Buddes Gränd 4

Bilder

  • Såld!

Buddes Gränd 4 , Järla Sjö , Nacka

VÄLKOMMEN till denna stora 3:a om 89 kvm med en ljus och tilltalande planlösning. Både invändigt förråd och klädkammare! Luftigt vardagsrum med utgång till balkong mot mysig innergård med härlig eftermiddags- och kvällssol. Fräscht kök med matplats vid fönster. Rymlig hall samt två stora sovrum. Badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare. I månadsavgiften ingår bredband, basutbud kabel-tv samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg (tunnelbanan till Nacka beräknas vara klar runt 2025, med station vid Järla). Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

Varmt välkommen till visning!

89 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 706 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
Typ:
Lägenhet
Boarea:
89 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
20
Byggår:
2002
Driftskostnad:
578 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

89 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt ingång till ett av lägenhetens två förråd/klädkammare. Vitmålade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med stort fönster och helglasad dörr ut till balkong i härligt västläge mot lugn och lummig innergård. I vardagsrummet finns det gott om plats för både soffgrupp och större matplats. Vitmålade väggar och parkettgolv.

KÖK
Snyggt kök med vita luckor och vitt kakel ovan ljus bänkskiva i kompositmaterial (OBS! Ny bänkskiva sedan bilderna togs) samt diskbänk i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av: spis med keramikhäll, fläkt, inbyggd mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Matplats vid fönster. Vitmålade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 1
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Två garderober. Vitmålade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2
Även detta sovrum är stort nog för att ha dubbelsäng i. Två garderober. Målade väggar och parkettgolv.

BADRUM
Fräscht badrum med kaklade väggar i vitt, bård samt grått klinkergolv. Vägghängd wc, handfat, badkar samt praktisk stenhylla under spegeln. Tvättmaskin och torktumlare. Öppningsbart fönster som ger fint ljusinsläpp.

2 ST FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE
Lägenheten har både ett förråd (ingång från hallen) och en klädkammare (ingång från vardagsrummet) med gott om förvaringsmöjligheter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Avgift

5 706 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen

Driftskostnad

6 944 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 944 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Andel i föreningen

1,0924%

Andel av årsavgiften

1,13428%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2002

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 juni 2010
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 145:6

Övrigt

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida (www.nacka.se) där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Förening

Namn

HSB Brf Gustafsgården

Om föreningen

HSB Brf Gustafsgården äger och förvaltar fastigheten Sicklaön 145:6 i Nacka. Gustafsgården är den näst största föreningen i Järla sjö med sina 88 bostadsrätter och två kommersiella lokaler (frisör och inredningsbutik). I föreningen finns både lägenheter och radhus.

Namnet har föreningen efter Gustaf de Laval, som höll till i Turbinhallen, granne med föreningen. Föreningen består av fem hus som ligger i områdets norra del med två inneslutna gårdar - Östra gården och Västra gården. Adresser finns på Järla gårdsväg, Hebbes gränd och Buddes gränd.

Alla lägenheter har något speciellt - egen trädgårdstäppa, vinterträdgård, generös balkong eller stor terrass. Brf Gustafsgården har närhet till både Gustaf Dahlens park och Gustaf de Lavals torg som också är entré till området. Från torget löper en gågata, Buddes gränd, ner genom Brf Gustafsgården. Efter en kort vandring från torget, genom ett "portvalv" och ett litet inre torg öppnar sig en vy mot Herrgårdsparken och Järla Herrgård. Gustafsgården bildades i november 2002 och var den fjärde föreningen som blev klar i området.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp, betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp betalas av pantsättaren per pant.

Köparen måste vara/bli medlem i HSB. Ett medlemskap kostar 500 kr/ägare i insats, samt en årlig avgift.

Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/gustafsgarden. Områdets hemsida: www.jarlasjo.se.

TV och Bredband

Kabel-tv genom ComHem, basutbudet ingår i avgiften.
Bredband genom Bredbandsbolaget, 100 Mbit, ingår i avgiften.
I avgiften ingår även bostadsrättstillägget för hemförsäkringen.

Parkering

Garageplats går att hyra, 900 kr/månad genom Järla Sjö samfällighetsförening, separat kö. Boendeparkering gäller i området, 400 kr/månad.

Renoveringar

Ommålning av fasaderna är inplanerad till 2020 enligt underhållsplanen, men kommer troligtvis kunna skjutas fram några år. Efter årets fastighetsbesiktning kommer beslut kunna tas. Åtgärder efter OVK-besiktning (ventilationskontroll) pågår. I samband med OVK-åtgärderna ser man även över möjligheterna för värmeåtervinning av frånluften. Samtliga avlopp och stammar rensades 2015.

Ekonomi

Avgiften har sänkts med 5% två år i rad, 2016 och 2017. Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2019-03-07).

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

I föreningen finns: cykelförråd och soprum. Trappstädningen sköts av städfirma. Externa förråd finns att hyra genom Järla Sjö samfällighetsförening, separat kö.

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vid Gustaf Dahlens park är ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. För parkeringsregler se samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks app eller SMS under 1 timme. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Numera går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS samt biograf. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad