Skarpövägen 37, 3 tr

Bilder

  • Såld!

Skarpövägen 37, 3 tr , Västra Orminge , Nacka

RING FÖR PRIVAT VISNING!
VÄLKOMMEN till en toppfin 3:a som idag är byggd med två extra sovrum med mellanfönster och ett förråd inne i lägenheten utöver dessa rum. Denna lägenhet passar utmärkt för den stora familjen och planlösningen kan ändras efter behov.
Balkong, med plats för utemöbler och växter, i härligt läge med utsikt över fint parkområde och skogsdunge.
Modernt kök med rostfria vitvaror och plats för middagsmöbel för det stora sällskapet.

Populär förening med gemensamhetsutrymmen såsom festlokal, tvättstuga och cykel-barnvagnsförråd.
Närhet till fin natur som Hasseludden och Myrsjön.
Det finns goda kommunikationer, ni tar er snabbt och enkelt in till stan, antingen med direktbuss eller med vanliga busslinjer, ca 15-20 min in till Slussen. Hasseluddens kajplats finns inom cykelavstånd, där kan man ta båt in till city eller vidare ut i Stockholms skärgård.

81 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
5 530 kr Inkl värme & vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
4147
Byggår:
1969
Driftskostnad:
625 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning

Högst upp i huset med insynsskyddat och ljust hörnläge, finner ni denna möjligheternas lägenhet med flexibel planlösning. Balkong i rakt söderläge med utgång från vardagsrummet med fri parkutsikt och sol hela dagen. I genomgående välhållet skick med nyligen ommålade väggar och modernt kök med stor matplats.

HALL:
Hall med plats för avhängning och access till badrum. Ljust målade väggar, samt parkettgolv i ek.

BADRUM:
Rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt och bård samt klinker i kulör på golv. Badkar, WC, handfat och spegelskåp med inbyggd belysning ovantill. Torkskåp och tvättmaskin.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD:
Stort utrymme med bra förvaringsutrymme. Målade väggar och ekparkett.

KÖK:
Modernt kök med rikligt ljusinsläpp och rymlig matplats invid fönster med plats för det stora sällskapet. Från fönster har man utsikt över innergården. Charmig originalinredning med vita skåpsluckor med rostfria handtag. Utrustning i form av vit kyl och frys i fullhöjd. Induktionshäll samt ugn, fläktkåpa samt diskmaskin i rostfritt utförande. Svart kakel ovan rostfri diskbänk med ho och arbetsbänk i ek. Ljust målade väggar och ekparkettgolv.

VARDAGSRUM/SOVRUM 4:
Vardagsrum med stora fönster för härligt ljusinsläpp samt access till balkongen. Ljust målade väggar och ekparkettgolv. En del av vardagsrummet har byggts om till ett sovrum med mellanfönster och ventil installerat. Detta rum kan lätt avlägsnas för den som önskar ett större vardagsrum.

BALKONG:
Med utgång från vardagsrummet ligger balkongen med söderläge och sol stor del av dagen. Högt läge med trevlig utsikt över parken.

SOVRUM 1:
Stort, ljust rum med ingång från köket och två fönster åt öster. Ljust målade väggar och ekparkettgolv. Hela fem garderober längs ena kortväggen. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblering såsom byrå.

SOVRUM 2 och 3:
Mycket stort sovrum som idag har delats till två sovrum, där ena rummet har ingång från vardagsrummet och fönster ut mot parken.
Det andra sovrummet är försett med mellanfönster och ventilation och har ingången från den inre hallen. Båda rummen har målade väggar och ekparkettgolv. Det här rummen går lätt att återställa till ett stort sovrum.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns

Avgift

5 530 kr Inkl värme & vatten

Driftskostnad

7 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 5

Andel i föreningen

0,44259%

Andel av årsavgiften

0,45628%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 juli 2010
Energiprestanda: 183 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Nacka Orminge 38:1

Övrigt

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Förening

Namn

Brf Skarpöhöjden

Om föreningen

Brf Skarpöhöjden förvärvade fastigheterna Orminge 38:1 och Orminge 38:2 den 31 oktober 2007.
Föreningen består av 15 bostadshus med byggnader i 3, 4 eller 5 våningar, fördelade på två gårdar, kallade "Nedre gården" och "Övre gården". Totalt finns det 363 st bostadslägenheter varav ca 90 hyresrätter. Föreningen äger marken.

Föreningen har två rejäla tvättstugor med totalt fem tvättrum, två grovtvättrum och ett torkrum, belägna i separata byggnader. En stor festlokal finns också och kan hyras för privata fester. Hyra 300 kr på veckodagar och 500 kr på helgdagar. I lokalen finns det kök, WC, bord och stolar, musikanläggning, mm. Här finns det också möjlighet att spela pingis och biljard.
Det finns även cykelförråd och barnvagnsförråd.

Överlåtelseavgift betalas av köparen om 2,5% av gällande basbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp per pant.

Föreningen beslutade att höja avgifterna med 3% under 2017.

Besök gärna föreningens hemsida: www.skarpohojden.se

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband via comhem alternativt bredband via Bredbandsbolaget (100 Mbit/sekund).

Parkering

Brf Skarpöhöjden har förnärvarande 258 p-platser.
HSB ombesörjer uthyrning av p-platser och kölista till garage.

Renoveringar

Renoveringar:
Invändigt:
Tvättstugan - Ja (ny maskinpark 2008)
Badrumsstammar - Ja (1994 alt 2002)
Köksstammar - Ja (i de lgh som byttes 2002)
Elstigar - Nej

Utvändigt:
Balkonger - Utbytta, 2015/2016
Återcirkulationsfläktar för ventilation - 2014/2015
Bommar (2014)
Radiatorventiler - Bytta (2014)
Parkering - Nyrenoverat parkeringshus (2011)
Fönster - 3-Glas energifönster, nya (2010)
Belysning - Ny belysning i parkeringshus, på P-däck samt ny belysning i trapphus.
Tak - Ja (bytt 2009)
Övrigt - Relining på alla stuprör (2009)
Fasad - Sker löpande/vid behov

Planerat underhåll
Återställande och förbättringar under 2017/2018 av utemiljön.

Om området

Västra Orminge

I Nacka kommun, 1,5 mil öster om Stockholm och nära skärgården, ligger Boo-förorten Orminge. Området byggdes 1967-1971 som en del i miljonprogrammet med fasader som idag är K-märkta. Härifrån kommer bland andra Ulf Lundell och Markoolio. Husen är byggda under slutet på 60-talet och kallas av många för Sockerbitarna och Tågvagnarna. I området finns många påkostade lekplatser, fotbollsplaner, tennisbanor, basketplaner, grönområden, parkbänkar, gångvägar, utegym samt belyst motionsspår. Orminge Centrum och Krokhöjden gränsar till Glasbrukssjön som är en långsträckt sprickdalssjö som sträcker sig i nord-sydlig riktning. Den är en omtyckt badsjö. Även Myrsjön ligger nära med både badklippor och liten strand.

Kommunikation

Det är mycket enkelt att ta sig till och från Orminge oavsett om man åker kommunalt eller med bil. Väg 222 mot Nacka/Gustavsberg, avfart Orminge. Med buss från Slussen, buss 416-422 tar det ca 25-30 minuter och med motorvägsbuss 444-446 endast 15-20 minuter. Orminge Centrum är knutpunkt för kollektivtrafiken i Saltsjö-Boo. Det finns även en buss från Orminge Centrum till T-centralen. Från Hasseludden kan man ta båten in till stan eller vidare ut i skärgården.

Närservice

Orminge Centrum är ett typiskt stadsdelscentrum beläget i Nacka kommun, Saltsjö-Boo. Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93. Den totala butiksytan är ca 10 600 kvm med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel - Sveriges största Coop Extra-butik, Systembolaget, Lindex, Kicks samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak.

Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, post, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek.

I närområdet finns även en Willys-butik, pizzeria och restaurang, Hemköp samt Pressbyrån. Här finns också en OK/Q8-station, Lidl samt "Sonjas kiosk".

I närområdet finns gott om skolor bl.a. Backeboskolan (F-6), Lännersta skola (F-5), Björknässkolan (F-9), Myrsjöskolan (F-9), Boo Gårds skola (F-6), Orminge skola (F-6) Sågtorpsskolan (F-6) samt förskolor, bl. a. Montessorihuset, Korallens förskola, Alabasterns förskola, Chrysolitens förskola, Amadeus förskola och Vittra förskola. Se www.nacka.se för information om skolor och förskolor.

Parkering

Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till Orminge Centrum galleria med 3 timmar gratis parkering. Obs! P-skiva gäller. Det finns även ca 250 parkeringsplatser för infartsparkering.

Karta

Hör av dig till Anki Vistam för mer information!

Anki Vistam

Anki Vistam

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-001 94 01

anki.vistam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad