Garverigränd 1, vån 1

Bilder

  • Såld!

Garverigränd 1, vån 1 , Järla Sjö , Nacka

VÄLKOMMEN till denna fantastiska hörnlägenhet intill Järlasjön med burspråk och stor balkong med härlig sjöutsikt. Nytt badrum jan/feb 2019! Stort vardagsrum i anslutning till kök och med fönster i två väderstreck. Ljus matplats i burspråket med sjöutsikt. Två fina sovrum. Badrum med fönster samt tvättmaskin och torktumlare. Stort förråd som är praktiskt inrett med kontorsplats och har gott om förvaring på hyllor och i flera garderober. Detta är en lägenhet som måste ses!

Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg (tunnelbanan till Nacka beräknas vara klar runt 2025, med station vid Järla). Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

Varmt välkommen till visning!

81 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 176 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
16
Byggår:
2004
Driftskostnad:
1 328 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall som öppnar upp sig mot kök och vardagsrum längre in. Plats för avhängning av ytterkläder. Stort garderobssystem med en dubbel och en enkel garderob samt en separat garderob och ett skoskåp. Vitmålade väggar och parkettgolv. Ingång till badrum, sovrum 2 och förråd.

VARDAGSRUM
Ljust och lättmöblerat vardagsrum i halvöppen planlösning med kök och matplats. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp. Vitmålade väggar samt parkettgolv. Utgång till balkong.

BALKONG
Helglasad dörr leder ut till den stora fina balkongen med utsikt ner mot det glittrande vattnet i Järlasjön. Här kan du förutom av utsikten njuta av härlig morgon- och förmiddagssol. Trätrall finns.

KÖK
Lättarbetat och väldisponerat Myresjökök samt ljus, trevlig matplats i burspråk med utsikt mot sjön. Vitmålade väggar samt parkettgolv. Ljust kakel ovan arbetsbänk i laminat. Spis med keramikhäll och ugn (2005), fläkt (2018), kyl och frys i fullhöjd (2005) samt diskmaskin (ca 2015).

BADRUM
Med ingång från hallen finns lägenhetens stora badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med badkar, vägghängd wc, handfat, handdukstork och väggspegel. Tvättpelare med tvättmaskin (2012) och torktumlare (2005). Vädringsfönster. Pga en spricka i kaklet vid badkaret har det uppstått en fuktskada, som inom kort kommer att åtgärdas via föreningens försäkringsbolag (renoveras i jan/feb). Badrummet kommer således ha nytt kakel och klinker vid inflytt. För mer info vänligen kontakta mäklaren.

SOVRUM 1
Sovrum med plats för dubbelsäng. Ljusa tapetserade väggar och parkettgolv. Två garderober.

SOVRUM 2
Sovrum med vitmålade väggar och parkettgolv.

FÖRRÅD
Med ingång från hallen finns det ett rymligt förråd som är praktiskt inrett med kontorsplats med skrivbord och hyllor samt fyra garderober. Vitmålade väggar och linoleummatta.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

5 176 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Driftskostnad

15 937 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 787 kr
Försäkring: 6 150 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Andel i föreningen

1,5781%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2004

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 131 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida (www.nacka.se) där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Vasagården

Om föreningen

Den första inflyttningen till Brf Vasagården skedde i november 2004. Föreningen består av 62 lägenheter fördelade på tre fastigheter.

Nere vid Winborgs torg och sjön ligger Sjöblänket, som med sin soliga brygga är en naturlig samlingsplats året om. Gårdstunet med gemensam trädgård och lekplats ligger alldeles ovanför. På Garverigränd ligger Skogsbacken.

I månadsavgiften ingår kostnaden för grundutbud kabel-tv om fn 116 kr/månad från Com-Hem samt bredband 100 mbit om fn 137 kr/månad från Bredbandsbolaget.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras pantsättaren per pant.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida (www.nacka.se) där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Parkering

Boendeparkering i området. 30-dagars markparkering kostar 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Samfälligheten håller just nu på att byta leverantör till Parkando, mer om de nya rutinerna som börjar gälla 1 januari 2019 kan du läsa om på www.jarlasjo.se. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 1 000 kr/månad.

Renoveringar

Dräneringen skall ses över bakom huset på Garverigränd 6-16.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2018-11-23). Sedan 2013 har föreningens avgifter sänkts med totalt 4,7%.

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vi Gustaf Dahlens park är precis ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Parkeringsreglerna har precis ändrats, läs gärna mer på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag tre reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 1000 kr/månad. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks APP eller SMS under 1 timme, förutom på parkeringsplatserna vid Stalands möbler, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme och maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med förra året går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. Se deras hemsida för mer information: www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS och biograf. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad