Toltorpsgatan 133

Bilder

 • Såld!
 • Köket
 • Välkomna!
 • Badrummet
 • planritning

  Viss avvikelse kan förekomma.

  Skala och mått kan avvika från verkligheten.

 • Planritning

  Viss avvikelse kan förekomma.

  Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Toltorpsgatan 133 , Toltorpsdalen , Mölndal

Lägenhet i toppskick!
Nybyggd 2013-2014, en 4:a på 111 kvm i Brf Hercules i markplan med två uteplatser. Stort vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Flera fönster som sprider ett fint ljus i hemmet. Helkaklat stilrent badrum med tvättmaskin & torktumlare.
Mycket bra läge i Mölndal med dess närhet till Göteborg. Kommunikationer precis utanför gör det enkelt att bo här. Safjället intill med dess fina natur & omgivningar.
Skola & förskola inom promenadavstånd.

111 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 193 kr inkl värme & TeliaTriplePlay
Typ:
Lägenhet
Boarea:
111 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
2012-2014
Driftskostnad:
638 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

111 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till en mycket fin och välplanerad gavellägenhet i markplan.
Här har ni två uteplatser in mot gården med bra översikt mot lekplatsen.
Lägenheten kan göras om till 5 rok, om man behöver ytterligare ett sovrum.
Hela lägenheten är ljus och fin med genomgående ekparkettgolv.
I hallen finns det bra avhängningsmöjligheter. Till höger från hallen når ni det helkaklade badrummet med duschhörna, handdukstork, wc, handfat, kommod från Svedbergs. Tvättmaskin och torktumlare (Siemens).
Till vänster från hallen når ni ett sovrum med plats för en säng och ett skrivbord.
Vidare så kommer ni till masterbedroom med gott om plats för en dubbelsäng, sminkbord eller liknande. Utgång till uteplatsen på framsidan.
Sedan kommer ni till det tredje sovrummet med plats för säng, skrivbord mm. Här står det tre garderober placerade med bra förvaringsmöjligheter.
I halllen finns det en gästtoalett och en rejäl klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter. I klädkammaren kan tv-sladdar mm. döljas bakom väggen till vardagsrummet.
Stort öppet vardagsrum med flera stora fönster ger ett ljust och fint hem med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Plats för ett matbord i köket, härifrån når ni den andra uteplatsen där man kan sitta och njuta av det fina vädret när det tillåter.
I köket finns det diskmaskin, mikro, spishäll, inbyggnadsugn, kyl och frys från Siemens. Bra arbetsytor med vitt kakel ovan diskbänken och vit skåpsinredning i modern stil.
En trevlig lägenhet med ett bra läge i Mölndal.
Välkomna!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

5 193 kr inkl värme & TeliaTriplePlay

Driftskostnad

7 665 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 085 kr
VA: 2 640 kr
Försäkring: 2 940 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel av årsavgiften

2,3249%

Tillträde

enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2012-2014

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Stiernhielm 8

Övriga byggnader

På innergården finner ni en miljöstuga som möjliggör sortering, kompostering & återvinning.
Ta hissen längst ned i huset där finns garage, källarförråd, cykel & barnvagnsförråd, samlingslokal samt uppställningsplats för rullstol med möjlighet till el-laddning.
I Entrèn finns postboxar till varje lägenhet.

Övrigt

Till lägenheten finns två uteplatser & källarförråd.
Garageplats för hyra 900kr/mån.

Det finns en samlingslokal, barnvagnsförråd samt uppställningsplats för rullstol med möjlighet till el-laddning.
Miljöstuga på innergården.

Inga avgiftshöjningar planerade för 2017, se föreningens hemsida
www.brfhercules.n.nu.

Förening

Namn

Brf Hercules i kvarteret Stiernhielm

Om föreningen

Brf Hercules förvaltar över 51 lägenheter fördelat på 3 stycken punkthus. Bostadsrättsföreningen Hercules i kvarteret Stiernhielm registrerades 2011 och fastigheterna Stiernhielm 8 och 9 färdigställdes under hösten 2013. Föreningen förvaltas av Sveriges BostadsrättsCentrum AB (SBC). Den 2-åriga garantibesiktningen ägde rum januari 2016.

Föreningens hemsida:

http://www.brfhercules.n.nu/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

51

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Bredband, TV och IP-telefoni via Telia TriplePlay

Parkering

Föreningen har tillgång till 42 garageplatser för uthyrning för 900 kr/mån. Hissen går hela vägen ner till garaget som är beläget under bostadsbyggnaden.
Mopedplatser, MC- Parkering i garage att hyra

Renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Amortering på föreningens lån sker enligt plan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1162 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Bodil Lindahl

Telefon

0700-824287

E-post

brfhercules@gmail.com

Övrigt

Övernattningslägenhet finns att hyra på Toltorpsgtaan 137 till en kostnad om 200kr/natt.

Viktiga dokument

Om området

Toltorpsdalen

Toltorpsdalen med dess lugna och rofyllda tillvaro och närhet till det mesta gör det till ett väldigt attraktivt och eftertraktat område. Dess grönskande och levande omgivning skapar en härlig atmosfär. Läget precis intill Ängårdsberget och Safjället gör det möjligt för längre promenader i idyllisk miljö med rikt växt- och djurliv. Detta i samband med cykelavstånd till Göteborgs stadspuls samt Sahlgrenska gör detta till ett drömläge för många. I hjärtat av dalen finner man även skola och dagis. Toltorpsdalen erbjuder allt från mindre lägenheter till större villor vilket skapar en härlig och trevlig variation som lockar människor i olika åldrar.
Kvarteret Stiernhielm ligger i Mölndal men det är lika nära till Göteborg som till Mölndals centrum. Här finns avkoppling och upplevelser på bekvämt cykelavstånd. Du behöver bara välja riktning, beroende på vad du har lust att göra för stunden. Dessutom finns busshållplats runt hörnet och spårvagn ca: 700m. Från Mölndals Bro grå även pendeltåget. Föredrar du bil framför cykel kan det vara bra att veta att det finns garage under huset och att läget gör det smidigt att ta sig till motorvägen som leder både mot Kungsbacka/ Göteborg mm.

Kvarteret Stiernhielm ligger på en perfekt adress för livsnjutare som gillar stadens puls lika mycket som skogens lugn, och samtidigt gärna har livsmedelsbutiker, sjukhus, naturreservat och levande torg med butiker, restauranger och cafeér runt hörnet. Närhet till Safjällets naturreservat. Där finns ett ca 2.5 km långt elljusspår för den som vill koppla av med löpträning eller en promenad. Andra aktiviteter som finns i närheten är exempelvis Åby simhall med ett äventyrsbad, här finns även ett gym. Mitt i centrum finns även ett gym. Flera olika idrottsföreningar inom olika idrotter finns att tillgå som basket, fotboll, badminton och mycket mer, några minuters promenad till idrottens hus och Åby travet. Du bor även med närhet till Änggårdsbergen med ett flertal promenadstigar som sträcker sig in till Göteborg och Botaniska trädgården.
Jungfruplatsen som ligger ett kvarter innan Stiernhielm har ett trevligt litet torg med konditori, mataffär och pizzeria. I närheten finns också videobutik. Inom ett par minuters gångväg når man Mölndals utbud med den nya gallerian med shoppingbutiker, mataffärer och ett flertal restauranger och cafeér. Margaretas utmärkta konditori finns i den södra delen av Solängen.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationsmöjligheter med buss till Sahlgrenska, Göteborg C samt Mölndals C som erbjuder vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.
Busshållplats precis utanför, spårvagn ca: 700 m.

Närservice

Inom promenadavstånd finner ni Hemköp, konditori, veterinär, idrottshall. Skolor och barnomsorg.
Skolor i närområdet är Bosgårdsskolan år F-5, Broslättsskolan år F-3, Västerbergsskolan år F-5, Toltorpsskolan år F-6, Lindhagaskolan år 6-9, Sörgårdsskolan år 7-9, Ekhageskolan 7-9. I närheten finns också Krokslättsskolan år F-6 och Åbyskolan år 4-9. Inom området finns även många förskolor.

Parkering

Garage 900kr/mån, separat kö

Karta

Hör av dig till Lenita Lundin för mer information!

Lenita Lundin

Lenita Lundin

Härryda

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0762309092

lenita.lundin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad