Långholmsgatan 21, 5 tr

Bilder

Som Utgångspris

5 975 000 kr

Bevaka slutpriset

Långholmsgatan 21, 5 tr , Södermalm Hornstull , Stockholm

Varmt välkomna till denna välplanerade 3 rok med inglasad balkong i västerläge med viss sjöglimt! Lägenheten är nyligen helrenoverad med väl genomtänkta materialval och miljövänliga metoder såsom bänkskiva och fönsterbänkar i Corian. Lägenheten är med andra ord i mycket fräscht skick och här finns ett ljust vardagsrum, två rymliga sovrum, klädkammare, kök med matplats vid fönstret, badrum samt gäst-WC. Belägen i en välmående bostadsrättsförening med god ekonomi. Här bor du i tyst oas mitt i pulsen, välkommen att stormtrivas!

82 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 019 kr inkl. värme, VA, bostadsrättstillägg och fiber (+obl. tillägg bredband 225 kr, totalt 4 224 kr/mån)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
82 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
1966
Driftskostnad:
420 kr/månad
Som Utgångspris:
5 975 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

82 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande och rymlig hall med ett praktiskt klinkergolv. Här finns en vägg som avskärmar badrum/wc från resterande del av hallen. Goda möjligheter till avhängning och mycket bra förvaring i form av platsbyggda garderober samt en välplanerad klädkammare. Här finns även en praktisk arbetshörna.

KÖK
Nyrenoverat kök i högsta klass med trendiga materialval! Lyxig och skarvfri bänkskiva i Corian med stora arbetsytor samt skåpluckor i en snygg grå färg gör köket till något utöver det vanliga. Påkostade vitvaror i form av kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt, integrerad mikro och diskmaskin. Plats för matbord framför fönster med stort ljusinsläpp som vetter mot innergården. Sammantaget ett fantastiskt kök!

SOVRUM 1
Luftigt sovrum med fönster mot lugn innergård. Gott om plats för dubbelsäng samt nattduksbord. Finns även plats för garderober eller större skåp.

SOVRUM 2
Sovrum 2 har också fönster mot lugn innergård. Här finns ett platsbyggt skrivbord mot fönstret. Disponeras enligt önskemål. Möjligt barnrum, gästrum, matsal eller kontor.

VARDAGSRUM
Stort och lättdisponerat vardagsrum. Nuvarande ägare har delat av rummet med ett återvunnet glasparti (lätt att demontera) och därmed skapat en trevlig matplats. Det stora fönsterpartiet mot lägenhets balkong skapar en luftig känsla.

BALKONG
Insynsskyddad balkong med inglasning från Lumon i högt och soligt läge! En underbar kombination av skön storstadspuls med en privat oas. Härlig balkong som bjuder på viss sjöutsikt.

BADRUM
Ljust badrum med härligt ljusinsläpp genom rummets fönster. Kakel i vitt med stort spegelskåp som ger rummet rymd. Här finns handfat med kommod, toalett, badkar, tvättmaskin och torktumlare samt ett högskåp. Även handdukstork finns installerat.

GÄST WC
Nyrenoverad gästtoalett. Här finns WC samt handfat med kommod.

ÖVRIGT:
- Lägenheten har genomgående ljusa parkettgolv/plank.
- Lägenheten har genomgående nymålade väggar i Stockholmsvitt.
- Samtliga fönsterbänkar och diskbänken är av Corian (en komposit gjord av mineraler, akryl och pigment. Corian är fri från synliga skarvar, lättskött, fläcktålig och har enastående hållbarhet med porfri yta. Materialet är även återvinningsbart)
- Till lägenheten hör ett förråd med Troax-väggar.
- Undergolvet i hela lägenheten är flytspacklat (Nuvarande ägare har lyft ut ca 4,2 ton sand och flytspacklat golvet för att få ett jämnt resultat.)
- Behållna 60-tals detaljer såsom Gabondörrar.
- Flexibelt tillträde
- Flygbussarna stannar precis utanför porten

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 7, hiss finns

Pris

5 975 000 kr Som Utgångspris

Avgift

4 019 kr inkl. värme, VA, bostadsrättstillägg och fiber (+obl. tillägg bredband 225 kr, totalt 4 224 kr/mån)

Driftskostnad

5 051 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 450 kr
Övrigt: 1 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,12077%

Andel av årsavgiften

0,98877%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadsår

1966

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 juni 2018
Energiklass: F

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas mot Långholmsgatan, 2-glas rum

Förening

Namn

Brf Bulten 23

Om föreningen

Brf Bulten 23 förvärvade fastigheten i december 2013. Föreningens hus är belägna på Långholmsgatan 17-21 samt Borgargatan 12-18. Total bostadsyta är 8817 kvm fördelat på 115 stycken lägenheter (105 bostadsrättslägenheter och 10 hyresrättslägenheter). Nyligen såldes en av hyresrätterna och intäkten från försäljningen går till att amortera delar av föreningens lån.

Då fastigheten har genomgått en tredimensionell fastighetsbildning är lokalerna mot Långholmsgatan avskilda från bostadsdelen och ingår inte i föreningen. Förrådsutrymmen är belägna i källarplanet på Borgargatan samt Långholmsgatan 17 och 19 (plan 2). Det finns tvättstuga i varje byggnad samt ett gemensamt soprum på Borgargatan 16.

Vissa delar av gatuplan och källare (gallerian och till gallerian tillhörande lokaler) i det hus som utgör föreningens hus ägs genom en tredimensiell fastighetsbildning av Fastighets AB Hornstull II, dotterbolag till Bonnier Fastigheter. Detta medför ett antal servitut avseende främst el- rördragningar men även viss tillgång för gallerians personal till föreningens lokaler.

Utförda renoveringar:
2019 - Upphandling av fiberbredband, cykelrum (med plats för fler cyklar), besiktning av hyreslägenheter
2018 - Källsortering av matavfall har införts, uppfräschning av gården
2017 - OVK, elektroniskt låssystem installerat, underhåll för hissar
2013 - Upprustning av innergård.
2013 - Obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
2012 - Balkongräcken mot Långholmsgatan bytta.
2012 - Nybyggnation av tvättstugan på Borgargatan, med två tvättstationer.
2011 - Ny undercentral för fjärrvärme till bostadsdelen.
2011 - Nybyggnation av tvättstugan på Långholmsgatan, med två tvättstationer samt grov och jourtvättstuga.
2000 - Avloppsstammar bytta på de stammar som betjänar 1:or på Borgargatan. I samband med detta renoverades samtliga badrum.
Fasaderna nyligen renoverade, årtal oklart.
Fönsterkarmar utvändigt klädda i plåt och yttre bågen bytt till metall, årtal oklart.
1995-2005 - Hissarna kompletterade med frekvensstyrning.
1992 - Avloppsstammar bytta i hela föreningen förutom de stammar som betjänar 1:or på Borgargatan. I samband med detta renoverades samtliga badrum.

Kommande underhåll:
Inga större renoveringar är planerade. Inom kort planeras en allmän uppfräschning av trapphus och hissar.

I samband med försäljning tar föreningen ut en överlåtelseavgift av köparen om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp, 1163 kronor år 2019. Pantsättningsavgift per pant utgår med ett belopp om 1% av aktuellt prisbasbelopp, 465 kronor år 2019.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

115

Antal hyresrätter

10

TV och Bredband

Föreningen har ett treårigt avtal (start 27 maj 2019) med Ownit Broadband AB avseende fiberbredband till föreningens samtliga 115 lägenheter. Kostnaden för bredbandet (225 kr/månad) är obligatorisk för bostadsrättshavare och läggs direkt på avgiften. Efter avtalstiden är installationen avbetalad och bredbandsavgiften kommer då bli betydligt lägre (ca 79 kr/månad).

Hastigheten är 700-1000 Mbit/s överföringshastighet till varje hushåll.

Parkering

Boendeparkering i området.

Ekonomi

Nyckeltal för 2018:
Lån per kvm 6780 kr

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Föreningen äger inte marken men det är inte heller en tomträtt. Vissa delar av gatuplan och källare (gallerian och till gallerian hörande lokaler) i det hus som utgör föreningens hus ägs genom en tredimensionell fastighetsbildning. Detta innebär att föreningen inte betalar någon tomträttsavgäld.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Södermalm Hornstull

Trendiga Hornstull kombinerar det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur. Bland annat gallerian med trendiga butiker, fantastiska restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice för att öka bekvämligheten för de boende i området. Går du över Liljeholmsbron så hittar du Liljeholmstorget med 90 butiker, caféer och restauranger. Vid Hornstull finns även underbara promenadstråk längs med vattnet i båda riktningarna och badmöjligheter på såväl Reimersholme som Långholmen. Helt enkelt det bästa från två världar! Här bor man på ett behagligt avstånd till Söders puls och allt det som gör Söder så attraktivt. Besök gärna www.hornstull.se för mer information.

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, såsom 4, 40 och 66, alldeles runt knuten. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut samt till tvärbanan vid Liljeholmen.

Närservice

Vid Hornstull finns bland annat matvarubutiker, apotek och Systembolag. På Hornsbruksgatan finner ni även restaurangen Tjoget som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Missa inte heller Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 75kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Josefine Schöön för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad