Götgatan 92B, 4 tr

Bilder

Utgångspris

3 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Götgatan 92B, 4 tr , Södermalm Sofia , Stockholm

Välkommen till Götgatan 92 och denna smart planerade 2:a högt upp i huset. Lägenheten har bevarad charm med tidstypiska 30-talsdetaljer såsom spröjsade fönster, spegeldörrar och spanjoletter. Badrum och kök i mycket gott skick. Underbart boende nära restauranger, kommunikationer och all tänkbar service. Välskött förening med en stark ekonomi. Föreningen äger tomtmarken och betalar därmed ingen tomträttsavgäld. Välkommen att trivas!

43 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 579 kr inkl värme, va, kabeltv, bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
43 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
46
Byggår:
1931
Driftskostnad:
275 kr/månad
Utgångspris:
3 495 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

43 kvm

Rumsbeskrivning

GÖTGATAN 92

Välkommen till denna perfekt planerade 2:a med vackert trägolv och stora fönsterpartier som skänker ett bra ljusinsläpp samt en trevlig utsikt över Allhelgonatrappan.
Med ett högt och ljust läge finner ni denna fantastiskt fina 30-talsdröm med ett modernt kök och ett helkaklat, fint badrum. I lägenheten hittar du många bevarade detaljer såsom vackra spegeldörrar och fönster med fina spanjoletter.
Gott om förvaringsutrymme i en rymlig walk in closet invid badrummet. Välskött förening med uppskattad och fin gård med växter och utemöblemang för härliga grillkvällar när sommaren kommer. Utmärkt läge nära T-bana, butiker och restauranger.

Här bor du både lugnt och centralt! Ett rikt utbud av caféer och spännande affärer blandas med grönskande parker och närhet till Årstavikens svalkande vatten. En kort promenad tar er till populära Nytorget och Medborgarplatsen med uteserveringar och nattklubbar.

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL:
Välkomnande entré med plats att ställa ned dina shoppingbagar och en hatthylla för dina ytterkläder.

KÖK:
Stilrent och hemtrevligt kök med snyggt kakel och många skåpluckor för förvaring. Här finns en kombinerad kyl/frys samt en elspis med ugn. Här finns också ett städskåp.
På golvet ligger det fina trägolvet som är genomgående för hela bostaden. Bra funktion med närhet mellan kök och matplatsen strax invid.

VARDAGSRUM:
Härligt och luftigt vardagsrum med fint trägolv och ljusa väggar.
Ett stort fönsterparti mot Allhelgonatrappan ger en vacker utsikt samt ett perfekt ljusinsläpp.
Här finns gott om plats för soffa och soffbord och kanske en liten arbetshörna.

SOVRUM:
Mysigt och rogivande sovrum med fönster mot Allhelgonatrappan. Gott om plats för säng och sängmöbel. Väggar och tak är vitmålade och golvet består av det ursprungliga trägolvet.

BADRUM:
Nyrenoverat badrum med klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Här finns en dusch, wc-stol och ett handfat med kommod. Belysningen består av spotlights i taket.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Pris

3 495 000 kr Utgångspris

Avgift

1 579 kr inkl värme, va, kabeltv, bredband.

Driftskostnad

3 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,71644%

Andel av årsavgiften

1,73961%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1931

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 april 2009
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kvadraten 33

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd om cirka 4 kvm. Tvättstuga finns i källaren.

Förening

Namn

Brf Kvadraten 33

Om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten under 2002 och består av 49 bostadslägenheter varav 48 bostadsrätt och 1 hyresrätt. I föreningen finns även 5 kommersiella lokaler med hyresrätt. Här finns en modern tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug och en mangel. Cykeln ställer du i cykelrummet i källaren eller i cykelställ på gården.
Föreningen har även en jättefin, stenlagd innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och möjlighet till grillning. På vinden finns en gemensam lokal med ett pingisbord för den som vill motionera.

Byggnaden ligger på friköpt tomt om 791 kvm. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 3.337 kvm, varav 2.568 kvm utgör lägenhetsyta och 769 kvm lokalyta.
Lägenhetsfördelningen består av 35 st. 1:or och 14 st. 2:or.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

49

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

Basutbud kabel-tv från ComHem samt bredbandsfiber från OpenNet ingår i månadsavgiften. Fibernät med en hastighet om 25 Mbit ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har inget eget garage men de boende har förtur till Åsögaraget på Blekingegatan 55

Renoveringar

Stambyte gjordes i mitten på nittiotalet. Fastigheten renoverades invändigt med nya ytskikt i trapphusen 2003. Tvättstuga 2005, ny tvättmaskin 2007 och gården rustades upp 2008. Under 2009 har föreningen bytt elstigarna samt dragit in trefasel. Dessutom har bredbandsfiber dragits in från Open Net vilket gör det möjligt för lägenhetsinnehavaren att välja mellan olika bredbandsleverantörer. Under 2010 har tak, ytterfönster och fasaden mot gården renoverats.

Under 2018 har relining av stammar på bottenvåningen utförts enligt plan.

Under 2018 planeras renovering av fastighetens hissar och ny värmepanna för fjärrvärme. Total kostnad beräknas till 2 Mkr. Styrelsen beräknar att planerade renoveringar från 2018 fram till år 2030 ska finansieras via fonderade medel samt reservation i kassa.

Ekonomi

Här följer några nyckeltal från den senaste årsredovisningen:
Soliditet 58 %.
Årsavgift kr per kvm: 442 kr.
Lån per kvm boarea: 6859 kr.

Intäkterna fördelas ungefär med 1.074.958 kr från bostadsrätterna ( kvalificerad intäkt ) och med 2.569.217 kr från hyresrätten samt hyreslokalerna ( okvalificerad intäkt )

En framtida kapitaltillgång är den kvarvarande hyresrätten som har en storlek om 38 kvm.
Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget.

Föreningen har egen hemsida: http://www.brfkvadraten33.se/

Föreningen är en s.k. skattemässigt "oäkta" bostadsrättsförening, därav de låga månadsavgifterna. "Oäktheten" beror på att föreningen har stora inkomster från sina kommersiella lokaler som finansierar stora delar av kostnaderna för fastigheten. Effekten av att vara skattemässigt "oäkta" är bl.a. att uppskov med reavinst inte godkänns, varken vid köp eller vid försäljning och att reavinsten beskattas något annorlunda.
Föreningen håller just nu på att besiktiga lägenheter för att höja deras bruksvärden och därigenom hoppas man kunna bli en äkta förening under de närmaste åren.

Äkta/oäkta

Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Delat ägande godkännes.

Äger föreningen marken?

Föreningen äger tomtmarken och drabbas därmed inte av någon höjd tomträttsavgäld.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Södermalm Sofia

Med ett idealiskt läge bor du i hjärtat av Södermalm. Här bor ni lugnt men ändå mycket centralt ett par kvarter från Medborgarplatsen. Närhet till allt; kvarter med trevliga kvarterskrogar, caféer och butiker såväl som det större utbudet runt Götgatan. Skrapan, Mariatorget, Sofo och Medborgarplatsen med allt från butiker, apotek, matvaruaffärer och systembolag når du med en kort promenad. Utbudet av service, kommunikationer och nöjen är minst sagt svårslaget! Ringens Galleria når du också lätt. Ett perfekt läge med bilfria innergårdar och trivsamma Södermalmsallén runt knuten. Dessutom närhet till Årstavikens promenadstråk och båtliv. Här finns allt ni behöver! Går du upp längs Götgatan möts du av trendiga butiker, mysiga caféer och välkända restauranger. Området erbjuder restauranger med mat från all värdens hörn. För den som önskar grönområden finns Skånegläntan, Timmermansparken och Fatbursparken runt knuten, eller varför inte besöka Tantolunden med sina pittoreska kolonilotter.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer, du når snabbt T-banans gröna linje just utanför din port. Södra Stations pendeltågstation som du når på några minuters promenad, samt flera busslinjer på närliggande gator, bl.a. 3:an, 4:an, 43:an och 55:an som stannar bara ett hundratal meter från porten.

Närservice

I närområdet finns nästintill all service, handel och restauranger. Ringens köpcenter med alla fackbutiker, livsmedel och service vid Skanstull når du med en kort promenad.

Parkering

På gatorna i området tillämpas boendeparkering, se Stockholms stads hemsida. Månadsbevis kan köpas för 1100 kronor respektive 75 kronor per dygn för fast boende. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se. För lediga garageplatser i området se: http://www.garageplatsen.se

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte