Norra Hällesåkersvägen 149

Bilder

  • Såld!

Norra Hällesåkersvägen 149 , Greggered , Mölndal

Villa med gårdkänsla, det finns boningshus, gästhus, lada, vedförråd, växthus samt dubbelcarport. Insynsskyddad trädgård med mycket fin växtlighet som ger en grönskande och lummig trädgård. Huset har anor från 1800-talet vilket ger en underbar känsla när man stiger in genom pardörrarna. Lågt i tak och vackra trägolv. Kakelugn, gjutjärnskamin och flera sovrum. Bra kommunikationer med hållplats strax utanför. Närhet till Lindome och Kållered. Greggereds kapell ligger inom gångavstånd. Närhet till naturen och dess omgivningar men ändå inte långt ifrån stadens puls. Ca: 20 min med bil till centrala Göteborg.

119 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
119 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 482 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
3 559 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 sovrum

Boarea

119 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Norra Hällesåkersvägen 149!
Ni möts vid entrén av vackra vita pardörrar och ni kommer in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning. Genomgående i detta underbara hus från 1800-talet så är det lågt i tak och det ligger vackra trägolv överlag. Många fönster åt olika håll ger ett ljust och fint hem. Vissa dörröppningar är något lägre än vad vi är vana vid.
Från entrén kan ni redan här se rakt genom huset och njuta av den underbara utsikten.
I hallen till vänster finner ni en gästtoalett. Köket ligger strax intill med ett lantligt & fint kök. Här finns det gott om plats för ett rejält matbord vid fönsterna. Diskbänken är självklart placerad så man kan stå och njuta av utsikten när man diskar.
Vitvarorna består av en kyl, frys, diskmaskin och en spis med keramikhäll. Köksinredningen är av gedigen Ask, likaså fläktkåpan till spisen. Flera fönster i två väderstreck ger ett ljust och fint kök.
Från köket finns dörren till trappan som leder ned till källarplan där ni finner tvättstuga, matkällare och förråd.
Intill köket finner ni en matsal som med fördel kan användas både som allrum eller ytterligare ett sovrum vid behov. Här står en gjutjärnskamin med bra placering för bra värmespridning, dessutom är den väldigt vacker att se på.
Fönster mot utsikten. Från matsalen når ni vardagsrummet med plast för en soffgrupp framför den fina kakelugnen som är nyligen murad. Fönster i tre väderstreck. Från hallen når ni trappan till övre plan där ni möts av ett bibliotek / kontor med rogivande utsikt mot innergårdens grönska. Till höger från trappan finner ni masterbedroom med gott om plats för en dubbelsäng, sminkbord, byrå eller vad man önskar. Två isolerade kattvindar med förvaringsmöjligheter. Rakt fram i hallen finner ni det andra sovrummet med två garderober med skjutdörrspartier och en underbar utsikt.
Längst till vänster från trappan finner ni badrummet med badkar, duschhörna, wc och handfat samt en klädkammare. Även här finns det kattvind med förvaringsmöjlighet.

Varmt välkomna på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1909 ombyggnad 1987

Uppvärmning

Direkt el med oljefyllda radiatorer, gjutjärnskamin & kakelugn

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 april 2018
Energiklass: G
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare & krypgrund
Grundmur: Natursten & betong & mellangjuten betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glas kopplade
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor

Övrigt

Huset är kulturmärkt och delvis området.
Flera naturliga platser som uteplats. En strax utanför entrén.

Renoveringar:
1985 sågs elen över & renovering av badrum, tvättstuga, nedre och övre hall, taket lades om och huset tilläggsisolerades.
1987 byggdes farstun till.
2014 minireningsverk Uponor
2015 byttes Södersidans fasad samt resten av fasaden sågs över samt en del fönster renoverades.
2016 renoverades hängrännor och vindskivor

Fiber är beställt som köparen kommer att få bekosta ca:16000-20000kr. Kanalisering är framdragen till huset.

Fastighetsbeteckning

Greggered 3:41

Övriga byggnader

En gäststuga med gammal anrik charm i mycket fint skick och väl underhållet. Här finns det en gammal gjutjärnsspis (ej kontrollerad) och stenugn placerad mitt i rummet. Möjlighet till ett tonårsboende, gäststuga en ateljé eller liknande. Ett vackert trägolv och ljusa väggar med bröstpanel. Det finns en avfuktare placerad i källaren undertill. Direkt el i stugan.

Vedbod med plåttak, plats att förvara maskiner eller liknande då det finns två stora dörrpartier och ganska hög takhöjd

Lada med mer möjligheter till förvaring. Här finns det en del virke som följer med fastigheten.

Stort växthus med ett murat fint golv, med mycket möjligheter för en med gröna fingrar.

Dubbelcarport

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 715 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 33 835 kr
VA: 5 990 kr
Renhållning: 2 327 kr
Sotning: 563 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Under fliken VA ingår skötsel av minireningsverket och slamsugning. Säljaren har använt ett mobilt bredband från Telia.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 411 000 kr, varav byggnadsvärde 740 000 kr

Summa pantbrev

925 000 kr

Tomt

Areal: 1 482 kvm

Tomtbeskrivning

En mycket fin grönskande och lummig trädgård med många olika växter, som rosenrabatter, klätterhortensia, klematis, hallon och mycket mer i glada vackra färger som ger en rogivande miljö. Varje säsong har sin charm. Många fina stenhällar och trappor i natursten i olika etage. Flera naturliga platser i trädgården för att sitta och njuta av prakten. Trädgården är fint inramad som en mindre gård och väl insysnsskyddad.
Flaggstång finns.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Tillträde

enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Greggered

Lindome är en tidigare tätort i Mölndals kommun och kyrkbyn i Lindome socken belägen 15 km söder om Göteborg. Området är sammanvuxet med Göteborg sedan 2015. Lindome är beläget vid motorvägen E6/E20 och Västkustbanan. På 1970-talet inleddes en utbyggnad till ett förortssamhälle. Ett centrum etablerades mellan kyrkan och stationen, innehållande bland annat affärer, bibliotek, högstadieskola och vårdcentral. Bostäder började byggas, i första hand som småhus/radhus vilket fortfarande präglar Lindomes bebyggelse. Greggered ligger på Lindomedalens norra sluttning. Greggereds By omfattade totalt åtta manhus och fyra ladugårdslängor. Befolkningsmängden uppgick till 24 personer. I mitten av 1880-talet splittrades gårdarna i byn, men den äldre bystrukturen med tätt liggande hus har delvis bevarats i Greggered. En f.d gammal fägata går som en smal gata genom bebyggelsen. Greggered är den enda byn i Lindome socken som har kvar denna äldre karaktär. Ett karakteristiskt drag är alla naturstenhällar och trappor, stenen är hämtad från ett lokalt stenbrott strax norr om byn. Bebyggelsen präglas av äldre byggnadstradition med rektangulära byggnadskroppar i 1 ½-2 våningar, fasader av stående locklistpanel, spröjsade tvåluftsfönster och sadeltak med rött tegel. Gårdsstrukturerna bör i så stor utsträckning som möjligt bevaras. En del av området ingår i länsstyrelsens bevarandeprogram.

Kommunikation

Linje 763 med hållplats vid Greggerds kapell strax intill. Ca: 1 timme med buss och pendeltåg till Korsvägen, med bil ca: 20 min.

Närservice

I Lindome och Kållered finner ni all tänkbar service.
Skånhällaskolan är en grundskola för år F-6 som ligger i västra Lindome. Almåsskolan ligger i Lindome Centrum med klasser från år 4 - 9. Sinntorpsskolan som ligger i Lindomes östra del har idag byggts ut och är numera en grundskola för årskurserna F-9. Valåsskolan är en grundskola för år F-3.

Parkering

En dubbelcarport med två platser under tak och ytterligare två platser på infarten.

Karta

Hör av dig till Lenita Lundin för mer information!

Lenita Lundin

Lenita Lundin

Härryda

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0762309092

lenita.lundin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad