Malmgårdsvägen 28, 2 tr ACCEPTERAT PRIS

Bilder

Accepterat Pris

3 550 000 kr

Bevaka slutpriset

Malmgårdsvägen 28, 2 tr ACCEPTERAT PRIS , Södermalm Sofia , Stockholm

ACCEPTERAT PRIS! VISNING 19/5! Mysigt boende med oerhört lugnt läge mot gård, balkong i nordvästläge, genomgående fräsch interiör, samt planlösning som erbjuder funktionen av en 2:a! Oerhört charmiga kvarter, ett par stenkast från Nytorget, Vitabergsparken & Stora blecktornsparken. Välkommen att stormtrivas!

42 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 277 kr inkl värme, VA (+ obl. avgift för bredband 139 kr, totalt 2366 kr)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
42 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1929/1930
Driftskostnad:
530 kr/månad
Accepterat Pris:
3 550 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

42 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen att stormtrivas i denna oerhört trevliga lägenhet med alla fönster mot gård, genomgående fräsch interiör, balkong mot innergård, samt väldisponerade ytor som erbjuder funktionen av en 2:a! Här bor du i charmiga kvarter på lugn del av Söder med såväl pulserande Nytorget med dess breda restaurangutbud, såsom pittoreska Vitabergsparken och myllrande promenadstråk längs med Norra Hammarbyhamnen, ett par stenkast från porten!

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉ / HALL
Välkomnande entré med goda avhängningsmöjligheter, samt plats för skoställ. Vidare in i hallen nås en oerhört praktisk garderobsvägg med skjutdörrar för generös förvaring, samt en inbyggd klädkammare. På golvet ligger fint parkettgolv vilket är enhetligt för lägenhetens alla rum.

KÖK
Praktiskt kök gott skick, omsorgsfullt renoverat med integrerad diskmaskin, spishäll, varmluftsugn, fläkt, kyl- och frys, inbyggd micro samt gott om köksskåp för generös förvaring. Här finns ett fönster med djupa nischer som släpper in härligt ljus, och invid fönstret finns ett praktiskt kallskafferi. Gott om arbetsytor tack vare arbetsbänken, och väggen ovanför täcks av snygg, hårdvaxbehandlad ek. Invid köksdelen finns en perfekt yta för matbord och stolar.

VARDAGSRUM
Köket och matplatsen länkas naturligt ihop med vardagsrummet, och här får du plats med soffgrupp, soffbord samt tv-bänk. Via balkongdörrarna nås den trevliga balkongen som vetter i lugnt och insynsskyddat läge mot gården. Här ligger trätrall och det finns möjlighet att placera balkongbord och stolar.

SOVRUM
Praktiskt sovrum med ett överliggande fönster som släpper in naturligt ljus via vardagsrummet. Här finns plats för en större säng samt sängbord och även för byrå eller vägghängda skåp för ytterligare förvaring.

BADRUM
Ljust och fräscht badrum med mörkgrått klinkergolv, vitkaklade väggar med grå mosaik i duschhörnan, tvättmaskin, handdukshängare, handfat med kommod och spegelskåp ovan, samt wc-stol.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Pris

3 550 000 kr Accepterat Pris

Avgift

2 277 kr inkl värme, VA (+ obl. avgift för bredband 139 kr, totalt 2366 kr)

Driftskostnad

6 360 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 796 kr
Försäkring: 3 564 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

2,19%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

30-tals hus

Byggnadsår

1929/1930

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 augusti 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Vitbetan 17

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Säkerhetsdörr är installerad.
Enligt mäklarbilden står lägenheten registrerad som en 1:a men erbjuder funktionen av en 2:a genom det tillbyggda rummet

Förening

Namn

Brf Vitbetan 17

Om föreningen

Brf Vitbetan 17 förvärvade fastigheten 2001-11-15. Föreningen upplåter 37 lägenheter bostadsrätt samt 2 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Den totala boytan är 1909 kvm. Lokalen står för 34 kvm.

Det finns en tvättstuga i källaren som kan bokas alla dagar. Cykelförvaring finns i källaren. Föreningen har en trevlig gård. Där finns det på sommarhalvåret utemöbler och en grill som medlemmar i huset kan låna.

För mer info, vänligen besök föreningens hemsida: http://www.vitbetan17.se

Överlåtelseavgift tas ut av köparen på 2,5% av gällande prisbasbelopp (fn. ca 1163 kr), samt pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp (fn 456 kr) per pant av pantsättaren.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

39

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

1

Renoveringar

Utförda renoveringar i fastigheten:
2004 - Stambyte gällande el genomfört i fastigheten, samt diverse elreparationer
2004-08 - Bilning av badrumsgolv och byte av avloppsgrodor i vissa badrum
2006 - Renovering av tvättstuga, nya maskiner
2011 - Ny fjärrvärmeanläggning
2014 - Byggnation av balkonger mot innergården
2016 - Relining av stammar i källaren, renovering av kungsbalkonger, fasad
2017 - Fönster

Kommande renoveringar:
Styrelsen har inga planerade renoveringar kommande period

Ekonomi

Styrelsen har inga planer på att förändra avgiften (Kontrollerat 2019-03-20)

Nyckeltal för 2017
- Lån per kvm/bostadsrättsyta 2667 kr
- Kassa och bank 500 444 kr
- Långfristiga skulder 5 035 959 kr

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

ja. Minsta andel är 5 %

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

456 kr

Om området

Södermalm Sofia

Fastigheten är belägen i lugna trivsamma kvarter i ett av Södermalms trendigaste områden, på en mycket eftertraktad adress med gångavstånd till allt som behövs för att tilltala en storstadsbo. Superläge nära pulsen, Skanstull, Vitabergsparkens grönområden och det vackra promenadstråket längs Årstaviken. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur! Du är granne med Lilla Blecktornsparken som rustas upp för fullt, och har också nära till Stora Blecktornsparken. Här kan du bl.a spela tennis, fotboll och boule. Lika nära är Hammarby Sjö där m/s Lotten tar dig till Hammarby Sjöstad. Från Hammarby Sjö kan du också ta m/s Emelie till Nybroviken på 25 minuter som går i rusningstrafik året om och ännu oftare under sommarhalvåret. På vägen till vattnet passerar du den nyskapande Orionteatern inhyst i en vacker gammal verkstadslokal. Mycket bättre än så här kan man inte bo! Det är ett mycket populärt område med ett stort utbud av butiker, restauranger, mysiga fik och trevliga uteställen. Här är man också närboende till Vintertullstorget med både Konsum och daglig marknad med färska grönsaker. Området skapar en unik och genuin boendemiljö med sina vackra söderkåkar och vackra natur. Ett par minuter bort ligger charmiga Nytorget och livfulla SoFo-området och Medborgarplatsen. Det populära området är fullt med butiker, restauranger, mysiga fik och trevliga uteställen. Till Ringens köpcentrum och Åhléns är det bara en kort promenad. För idrottsintresserade finns Eriksdalsbadet, SATS, Fitness24seven, Boxningsklubben Örnen, Badmintonstadion samt Friskis & Svettis bara ett par minuter bort. Området kring Hammarbysjön och Årstaviken är perfekt för dig som föredrar löpning i vacker omgivning. Här bor du med ett perfekt läge med närhet till allt helt enkelt!

Kommunikation

God närhet till kommunikationer från bostaden. Busslinjerna 3, 76 och 59 går strax utanför och på intilliggande Ringvägen. Närmaste T-banestation är Skanstull vid Ringens köpcentrum, ca 7-10 minuters promenadväg. Närmaste pendeltågsstation är Stockholms Södra på Rosenlundsgatan dit du kan promenera på ca 20 minuter eller ta busslinje 3 och byta till linje 4.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Christoffer Gatara eller Magnus Persson för mer information!

Magnus Persson

Magnus Persson

Stockholm Södermalm / Gamla stan

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Extra kontaktperson

073-043 99 89

magnus.persson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad