Wättnegatan 10

Bilder

  • Såld!

Wättnegatan 10 , Toltorpsdalen , Mölndal

Charmig och personlig villa med exklusiva tillval. Här finns det stora möjligheter för den som önskar ha sin egna verksamhet i anslutning till sin bostad, uthyrningsmöjligheter eller tonsårsboende. Trevliga sällskapsytor i öppen ljus planlösning. Flera sovrum, helkaklat badrum med jacuzzi, bastu med relaxdel, dusch och wc. Stilrent kök som är väl genomtänkt. Huset är renoverat 2003, Bergvärme installerat. Verkstad med gott om plats. Hajom partier med utgång till den lummiga trädgården. Öppen spis med bra placering. Mycket bra läge i Toltorpsdalen med dess närhet till grönområden och centrala Göteborg. Bra kommunikationer med buss. Gångavstånd till skola och förskola. Ta cykeln till Linnégatan eller Slottsskogen och njut av omgivningarna. Motionsspår vid Safjället som ligger strax intill. Välkomna på visning!

140 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
140 kvm
Biarea:
105 kvm
Tomtarea:
1 285 kvm
Byggår:
1956
Driftskostnad:
2 034 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

140 kvm

Biarea

105 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till ett mycket fint hus med exklusiva tillval!
Ni möts av en öppen ljus hall med högt i tak. Ett takfönster som sprider ett fint ljus i hallen. Här finns det bra klädgarderob från eurodesign. Även trappan till övre plan från eurodesign, som går i samma stil som klädgarderoben. I hallen vattenburen golvvärme med en yta av Offerdalsskiffer.
Vacker ekparkett i sovrum, kontor, hall & vardagsrum. I ateljén på övre plan golv av laserad gran.
I matsalsdelen & badrum Offerdalsskiffer, i kök, verkstad och förråd Höganäsklinker, i källarrum Louisianaklinker, i klädvård och bastu glaserad klinker. Golvvärme i form av en el-slinga i badrum, bastu & omklädningsdel och verkstad.
Från hallen når ni ett sovrum som idag används som ett kontor och bibliotek.
Master-bedroom med intilliggande dressing-room med spegelglasade skjutdörrar i de väl tilltagna garderoberna. I anslutning till sovrummet ligger ett helkaklat badrum med duschhörna, jacuzzi, handdukstork, dubbla handfat och vägghängt WC. Golvvärme med el-slinga.
Från inre hallen når ni köket med inredningssnickeri från Ballingslöv, specialdesignad diskbänk från Franke och 40 mm bänkskivor i Bohusgranit och massiv ek.
Köksö och bänkar i olika arbetshöjder för god ergonomi. På golvet under en av bänkarna med extra djup på 70 cm (bra om man ska baka), finns en centraldammsugaröppning som smidigt kan suga upp eventuella smulor, mjöl mm. I köket finns det dubbla diskmaskiner, kyl/frys från Bosch, gasol & induktionshäll från Siemens och en extern köksfläkt (takfläkt) Thermex. Plats för ett matbord vid fönstret i köket. I matkällaren finns en extra frys placerad.
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger ett modernt och stilrent hem. I vardagsrummet finns det gott om plats för en soffgrupp där man kan samlas med familj och vänner. I den vackra ljusa matsalsdelen med de stora Hajompartierna ges en fin utsikt mot trädgården och en känsla av att nästan sitta ute i naturen och njuta av middagen. Här är den specialdesignade öppna spisen placerad för bästa spridning av värmen. Spisen suger in luft direkt utifrån och återvinner värmen från elden genom cirkulation.
Ta trappan i hallen till övre plan och ni möts av en ateljé med 6 stycken takfönster som ger ett ljust fint rum. Här finns möjlighet att dela av rummet om man behöver fler sovrum. Här finns också en klädkammare och ett gästrum med WC. Vid behov skulle man kunna nyttja klädkammaren intill toaletten och bygga till en dusch.
Ta trappan ned till källarplan. Här möts ni av en hall, från hallen når ni matkällare, ett gym, bastu med relaxdel, dusch och WC. Klädvårdsrum med tvättmaskin, torktumlare och gott om plats att stryka, mangla och vika sin tvätt. Här finns också en äldre tvättmaskin från 1957 som är i funktion.
Ett rejält förråd där bergvärmepumpen är placerad. Mycket gott om förvaringsmöjligheter. Ett stort allrum / träningsrum för den motionssugne. Intill finner ni en stor verkstad med förvaringsmöjligheter, tidigare användes den som garage. Det ligger golvvärme i hela verkstaden. Här finns det stora möjligheter för den som önskar ha sin affärsverksamhet i anslutning till bostaden.
Då det finns en egen ingång på källarplan kan den med fördel hyras ut, användas som tonårsboende eller affärsverksamhet.
Välkomna på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1956 ombyggnad 2003

Uppvärmning

Bergvärme, vattenburet värmesystem

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 april 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 52 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta på mark
Grundmur: Cementsten
Stomme: Trä
Fasad: Tegelsten
Fönster: 2-glas & kopplade 3-glas
Bjälklag: Betong/trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

Uteplats med härligt läge.

Renoveringar som utförts:

20037
Dränering av fastigheten, extra dränering från berget, ny papp och läkt, nya vindskivor, burspråk i vardagsrummet, förråd utvändigt, ny wc/dusch, ny bastu, ny dusch källare, nya ytskikt i hela huset, nytt kök, golvvärme i många utrymmen, ny takkupa, ny öppen spis, nya takfönster, ny el & VVS.
2009
Installerat Bergvärme
2013
Nya takfönster mot sydväst 3 st.

Insatsrör installerat i skorstenen

Fastighetsbeteckning

Lövkullen 10

Övriga byggnader

Förråd

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

24 417 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 305 kr
VA: 3 548 kr
Renhållning: 1 920 kr
Sotning: 265 kr
Övrigt: 379 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Under fliken El ingår uppvärmning. Under övrig kostnad ligger bredband

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 436 000 kr, varav byggnadsvärde 1 441 000 kr

Summa pantbrev

4 570 000 kr

Tomt

Areal: 1 285 kvm

Tomtbeskrivning

Trevlig insynsskyddad trädgård.
Flaggstång finns.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Toltorpsdalen

Toltorpsdalen är omåttligt populärt med dess närhet till Sahlgrenska och centrala Göteborg. Här bor du med gångavstånd till storslagen natur runt Änggårdsbergen & Safjället som erbjuder inte bara en vacker miljö utan också en stor möjlighet för den friluftsintresserade. Här kan man ta oändliga promenader eller en motionsrunda, slå sig ned för en picknick uppe i bergen med utsikt över stan. En härlig sommarkväll tar man cykeln ner till Linnégatans utbud av restauranger & uteserveringar.
Det är något av ett drömläge för många.

Kommunikation

Närhet till busshållplats ca. 20 m.
Bra kommunikationer med buss till Sahlgrenska, Göteborg C och Mölndals C för vidare transport till Kungsbacka med pendeln och spårvagn eller buss till Frölunda Torg. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E6:an.

Närservice

Mölndals centrum där det byggs en ny modern galleria som skall stå klar 2018 med många nya butiker och matvaruaffärer. Närhet till ICA-MAXI, Mediamarkt vid 421 och Sisjöns centrum med all tänkbar service.
Toltorps förskola ligger på gångavstånd. Toltorpsskolan årskurs F-5, Västerbergsskolan F-6, Bosgårdsskolan F-6, Sörgårdsskolan 6-9, Växthuset F-9, Katrinebergsskolan F-9

Parkering

P-plats på infarten

Karta

Hör av dig till Lenita Lundin för mer information!

Lenita Lundin

Lenita Lundin

Härryda

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0762309092

lenita.lundin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad