Fingerörtsvägen 8, vån 5

Bilder

  • Såld!

Fingerörtsvägen 8, vån 5 , Järla Sjö , Nacka

Superfin 3,5:a i mysiga Järla Sjö med högt insynsskyddat läge och balkong med utsikt över takåsarna och ner mot Järlasjön. Genomgående lägenhet med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Snyggt kök delvis renoverat 2015 med gott om förvaring samt rymlig matplats vid fönster. Alla vitvaror i köket är nya från 2015. Luftigt vardagsrum med plats för både soffa och matsalsdel samt utgång till balkong. Två sovrum samt ytterligare ett litet rum med fönster, lämpligt att användas som barnrum/kontor/walk-in closet. Genomgående fina färgval och parkettgolv. Fräscht badrum med tvättmaskin och torktumlare. Populär förening med eget garage för endast 600 kr/månad (garageplanet når man bekvämt via hiss utanför lägenheten), p-platser (250 kr/mån), bilfri innergård med lekplats samt förråd till uthyrning.

Järla Sjö är ett populärt område invid Järlasjön med naturen inpå knuten men ändå nära till all service man behöver vid Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. Järlasjön som inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid ligger knappt 200 m från lägenheten. Snabba kommunikationer in till stan, idag med buss eller Saltsjöbanan från närliggande Järla station (bara några minuters gångavstånd bort) eller tvärbanan från Sickla, och senare även med tunnelbanan från Järla när den är klar. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

Här är det bara att flytta in och stormtrivas.
Varmt välkommen till visning!

84 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
5 378 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
Typ:
Lägenhet
Boarea:
84 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
49
Byggår:
2007
Driftskostnad:
768 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

84 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder, tapetserade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med sjöglimt samt plats för både soffhörna och matrumsdel. Tapetserade väggar och parkettgolv. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti och helglasad balkongdörr.

BALKONG
Rymlig balkong med sol morgon och förmiddag. Högt läge med fin utsikt över området och ner mot sjön. Här kan du njuta av mysiga grillkvällar (gasol- och elgrill är tillåtet på balkongen). Trätrall, lampa, eluttag.

KÖK
Snyggt kök med ordentlig matplats vid fönster mot innergården. Vitmålade väggar och parkettgolv. Vita köksluckor och mörkt kakel ovan arbetsbänk i massiv ek. Gott om extra förvaring tack vare skåpen längs ena väggen. Den maskinella utrustningen är från 2015 och består av: Induktionshäll, inbyggd ugn, köksfläkt, kyl + frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin.

DUSCH/WC/TVÄTT
Stort och fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Praktisk arbetsbänk i massiv ek ovanför tvättmaskin, torktumlare och förvaringsskåp. Dusch med välvda glasdörrar, wc, tvättställ med kommod, spegelskåp samt väggskåp.

SOVRUM 1
Sovrum med fönster mot balkongsidan och sjöglimt. Målade väggar och fondtapet samt parkettgolv. Gott om förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar.

SOVRUM 2
Sovrum med fönster mot innergården, målade väggar samt parkettgolv.

FÖRRÅD/KONTOR/SOVRUM 3
Mindre rum med litet fönster, perfekt som kontor/förråd/barnrum. Målade väggar och parkettgolv. En garderob, hyllor och klädstång.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

5 378 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud) & bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen

Driftskostnad

9 224 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 500 kr
Försäkring: 2 724 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaden är säljarens faktiska kostnad och kan för en köpare variera beroende på avtal och levnadssätt.

Andel i föreningen

1,26013%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 mars 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Uppgifterna kan variera beroende på olika uppmätningsnormer över tid. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Förening

Namn

Brf Vikingaleden

Om föreningen

Brf Vikingaleden består av 91 lägenheter uppdelade på tre hus med ett garage under. Föreningens hus ligger vid Fingerörtsvägen från ena hållet och längs Winborgs väg från andra hållet. Namnet har bostadsrättsföreningen fått just för att det på vikingatiden gick en stig över föreningens mark. Husen blev klara under våren/sommaren 2007.

I varje port finns ett barnvagnsförråd. Det finns tre cykelförråd. Föreningen har ca 30 förråd för uthyrning för 250 kr/månad. Kötid för hyra av förråd är uppskattningsvis ca 2-3 år i dagsläget (per 2019-09-02).

I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

En dag i augusti varje år fiskar föreningen kräftor i Järlasjön.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

91

TV och Bredband

Bredband via Ownit 100/100 mbit ingår i månadsavgiften. Kabel-tv via Com-Hem. Det analoga basutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 50 garageplatser med ingång från port 8 och 10. Dessa kostar 600 kr/månad att hyra. Det finns även 23 parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad. Köläget per 2019-09-02 till p-plats ute: 0 st i kö, till garage: 0 st i kö. Boende i Vikingaleden har även möjlighet att hyra garageplats från Järla Sjös samfällighet. Kontakta områdesansvarige via info@jarlasjo.se för att ställa dig i kö. Det finns även möjlighet att nyttja boendeparkeringen i Järla Sjö eller gratis parkering längs med Ekuddsvägen (mellan kl 17.00-8.00, annars 8 kr/tim). Det finns även möjlighet att hyra garage på Ekudden för ca 1000 kr/månad (kö kan förekomma).

Renoveringar

Föreningen följer underhållsplan och det finns inga beslut om några större renoveringar i dagsläget (avstämt med styrelsen 2019-09-02). Stamspolning har genomförts 2017.

Ekonomi

Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 2019-09-02).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Läs mer om föreningen på www.brfvikingaleden.se och i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (vilka finns under fliken "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se.

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vid Gustaf Dahlens park är ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. För parkeringsregler se samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag några reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn ca 1 000 kr/månad. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering via SMSParks app eller SMS under 1 timme. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Numera går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS samt biograf. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad