Sten Stures väg 91

Bilder

  • Såld!

Sten Stures väg 91 , Duvnäs Utskog , Nacka

Radhus med luftig och genomtänkt planlösning i två plan (144 + 12 kvm) på populära Sten Stures väg i Duvnäs Utskog, Skuru. Barnvänligt område med mysiga bilfria gränder, lekplats, fotbollsplan och härlig natur runt omkring att leka i. Här bor du i områdets översta länga med prunkande trädgård på insynsskyddad framsida med kvällssol. På baksidan öppnar sig en välordnad tomt med uteplats mot en fantastisk natur. På några minuters promenadavstånd kan du hänföras av den enastående utsikten över Stockholms inlopp med bland annat Nyckelviken, Fjäderholmarna och Lidingö i närmsta blickfång.

Husets totalyta på 156 kvm disponeras idag enligt följande:
Entréplan med hall, kök och matrum/allrum i öppen planlösning och med utgång till trädgården på baksidan, två sovrum, badrum, tvättstuga och separat wc. Öppen spis finns i allrummet. På övre plan finns ytterligare två sovrum, ett rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp från många fönster samt ett förråd.

Förråd på tomten och tillgång till garageplats i samfällighetens länga. Fastigheten är ansluten till Bredbandsbolagets kabelnät (basutbud ingår i samfällighetsavgiften).

Duvnäs Utskog är ett lugnt och barnvänligt område med centralt läge i Nacka. Här bor du nära naturen och havet och har samtidigt behändigt pendlingsavstånd till city. Förskola och skola finns på nära gångavstånd via bilfria gång- och cykelstigar.

Varmt välkommen till visning!

144 kvm, 6 rok

Tomträttsavgäld/år:
20 600 kr
Typ:
Radhus
Boarea:
144 kvm
Biarea:
12 kvm
Tomtarea:
318 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
4 593 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

144 kvm

Biarea

12 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:
HALL
Det är en härlig känsla när du kommer in i hallen och ser rakt igenom huset och ut i trädgården på baksidan. Ljust, luftigt och välkomnande! Här finns inbyggda garderober och plats för avhängning av ytterkläder. Målade väggar och laminatgolv

WC
I anslutning till hallen finns en toalett med målade väggar och kakel bakom handfat samt laminatgolv. WC och handfat.

KÖK
Snyggt renoverat kök med vit och grå inredning och en praktisk köksö som ger gott om extra arbetsyta och förvaring. Arbetsbänkar i rostfritt och laminat (Virrvarr från Perstorp). Den maskinella utrustningen består av: Spis, spisfläkt (kolfilter), diskmaskin, kyl i fullhöjd samt halv frys (placerad i ena skåpet i hallen). Väggar med vitt kakel och fondtapet samt laminatgolv.

ALLRUM/MATRUM
Ljust luftigt rum med stor yta, öppen spis och utgång via dubbeldörrar till husets härliga uteplats och tomt på baksidan, angränsande till fantastisk natur. Den fina trappkonstruktionen med glasräcke och den öppna planlösningen bidrar till en härlig öppen känsla i rummet. Vitmålade väggar och enstavig ekparkett på golvet.

INRE HALL
Den inre hallen knyter samman två av sovrummen, badrummet och tvättstugan. Här finns tre garderober med överskåp. Vitmålade väggar och enstavig ekparkett.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med två fönster mot framsidan, vitmålade väggar och enstavig ekparkett.

SOVRUM 2
Sovrum med tre fönster mot baksidan, vitmålade väggar och fondtapet samt enstavig ekparkett. Gott om förvaring i hel garderobsvägg med spegelskjutdörrar.

BADRUM
Badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns WC, handfat, dusch, spegelskåp, väggskåp och handdukstork samt fönster som ger fint ljusinsläpp.

TVÄTTSTUGA
Ljus tvättstuga med två fönster, tvättmaskin, torktumlare, vask, förvaringsskåp och hyllor. Tapetserade väggar och vitt kakel över vasken samt plastmatta på golvet.

ÖVRE PLAN:
VARDAGSRUM
Välkommen upp för den fina ljusgenomsläppliga trappan! Här möts du av ett mycket generöst vardagsrum med fint ljusinsläpp från många fönster. Rummet kan delas av så att ytterligare ett rum kan inredas (se förslag i "alternativ planlösning"). Vitmålade väggar och vitmålat golv.

SOVRUM 3
Sovrum med vitmålade väggar, laminatgolv och bra förvaring i två garderober. Fönster mot skogen på baksidan.

SOVRUM 4
Sovrum med vitmålade väggar och laminatgolv samt fönster mot skogen på baksidan.

FÖRRÅD
Förråd med bra förvaringsmöjligheter, vitmålade väggar och ekparkett.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1965 ombyggt 1981

Uppvärmning

Centralvärme via samfällighetens pelletspanna. Ingår i avg. till samfälligheten.

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 augusti 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 113 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Blå lättbetong/Trä
Fasad: Puts/träpanel
Fönster: 2-glas/isolerglas
Bjälklag: Betong/Trä
Tak: Takpapp
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

RENOVERINGSBESKRIVNING 2007-2018:
2007 Väggrivning (projektering/konstruktör), Eldragning, Golv (sovrum 2 + kök + liten toalett), Målning (hela huset), Glasräcke, Köksö
2010 Golv (vardagsrum, inre hall + 2 sovrum entréplan), Ny diskmaskin
2011 Kakel kök, Bänkskivor kök + diskbänk
2012 Nytt kylskåp
2015 Två plank/insynsskydd baksida
2015-2016 Ny tvättmaskin, Ny torktumlare
2016 Nytt tak
2017 Ny toastol lilla toaletten, Nytt kök (underskåp), Ny frys
2017-2018 Fönsterrenovering entréplan + övre plan
2018 Innertak 2 sovrum övre plan, Nytt kök (överskåp), Fasadmålning baksida

TOMTRÄTTSAVGÄLD:
Fastigheten innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden fastställs av Nacka kommun i 10-årsperioder. Respektive fastighetsägare erlägger avgälden till Nacka kommun. Senast fastställdes avgälden 2009-10-01 och i dagsläget är avgälden 20 600 kr/år innan skattereduktion och 14 420 kr/år efter skattereduktion. Från 2019-10-01 och kommande 10 år uppgår den årliga avgälden till 27 000 kr/år (18 900 kr/år efter skattereduktion). Tomträttsavgälden är avdragsgill med 30%.

VÄRME OCH VATTEN:
I samfällighetsavgiften ingår bl a kostnad för uppvärmning och vatten. Alla fastigheter inom samfälligheten har egen mätare för uppvärmningen, vilken avläses vid årsskiftet. Överstiger förbrukningen snittförbrukningen i samfälligheten får man erlägga överskjutande del och om man förbrukar mindre så får man pengar tillbaka. Senaste året fick säljarna betala 3 645 kr för extra värme/vatten.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Du uppmanas att kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 25:5

Övriga byggnader

Förråd finns i anslutning till entrén. Tillgång till garageplats i samfällighetens garagelänga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

55 118 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 507 kr
Väg, samf: 40 800 kr
Sotning: 215 kr
Försäkring: 4 951 kr
Övrigt: 3 645 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Siffror från nuvarande säljare. I samfällighetsavgiften (f n 40 800 kr/år) ingår kostnad för: preliminär vatten- och värmeavgift (individuell avräkning sker årsvis utifrån förbrukning), sophämtning, snöröjning, pannskötsel, gatubelysning, kabel-TV, skötsel av gemensam mark, redovisning samt underhåll och försäkring av gemensamma anläggningar och gemensamt ledningsnät. Tomträttsavgäld (fn 20 600 kr/år) tillkommer, vilken är avdragsgill med 30%.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 301 000 kr, varav byggnadsvärde 2 038 000 kr

Summa pantbrev

2 118 750 kr

Tomt

Areal: 318 kvm
Tomttyp: Radhustomt

Tomtbeskrivning

Insynsskyddad trädgårdstomt med uteplatser på både fram- och baksidan av huset. Tomten på baksidan angränsar till allmänning med underbar natur.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Sicklaön GA:43
Förmån, Officialservitut: Ledning, 0182K-5277
Förmån, Officialservitut: Parkering väg, 0182K-5711

STEN STURES SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (för mer utförlig info se www.stensturessamfallighet.se):

Samtliga fastighetsägare är medlemmar i Sten Stures Samfällighetsförening. Varje fastighetsägare betalar en månadsavgift till föreningen på f n 3 400 kr. Avgiften täcker bl a följande kostnader: preliminär vatten- och värmeavgift (individuell avräkning sker), snöröjning, pannskötsel, gatubelysning, kabel-TV, skötsel av gemensam mark, redovisning samt underhåll och försäkring av gemensamma anläggningar och gemensamt ledningsnät.

Värme- och vattenmätare
Föreningen har mätare i varje fastighet och föreningen har avtal med entreprenör som sköter och underhåller mätarna. Det åligger varje fastighetsägare att en gång per år på uppmaning av styrelsen läsa av och lämna uppgift om mätarinställning eller bereda representant tillträde till huset för avläsning. Det samma gäller för underhåll och reparation av mätare.

Parkering
Till varje hus hör ett garage. Föreningen har försäkring för garagen. Ett antal parkeringsrutor finns att tillgå i anslutning till vardera gata. Parkering är inte tillåten på gator och på vändzoner.

Trafik
På gatorna mellan fastigheterna är fordonstrafik förbjuden. Endast nödvändiga transporter för av- och pålastning är tillåtna och då under förutsättning att det sker med stor försiktighet.

Sophämtning
För hushållssopor finns inom området två sopstationer. Tömning av sopor sker en gång per vecka. Vid varje sopstation finns gröna kärl för hushållssopor, särskilda bruna kärl avsatta för matavfall samt ett kärl avsatt för pappersförpackningar. Övriga sopor ska av varje fastighetsägare transporteras till återvinningsstation eller återvinningscentral.

Kabel-TV
Samtliga fastigheter är anslutna till Bredbandsbolagets kabelnät, där basutbudet ingår i månadsavgiften.

Lekplats och fotbollsplan
Lekplats finns i området mellan Tvärgatan och Utskogsvägen. Fotbollsplan finns vid slutet av Mellangatan. Bägge ligger på kommunens mark.

Gemensam aktivitet
Vår- och höststädning utförs i området på gågator, parkeringsplatser och inom det skogsområde som ligger i husens närområde. Dessutom sker en genomgång av de gemensamma planteringarna.
Gemensamt Valborgsmässofirande anordnas i området.

Mer info om hur det är att bo på Sten Stures väg finner du på: http://stensturessamfallighet.se/

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Duvnäs Utskog

Duvnäs Utskog är ett barnvänligt och lugnt område i Skuru, med närhet till det mesta. Här har du naturen inpå knuten. Naturreservatet Nyckelviken lockar med underbar natur, fina promenad- och joggingvägar, stall där barnen får träffa djuren och café i den gamla fina mangårdsbyggnaden. Närheten till Skurusundet och Saltsjön ger härlig havsmiljö och möjlighet till båtliv. Skurus egen lilla sjö, Bastusjön, erbjuder bad sommartid och skridskoåkning vintertid. I området finns fina lekplatser, fotbollsplan, tennisbana och även pulkabackar vintertid.

Förskola och skola på nära gångavstånd; nybyggda Utskogens förskola i östra änden av Rudsjövägen och Borgvallaskolan (F-3) ett stenkast bort via bilfria gång- och cykelstigar. Därifrån går barnen ofta vidare till närbelägna Ektorps skola (F-6), Skuru skola (F-9) eller Internationella Engelska Skolan (4-9) i Nacka Strand (bra busskommunikationer).

Kommunikation

Goda pendlingsmöjligheter med bra busskommunikationer och cykelvägar. Motorvägsbuss 449 som tar dig till/från Medborgarplatsen på ca 20-30 minuter i rusningstrafik. Buss 409 tar ca 15 minuter till Nacka Forum och drygt 30 minuter till Slussen. Fina cykelvägar till och från stan. Från Nacka strand, som nås med buss eller cykel, går båt till bland annat Nybroviken.

Närservice

I närbelägna Ektorp finns bland annat restauranger, bageri (Gateau), apotek och närbutiker, gym och träningscentra samt skolor och sjukhus. Nära även till ICA Maxi och shopping i Nacka Forum och Sickla Köpkvarter.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad