Vårvägen 15

Bilder

  • Såld!

Vårvägen 15 , Eriksvik , Nacka

Arkitektritad dröm med fantastiskt ljusinsläpp & öppna ytor!
Här bor du i ett högt läge utan insyn och med utsikt över Kilsviken. Med detta boende suddas gränsen mellan ute och inne ut på ett smakfullt sätt. De stora fönstren bjuder in naturen likt en tavla. Boendet passar dig som vill bo förstklassigt i naturens lugn, invid bad och båtliv, utan att kompromissa med avståndet till stan.

På tomten finns förutom boningshuset på ca 170 kvm, även ett gästhus på ca 40 kvm med vardagsrum, sovrum, glasveranda, kök och toa/dusch samt ett förråd och carport med plats för två bilar. Fiber är indraget.

Underbar naturtomt (2 436 kvm) och stor altan med utekök och pergola samt utsikt över Kilsviken. Tomten uppfyller storlekskravet i detaljplanen för att kunna styckas av till två tomter (ritningsförslag finns framtagna för eventuell avstyckning).

Goda kommunikationer till stan och nära till flera populära skolor och förskolor i området.

Detta är en bostad utöver det vanliga, som du inte vill missa!

Varmt välkommen till visning!

170 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
170 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 436 kvm
Byggår:
1998
Driftskostnad:
4 243 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

170 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Välkomnande huvudentré med en härlig känsla när du kliver innanför dörren. Här möts du av en fri sikt rakt genom huset och ut på altanen på baksidan. Plats för avhängning av ytterkläder och gott om förvaring i klädkammare. Ytterdörr med fönster som ger fint ljusinsläpp och skjutdörrar i glas som ger praktisk stängning in till kök/vardagsrum utan att stänga ute ljuset. Stenplattor på golvet.

VARDAGSRUM, KÖK & MATPLATS
Husets hjärta är den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum. Här umgås du gärna med familj och vänner! Tack vare det fantastiska ljusinsläppet från de många panoramafönstren och att det är öppet upp till nock, får bostaden en härlig känsla av ljus och rymd. De öppningsbara stora fönsterpartierna gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut på ett smakfullt sätt. Vägghängd kamin, designad av Jacob Jensen, smyckar rummet och gör det extra trivsamt. Stenplattor och ek på golvet.

Påkostat och mycket smakfullt snickeribyggt kök i vitt med exklusiva vitvaror från Gaggenau. Den öppna layouten i köket inbjuder till social matlagning och ger samtidigt utrymme till mingel och umgänge. Allt är väldigt genomtänkt och smart planerat. Den vackra köksön i trä med mjuka former är också mycket praktisk med extra ho, förvaring och stor arbetsyta. Rostfri bänk med dubbla hoar och blandare finns. Ovan arbetsbänken i marmor finns ett fönster, som både ger fint ljus och utsikt över tomten på framsidan. Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll, ugn med många funktioner, mikro, fläkt, diskmaskin samt stor kyl med fryslåda och ismaskin. Matplats med plats för många gäster.

Vardagsrummet präglas av ett fönster mot framsidan som bjuder in den vackra naturen utanför likt en tavla samt de stora fönsterpartierna ut mot altanen på baksidan. Om du inte vill vila ögonen på den vackra interiören kan du passa på att njuta av utsikten över området och Kilsviken. I vardagsrummet finns en stor platsbyggd bokhylla.

SOVRUM 1 MED EGET BADRUM
Husets master bedroom har egen dressingavdelning med gott om förvaringsmöjligheter i stort garderobssystem från golv till tak samt i rymlig klädkammare. Ingång till påkostat badrum med ångbastu/dusch och separat wc. Dörr ut till trädgården finns i både sovrum och badrum. Ekgolv i sovrummet och marmor- respektive kalkstensplattor i badrummet.

SOVRUM 2 & 3
Sovrum 2 och 3 ligger i andra änden av huset, med ingång från vardagsrummet. Två ljusa fina rum, båda med fönster i två väderstreck och dörr ut till den härliga tomten. Ena rummet har en garderobsvägg. Ekgolv.

TVÄTTSTUGA
Ljust och fräscht klädvårdsrum med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp nås från köket. Praktisk inredning med arbetsbänk i marmor, dubbla hoar och gott om förvaring i skåp. Här finns även frånluftsvärmepumpen placerad. Fint ljusinsläpp från fönster. Klinkergolv.

DUSCH/WC
Med ingång från hallen nås ett badrum från 2012 med väggar och golv klädda med kalkstensplattor. Inredning bestående av vägghängd wc, handfat, dusch med glasvägg, inbyggt skåp och handdukstork.

VINKÄLLARE
Från hallen nås även husets vinkällare.

ÖVRE PLAN
En trappa upp ligger ett stort ALLRUM/SOVRUM 4 med ett otroligt ljusinsläpp, 4,5 meters takhöjd och härlig utsikt genom pampiga fönster. Ekgolv. Kanske kan du här förverkliga din dröm om en egen ateljé? Eller varför inte inreda en perfekt andra umgängesyta, där barn och ungdomar gärna umgås? Eller tänk att få göra det till sitt sovrum och få vakna upp i denna miljö, vem skulle inte vilja det?

GÄSTSTUGA
På fastigheten finns även en välbevarad och smakfullt renoverad timmerstuga (ursprungliga huset på tomten). Förutom ett rymligt vardagsrum med öppet upp till nock och öppen spis att sitta och mysa framför finns här ett litet sovrum, glasveranda/matrum, kök och en toalett/dusch.

Byggnad

Byggnadstyp

Enplanshus med mindre tvålplansdel

Byggnadsår

1998

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 oktober 2013
Energiprestanda: 76 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta på mark
Stomme: Putsade cellblock/träregelstomme övervåning
Fasad: Puts/trä
Tak: Falsad plåt

Övrigt

RENOVERINGSBESKRIVNING:
2010 Nytt kök
2012 Nya badrum, uppfräschning av gäststugan.
2014 Nytt plåttak utvändigt på övervåningen.
2016 Fiber installeras. Stenläggning av carporten.
2017 Fyra rum målas om (barnrummen, stora badrummet och stora sovrummet). Ny induktionshäll, ny ugn och ny mikrovågsugn (Gaggenau). Terrass byggs i riktning mot Kilsviken.

UTEPLATSER:
Det finns flera fina uteplatser på tomten i olika väderstreck, med sol olika tider på dagen. Stor terrass på baksidan med utsikt mot Kilsviken (morgon- och förmiddagssol). Här finns utekök och platsbyggd bänk samt pergola som ramar in fint. På uteplatsen på framsidan sitter man gärna och njuter av kvällssolen.

FIBER
Fiber finns indraget i huset.

Fastighetsbeteckning

Backeböl 1:217

Övriga byggnader

GÄSTSTUGA - Massiv timmerstuga (ca 40 kvm).

FÖRRÅD - ca 15 kvm.

BILPLATS/PARKERING
Stensatt carport om ca 36 kvm med plats för två bilar + ytterligare två parkeringsplatser.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

50 925 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 29 634 kr
VA: 5 073 kr
Renhållning: 2 751 kr
Väg, samf: 4 100 kr
Sotning: 267 kr
Försäkring: 9 100 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på leverantör, avtal och levnadssätt. I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Säljarens driftskostnad har i snitt varit ca 4 250 kr/mån. Senaste året har säljaren haft en elförbrukning på ca 28 965 kWh/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 134 000 kr, varav byggnadsvärde 2 430 000 kr

Summa pantbrev

7 190 000 kr

Tomt

Areal: 2 436 kvm
Tomttyp: Naturtomt

Tomtbeskrivning

Enligt detaljplanen är minsta tillåtna tomtstorlek 1 200 kvm i området. Denna fastighet är 2 436 kvm stor, vilket innebär att den uppfyller bestämmelsen i detaljplanen om minsta tomtstorlek för en eventuell delning. Det är dock inte möjligt att i förväg veta om en avstyckning är möjlig eller inte, det vet man först när förrättningen vunnit laga kraft.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Backeböl GA:2
Förmån, Officialservitut: Utrymme väg, 01-BOO-552
Last, Officialservitut: Vatten-och avloppsledning, 01-BOO-552
Förmån, Officialservitut: Vatten-och avloppsledning, 01-BOO-552
Last, Avtalsservitut: Transformatorstation mm, 01-IM8-35/3366

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Eriksvik

Det tidigare fritidshusområdet Eriksvik har idag en trevlig blandning av gamla och nya hus. I denna skärgårdsmiljö med Baggensfjärden runt knuten finns flera trevliga badplatser och möjlighet till båtplats, bl a i Kilsviken. Det är inte långt till Boo brygga där Waxholmsbåten för dig vidare ut i Stockholms skärgård. Här finns även en mycket populär badplats vid Baggensstäkets mynning. Det är nära även till vackra Velamsund där du hittar restaurang Långa raden, badplats, Boo IF Kajakhus, strövområden, torp och gård, herrgårdspark, ridskola och vatten med gästbryggor. Allt inramat i en fantastisk natur med tradition och historia. Eriksviks Tomtägarförening äger och förvaltar mark och badplatser i området samt ordnar bl a valborgsmässo- och midsommarfirande och simskolor. Läs mer på deras hemsida www.eriksvik.se. Båtklubben som är knuten till Tomtägarföreningen hyr ut sommar- och vinterplatser. Se mer på www.eriksvik.se/ebk

Kommunikation

Nacka har mycket goda bussförbindelser in till Slussen. Närmsta busshållplats är Boo kyrka/Sågtorpsskolan eller Eriksvik. Från Orminge Centrum finns infartsparkering och där utgår flera motorvägsbussar in till stan.

Närservice

Närmaste centrum är Orminge Centrum www.ormingecentrum.se. Här finns allt ett modernt centrum kan erbjuda. Det är inte heller långt till Nacka Forum eller Sickla köpkvarter.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad