Folkskolegatan 3

Bilder

Accepterat Pris

3 650 000 kr

Bevaka slutpriset

Folkskolegatan 3 , Södermalm Hornstull , Stockholm

ACCEPTERAT PRIS!
Välkommen till denna fina bostad som bjuder på vackra fönster med fint ljusinsläpp, golv i vacker fiskbensparkett och optimerade kvadratmeter. Lägenheten är genomgående i gott skick. Genomtänkt planlösning i väl avvägd balans mellan goda sällskapsytor, lättmöblerade rum och bra förvaring gör detta till ett boende utöver det vanliga. Stabil äkta bostadsrättsförening. Varmt välkommen på visning!

44 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 515 kr inkl värme, VA, kabel-TV och fiber
Typ:
Lägenhet
Boarea:
44 kvm
Våning:
0, hiss finns
Lägenhetsnummer:
6
Byggår:
1931
Driftskostnad:
562 kr/månad
Accepterat Pris:
3 650 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

44 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉ / HALL
Välkomnande entré med goda avhängningsmöjligheter i form av en inbyggd garderob och hatthylla. Säkerhetsdörr installerades 2017 och på golvet ligger klinkerplattor.

VARDAGSRUM
Ljust och härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp i lugnt läge mot innergården. Här erbjuds goda möbleringsmöjligheter för soffa med soffbord, tv-bänk, fåtöljer samt plats för matbord. Golvet pryds av vacker, tidstypisk fiskbensparkett.

KÖK
Trevligt kök med goda arbetsytor och gott om förvaring. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, ugn, diskmaskin och fläkt.

SOVRUM
Ljust och rogivande sovrum med stort fönster som vetter mot lugn innergård. Här finns gott om plats för en större säng.

BADRUM
Ljust och fräscht helkaklat badrum med duschhörna, handfat och wc-stol. Här är det förberett för tvättmaskin.

Sammantaget en mycket trevlig och väldisponerad bostad som passar utmärkt för såväl singeln som paret. Det skyddade läget mot innergården skapar ett rofyllt boende i attraktiva kvarter. Natursköna promenader längs med Långholmen och pulsen vid Hornstull med dess stora utbud av shopping, restauranger, caféer och flertalet kommunikationer nås med några minuters promenadavstånd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 5, hiss finns

Pris

3 650 000 kr Accepterat Pris

Avgift

2 515 kr inkl värme, VA, kabel-TV och fiber

Driftskostnad

6 750 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 3 150 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,86916%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadsår

1931

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

kv Turbinen 25

Förening

Namn

Brf Turbinen 25

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Turbinen 25 registrerades 1985 och äger och förvärvade fastigheten 1986. I föreningen finns 57 lägenheter där alla upplåts med bostadsrätt. Huset ritades 1930 av Anton Wallby.

Fönster i lägenheterna är 3-glas fönster med friskluftsventiler

Vid överlåtelse betalas en överlåtelseavgift om ca 1 628 kr av köparen och vid pantsättning utgår en pantsättningsavgift om 698 kr per pant. Beloppen är baserade på 3,5 % respektive 1,5 % av prisbasbeloppet för 2019.

https://www.folkskolegatan3.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

57

TV och Bredband

Kabel-TV från ComHem. Bredband genom Ownit ingår i avgfiten.

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
2017 Upprustning av trapphus. Installation av säkerhetsdörrar. godkänd OVK, renovreing av kungsbalkonger, vädringsbalkonger och källartrappan utomhus.
2015 Hissrenovering, fönsterrenovering
2011 Installation av fibernät och bredband
2008 Stambyte
2008 Renovering av tvättstuga
2006 Värmeslinga tak
2004 Renovering av balkonger
2004 Takmålning (delvis)
2003 utbyte av elstigar
1995 Nyinstallation av hiss
1995 Omputsning av fasad samt omläggning av tak

Kommande underhåll: I dagsläget uppdateras värmecentralen, i övrigt finns inga större kommande renoveringar planerade.

Ekonomi

Nyckeltal för 2017:
Lån per kvm/bostadsyta 5969 kr
Långfristiga skulder 14 075 000
Likvida medel vid årets slut 1 885 000 kr

Finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2019-02-19)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja med minsta andel om 10%.

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

Trevlig innergård med utegrupper, en murad grill och planteringar. Två tvättstugor med två tvättmaskiner, ett torkskåp samt en torktumlare i varje tvättstuga. Vädringsbalkonger i trapphuset. Tillgång till cykelförråd i källaren. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Om området

Södermalm Hornstull

Trendiga Hornstull är ett expansivt område som kombinerar det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur. Bland annat har en stor galleria byggts med trendiga butiker, fantastiska restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice för att öka bekvämligheten för de boende i området. Går du över Liljeholmsbron så hittar du Liljeholmstorget med 90 butiker, caféer och restauranger. Vid Hornstull finns även underbara promenadstråk längs med vattnet i båda riktningarna och badmöjligheter på såväl Reimersholme som Långholmen. Runt knuten ligger vackra och grönskande Tantolunden, en oas mitt i storstadens puls. Vid Hornstull finner du Söders stora utbud av trevliga restauranger med mat från all världens hörn, mysiga caféer och små butiker. Helt enkelt det bästa från två världar! Här bor man på ett behagligt avstånd till Söders puls och allt det som gör Söder så attraktivt. Besök gärna www.hornstull.se för mer information om området!

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, såsom 4, 40 och 66, alldeles runt knuten. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut samt till tvärbanan vid Liljeholmen.

Närservice

Vid Hornstull finns bland annat matvarubutiker, apotek och Systembolag. På Hornsbruksgatan finner ni även de nyöppnade restaurangerna Tjoget, Käk (som även har ett samarbete med populära krogen Judit & Bertil) och Beijing 8 som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Här finns även Strand (f.d. Street), en mötesplats, restaurang, konsert-/klubbscen i sann Söder-anda. En härlig kombination av musik och god mat med vacker utsikt över Årstaviken. Några kvarter bort hittar du två av Södermalms bättre restauranger: Nhu's Thai är en populär thaikrog med skön stämning och strax bredvid ligger restaurangen Ho's, en kinakrog som höjer sig över mängden. Köttälskaren kan gå till populära Texas Longhorn som liksom Nhu's och Ho's ligger på Hornsgatan ned mot vattnet. Missa inte heller Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Josefine Schöön för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad