balkonggolvet.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Stor garderob med skjutdörrar. Tapetserade väggar och enstavig ekparkett.

SOVRUM 2
Även detta sovrum har gott om utrymme. Vitmålade väggar och enstavig ekparkett.

BADRUM
Stambytt helkaklat badrum med klinkergolv. Här finns dusch, vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp och handdukstork samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

KLÄDKAMMARE
Med ingång direkt till höger när du kommer in i hallen finns en praktiskt inredd klädkammare.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 8, hiss finns

Avgift

3 727 kr Inkl värme, vatten & kabel-tv

Driftskostnad

9 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 000 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad det senaste året och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Andel i föreningen

0,805%

Andel av årsavgiften

0,81366%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 84:3 och Sicklaön 86:1

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett matkällarförråd.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förening

Namn

Brf Alphyddan

Om föreningen

Brf Alphyddan upplåter 152 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt (hyresgäst idag är Eurokeramik). Fastigheterna bebyggdes 1960 och består av 2 flerbostadshus i 7 och 8 respektive 14 våningar.

Gemensamma utrymmen finns i form av en föreningslokal och ett övernattningsrum (båda bokas via styrelsen), fyra tvättstugor och en drop-in tvättstuga som bokas på bokningstavlor med cylinder, två cykelgarage, sophus för källsortering samt två moloker för hushållssopor samt en härlig bastuavdelning och två hobbyrum.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp, betalas av pantsättaren per pant.

Läs mer om föreningen på hemsidan: www.brfalphyddan.com och i föreningens årsredovisning och stadgar (finns under fliken "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Vänligen kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

TV och Bredband

ComHems basutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Radio- och TV-avgift betalar bostadsrättshavaren. Fiberbaserat bredband från Bredbandsbolaget och ComHem finns installerat i samtliga lägenheter, abonnemangsavtal tecknas och betalas separat av den boende.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättats 2009 och sträcker sig fram till 2050. Följande åtgärder har genomförts (se utförlig lista i föreningens årsredovisning): Renovering av föreningslokal och övernattningsrum 2016-2018, byte belysning allmänna utrymmen 2016, renovering av hissar 2015/2016, renovering tätning av avloppsstammar under markplan 2013/14, renovering av tvättstugor 2012, omläggning av tak 2007, yttre renovering av burspråk 2006, rörstambyte 1998 samt renovering av balkonger 1998.
Åtgärder framöver: Byte termostatventiler 2018, Byte av frånluftsfläktar inkl rökluckor 2018/2019, eventuellt byte av fönster 2019/2020 (ej beslutat). Undersökning av fasad kommer utföras i oktober 2018, för att utreda om fasaderna behöver renoveras. Övrigt så håller föreningen just nu på med ventilation, värme och en energikartläggning pågår. Föreningen har också en ny trädgårdsgrupp som håller på och jobbar med en försköning av föreningens utemiljö.

Ekonomi

Föreningen har i dagsläget inga beslut om avgiftsförändringar. Om det blir aktuellt med renovering av fasaderna (ska utredas under hösten 2018), kan en avgiftshöjning bli aktuell. Föreningens löpande förvaltning sköts av SBC.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägandeskap enligt stadgar.

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Alphyddan

Alphyddan som bostadsområde började växa fram och bebyggas under 1960-talet. Idag består områdets bostäder till övervägande del av bostadsrätter. Nära till flera grönområden och badsjöar. Kort promenad till mysigt café vid Svindersvik. I området finns goda lekmöjligheter för barnen i form av flera fina lekplatser.

Kommunikation

Med buss är det cirka 10-15 minuters restid till Slussen. Det går även att åka Saltsjöbanan och Tvärbanan från Sickla. När tunnelbanan är klar kommer även den ha en station vid Sickla.

Närservice

Ett stenkast bort ligger Sickla köpkvarter med sina ca 150 butiker. Här finns ett brett utbud av både shopping, restauranger, kultur, nöjen och service.

Parkering

Från och med den 1 december 2015 har parkeringsavgifter införts på de allmänna vägarna på västra Sicklaön. Det kostar 8 kronor i timmen mellan klockan 8-17 på vardagar, utom dag före söndag och helgdag. Övrig tid på dygnet är det gratis att parkera.

Boendeparkering
För att prioritera parkering för boende erbjuds en reducerad boendetaxa på 400 kronor för en 30-dagarsperiod eller 30 kronor per dag.

Garageplats i flerbilsgarage finns uppe vid vändplanen (drivs av Brf Alphyddan Ros) och nere vid infarten till Alphyddevägen. Kö kan förekomma.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad