Tullgårdsgatan 10, 1 tr

Bilder

  • Kommande®

Tullgårdsgatan 10, 1 tr , Sofia Tullgårdsgatan , Stockholm

Tillfälle att förvärva en fantastiskt ljus och tilltalande 2,5:a med balkong i soligt söderläge mot vattnet och den gröna gården. Fräscht, helkaklat badrum med tvättmaskin. Möjlighet att avdela en barnkammare/arbetsrum i vardagsrummet eller att inreda klädkammaren till kontor/barnrum. Förening med god ekonomi och låga avgifter. Lugnt läge vid Hammarbykanalen och populära Blecktornsparken och samtidigt nära till Söders alla restauranger och butiker. Hela lägenheten har fint vitmålade väggar och tak samt vackert trägolv. Välkomna på visning!

75 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
2 805 kr inkl värme VA + fibernät 145:-/månad obl
Typ:
Lägenhet
Boarea:
75 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
196
Byggår:
1993
Driftskostnad:
408 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

75 kvm

Rumsbeskrivning

TULLGÅRDSGATAN 10

Välkommen till denna underbara och ljusa lägenhet invid vattnet och båtarna i Hammarby kanal. Lägenheten karaktäriseras av ett härligt ljusflöde, en generös takhöjd som skapar en härlig rymd samt det lugna läget i marin miljö ett stenkast från hjärtat av Södermalm. Stabil och äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi på populär adress. Tänk dig att bo där vattnet är ständigt påtagligt, där du hör hamnljud från balkongen, eller sitter på kajen vid vattnet och ser båtarna passera genom slussen.

På det första våningsplanet i huset är denna tilltalande bostad belägen, med sjöglimt från balkongen. En tilltalande 2,5:a med möjlighet att avdela ytterligare ett sovrum i vardagsrummet. Stora fönsterpartier garanterar ett härligt ljusinsläpp. Bra planerad lägenhet där ett stort umgängesrum med utgång till balkongen blir lägenhetens naturliga mittpunkt. Stilren lägenhet med genomgående vita väggar och fina trägolv. Förutom en garderobsvägg i sovrummet erbjuds också gott om förvaringsutrymme i en rymlig klädkammare. Denna klädkammare har utrymme att fungera även som barnkammare eller som arbetsrum. Ytterligare förvaringsutrymme erbjuds i det externa förrådet i trapphuset. Fräscht, modernt och rymligt badrum med tvättmaskin och duschutrymme.

Trivsamma omgivningar som t.ex. Stora Blecktornsparken och de härliga promenadstråken längs Hammarby sjö och kanal. Det finns en matbutik och en liten servicebutik i området, ett område som har goda bussförbindelser med linjerna 57 och 76. Ca 10 minuters promenadväg till Ringens centrum och Skanstulls T-bana. Barnvänligt område med flera lekplatser på föreningens härliga innergårdar och ett perfekt läge nära flera dagis och skolor, bl.a. Tullgårdsskolan som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 6.

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL:
Välkomnande entré med gott om utrymme att hänga av ytterkläder och ställa ned väskor. Från entrén når du klädkammaren strax innanför ytterdörren och från hallen överblickar du större delen av lägenheten. Här finns möjlighet att skapa en liten arbetshörna eller varför inte ha en läshörna med ett litet bibliotek på väggarna intill.

BADRUM:
Nyrenoverat, rymligt badrum med helkaklade väggar och klinkers på golvet. Inredningen består av duschutrymme med glasdörr, tvättmaskin, wc-stol, dubbel uppsättning handfat med kommoder samt en vattenvärmd handdukstork.

KLÄDKAMMARE:
Ett mindre rum som idag nyttjas som arbetsrum och förvaringsutrymme. Rummet kan med fördel fungera som barnkammare eller som gästrum.

KÖK:
Praktiskt, modernt kök med vita köksluckor och mycket gott om förvaringsutrymmen. Stora arbetsytor med vacker vit kakel ovan. Kyl och frys med överskåp, elspis, fläktkåpa samt diskmaskin. Rymlig, väl tilltagen matplats invid fönster.
Ljusa väggar i kombination med ett vackert trägolv gör köket riktigt tilltalande.

VARDAGSRUM:
Stort och inbjudande sällskapsrum med vacker ekparkett och vita väggar. Generösa fönsterpartier mot gården ger stort ljusinsläpp i rummet som har rejäla ytor för umgänge och tv-tittande. Härifrån når du balkongen med den trivsamma sjöglimten mot Hammarby kanalens vatten och den fina, härligt gröna, gemensamma gården.

BALKONG:
Sommarens absoluta höjdpunkt är den generösa balkongen med sol under stor del av dagen. Rymlig uteplats med plats för bord och flera stolar. På balkonggolvet ligger trätrall som är behagligt att sätta fötterna på.

SOVRUM:
Rogivande och insynsfritt sovrum. Här finns gott om utrymme för dubbelsängen och garderobsväggen som ger ett utomordentligt förvaringsutrymme. Ekparkettgolv och vackra ljusa väggar.

Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

2 805 kr inkl värme VA + fibernät 145:-/månad obl

Driftskostnad

4 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,37226%

Tillträde

Efter överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 maj 2010
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Tullstugan 3

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd som nås från trapphuset. Tvättstugan nås i gårdshuset.

Se föreningens informativa hemsida för mer information om ditt kommande boende: www.tullstugan.se

Förening

Namn

Brf Tullstugan 3

Om föreningen

Föreningen, som registrerades 1998 och förvärvade fastigheten Tullstugan 3, år 2001, består av 4 byggnader med 263 lägenheter, varav 32 lägenheter fortfarande upplåts med hyresrätt (dold tillgång). Därtill finns 7 lokaler med hyresrätt. Lokalerna består mestadels av kontor samt en affär. Husen byggdes år 1993 och är ritade av erkända White arkitekter. Total area i byggnaderna är 24901 kvm varav 22494 kvm utgör lägenhetsyta och 2407 kvm utgör lokalyta. Fastigheten är upplåten med tomträtt.
Området präglas av Hammarbykanalens vatten och här är i stort sett bara cykeltrafik. Trots att området ligger mitt i stan så råder ett trivsamt, nästan småstadslikt lugn som gör kvarteren mycket attraktiva och trevliga att bo i. Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida: www.tullstugan.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

263

Antal hyresrätter

32

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Kabel-tv/bredband: ComHem eller bredband via fibernät som levereras av Ownit, 500-1000 Mbit i båda riktningarna. Fiberbredbandet från Ownit kostar 145 kr/mån.

Parkering

Garage med 92 bilplatser, kostnad ca 1400 kr/månad och 3 MC-platser, kostnad ca 600 kr/månad, kö för närvarande.

Renoveringar

Löpande underhåll genomfört sedan byggåret och inga större renoveringar planerade.
Digitalisering av alla portar och gemensamma dörrar kommer att införas under hösten 2019.
Föreningen kommer fortsatt att investera i trädgårdar, gräsmattor, rabatter och nya trädgårdsmöbler.

Ekonomi

En stabil Brf med bra ekonomi och låga månadsavgifter. Lån per kvm boa: 1644 kr, avgift per kvm boa: 452 kr, uppgifterna gäller år 2018. Inga avgiftsändringar är planerade för år 2019 i dagsläget.
De långfristiga skulderna uppgick vid senaste årsskiftet till 37 Mkr.
Under 2020 kommer föreningen att införa rimliga årliga avgiftshöjningar i syfte att möta den kommande förväntade höjning av tomträttsavgälden 2023.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Delat ägande är tillåtet med en minsta ägarandel om 10%.

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar marken med tomträtt vilket innebär att man betalar tomträttsavgäld. Nuvarande avgäld uppgår till 3.397.300 kr.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Gemensam lokal med plats för 50 personer vid Ljustergränd 5 med fönster mot kanalen som kan hyras för ca 300 kr/dygn. Övernattningslägenhet med 6 bäddar på Dörjgränd 4 som kan hyras för ca 300 kr/natt. Det finns även fyra fullutrustade tvättstugor varav en grovtvättstuga, flera cykelförråd och barnvagnsrum.

Om området

Sofia Tullgårdsgatan

Med ett idealiskt läge alldeles intill vattnet passerar båtarna i kanalen sommar som vinter. Här bor ni i en oas av grönska med fantastiska promenadstråk längs med Hammarbykanalen och Årstaviken. Nära till Vitabergsparken och Eriksdalsbadet med intilliggande tennisbanor och båtklubbar. Vid vattnet finns också trevliga restauranger såsom Thaibåten och Nyfiken Gul. Här har du närhet till Skanstulls populära köpcentrum Ringen med allt från inredningsbutiker till klädaffärer och livsmedelsbutiker, som bidrar till områdets unika och levande atmosfär. Uppe på Ringvägen finns även ett flertal mysiga caféer och restauranger. Här har du även närhet till grönområden i Vita Bergsparken och Lilla Blecktornsparken samt Årstaviken med härliga promenadvägar längs vattnet. Runt hörnet finner du familjevänliga Stora Blecktornsparken som inrymmer både en liten djurpark, lekplats och grönområde för t.ex. picknick. Eller varför inte strosa längs med kanalen eller ta färjan över till Hammarby Sjöstad. Med promenadavstånd når du även populära Nytorget med dess härliga uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. På gångavstånd finns Eriksdalshallen som erbjuder både inomhusbad och utomhusbad, samt gym och badminton. Här bor du med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

God närhet till kommunikationer från bostaden. Busslinjerna 2, 3, 57 och 76 går strax utanför och på intilliggande Ringvägen och Katarina Bangata. Närmaste T-banestation är Skanstull vid Ringens köpcentrum, ca 10 minuters promenadväg. Närmaste pendeltågsstation är Stockholms Södra på Rosenlundsgatan dit du kan promenera på ca 20 minuter eller resa via busslinje 3 och 4.
Vid slutet av Tegelviksgatan kan du hoppa på båten MS Lotten till Lumakajen eller Henriksdalshamnen. Den är gratis och går med 20 minuterstrafik på dagarna, tätare vid rusning. Från Lumakajen tar du dig lätt vidare till Sickla med sitt stora shoppingutbud eller varför inte bada vid de fina badplatserna vid Sickla sjö. Med båten Emelie tar du dig vidare till Djurgården och Nybrokajen under sommarhalvåret.

Närservice

Närmaste matbutik är jourbutiken på Tullgårdsgatan. Vid Vintertulls- torget finns en mindre Konsum-butik. På Ringvägen ligger ICA Lansen. Ica i Ringens Köpcentrum och Hemköp i Åhlénshuset vid Skanstull är båda större matbutiker. Övrig shopping finns på gångavstånd i Ringen köpcentrum och längs med Götgatan.

Parkering

Föreningen disponerar ett garage med 90 bilplatser (kostnad 1200:- per månad) och 6 MC-platser, det är kö för närvarande.
I övrigt gäller boendeparkering i området. På gatorna i området gäller boendeparkering. Tillståndet är gratis och ett månadskort kostar ca 1100 kr/mån. Vid Vintertullstorget finns Brf Hamnkaptenens garage i Pumpanhuset med 330 platser. Där kan man som extern hyresgäst hyra garageplats.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad