Långforsen Restaurang och Camping

Bilder

Utgångspris

2 200 000 kr

Bevaka slutpriset

Långforsen Restaurang och Camping , Lappträsk , Haparanda

Med strandläge vid Sangis älv och intill länsväg 398 E4:an-Övertornio ligger genuina nyrenoverade Långforsen Restaurang och Camping i Norrbotten. Restaurangkåta med 60 sittplatser i en fantastisk matsal. Kök med all utrustning och stekbordsventilation. Nu kan det bli ditt.

Välkommen att kontakta mäklaren för information och visning Ann-Charlotte Olsson mobil 070-945 09 03

Här kan du ta emot campinggäster på sommaren och skotergäster på vintern förutom lunchgäster, högtider och event. Eget boende ingår. Fyra sovrum, allrum med kamin (18 kWh) köksdel. Dusch/wc rum och tvättstuga.

- Alternativt mindre vandrarhemsdel för uthyrning. Ett dusch/wc-rum kan skärmas av med tillträde endast för campinggäster. Väl tilltagen gästparkering vid vägen för bussar och långtradare.

- Camping med uppställning för husbil/husvagn, nyligen utfyllt och planerat drygt 2,500 m2. (ca 20 husbilar) Sommarvatten och el draget till utgångspunkt. Hus i anslutning med kök och allrum finns att inreda till servicehus.

- Tre fina inredda knuttimrade stugor med 3 sängplatser i vardera, kokmöjlighet och älvutsikt.

- Härlig bastuanläggning med vedbastu, rökbastu, relax, badbrygga samt vedeldad badtunna vid älvstranden. Grillplats och mindre altan.

- Ta chansen, byt liv och förverkliga drömmen!
Bra utrustning och låga driftskostnader ger möjligheter till hög omsättning och en bra vinst för den som vill.
- Inkråmsförsäljning med fastighet, all utrustning och alla möbler ingår.

300 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
300 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
28 281 kvm
Byggår:
1998-2001
Driftskostnad:
1 635 kr/månad
Utgångspris:
2 200 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 sovrum

Boarea

300 kvm

Rumsbeskrivning
Restaurangkåta

Att stiga in i den runda restaurangkåtan med högsta takhöjden och en samisk trumma uppsatt högst upp i taket är som att komma in i en annan värld. En fantastisk restauranglokal, som dessutom är ljus och fräsch och lätt att möblera. Ytskikten är i trä och renoverade. Alla brädor i taket nyligen renoverade, tavlorna noggrant rengjorda och stengolvet är rengjort och polerat. Restaurangen har vattenburen golvvärme samt är förberett utvändigt att installera vedkamin. Sotaren är konsulterad.

Kök

I restaurangens kök är alla maskiner nya liksom specialmatta på väggar och golv. Det är slätt, tätt och lätt att göra rent så som det skall enligt livsmedelslagstiftningen. Ventilationen är godkänd för användning av stekbord. Utomhus, i ett specialbyggt förråd finns en extra "walk in" frys för livsmedelsförvaring. All befintlig restaurangutrustning, inklusive maskiner, glas och porslin ingår och specificeras i inventarieförteckning. Köket har vattenburen golvvärme.

Entréhall

Rymlig ljus välkomnande entréhall med plats för mottagning och garderob/avhängning av ytterkläder. Finns städförråd samt två gästwc med tvättställ.

Sovrum fyra Stycken

Sovrummen, varav ett idag används som arbetsrum är belägna på rad och har plats för två sängar alternativt dubbelsäng och sängbord. Tidigare fanns ytterligare två rum, men de har gjort plats för ett större allrum. Alla rum har fönster. Vitmålad liggande träpanel på väggar och trämönstrade laminatgolv.

Allrum

Mysigt allrum, stort och ljust med fönster åt två håll. En naturlig samlingsplats antingen man myser framför vedkaminen (på 18 kWh, ny 2017) hänger i soffan framför TV:n eller lagar sig en bit mat i nya trinetten och äter tillsammans. Finns även ny fullhöjd kyl och frys. Finns även gästwc med tvättställ i anslutning. Allrummet har nya ytskikt med vitmålade väggar och trämönstrat laminatgolv.

Duschrum

Nyinrett fräscht duschrum beläget i korridoren. Finns 3 duschar i enskilda bås. Ljus våtrumstapet och grå våtrumsmatta.

Tvättstuga

Separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare av hushållstyp att använda vid eget boende eller för övernattande gäster.

Badrum för dem med nedsatt rörelseförmåga

I slutet av korridoren och om man vill med "egen" ingång finns ett helt nytt och större badrum med dusch och wc, specialanpassat för personer med nedsatt rörelseförmåga. Det är lätt tillgängligt även utifrån att användas av camping -och stuggäster.

Alla ytskikt är nya eller renoverade och går genomgående i en mild färgskala. Robusta material med mycket trä och sten som håller i längden. Fina, välgjorda detaljer förstärker den lokala känslan och känslan av vildmark. Genomtänkt och bra planlösning, även med utrymme för anpassningar.

Köket har fått mycket goda omdömen för sin utformning och materialval vid kommunens miljöinspektioner. Här kan man laga riktig mat från grunden. Matsalen i kåtan är en upplevelse i sig, med högt till tak, rund i formen och målningar i taket.

I hotelldelen är rummen enhetligt inredda med väggar i vitmålad träpanel och träklickgolv. Härligt allrum med stor kamin, TV-hörna, självhushåll och matplats. Hotelldelen är naturligt avskild och kan med integritet användas som privatbostad, vilket kan bidra till rörelsens ekonomi. Eftersom det är färre än 5 rum/9 gäster behövs inget polistillstånd enligt lagen om hotell -och pensionatrörelse. Även i camingens stugor syns omsorg i utrustning och den genuina inredningen.

Vad mer kan man önska sig?

Byggnad

Byggnadstyp

Timmerkåta och modulhus i anslutning

Byggnadsår

1998-2001 Restaurangkåtan 2001

Uppvärmning

Vattenburen centralvärme på Vedpanna (2017). Golvvärme i entré och kök

Ventilation

Mekanisk frånluft (F)

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta under kåtan, torpargrund övrigt
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt och shingel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

- Ny elkabel in från vägen. Elskåpet ute flyttat till fasaden, nytt säkringsskåp med vippsäkringar och jordfelsbrytare. Nydragen el i köket.
- Ny vedpanna och ackumulatortank kan dockas till solpaneler. Förberett utvändigt att installera vedkamin inne i restaurangkåtan.
- Centralt brandlarm som är möjligt att koppla vidare.
- Laserad träpanel på fasaden och infälld utebelysning.
- FIBER finns indraget.

Fastighetsbeteckning

Lappträsk 15:13

Övriga byggnader

- Underbar bastuanläggning vid älven. Vedbastu i nyskick med relaxrum i anslutning. Relaxen inredd med kamin och isbad att kyla dryck och väggfasta bänkar och veranda utanför. Timring med rökbastu och gemensamt portabelt trädäck med vedbastu. Vedeldad badtunna och portabel badbrygga. Numrerad långbåt från Kukkolaforsen ingår.
- Tre knuttimrade stugor, mysiga nymålade och nyligen inredda med sovplats för tre personer. Minikök, bord och stolar. Lite avskilt belägna under träden med delvis utsikt över älven.
- Husbyggnad på plintar att inreda till servicehus för campingen. Invändigt med allrum, utrustat kök och vedkamin.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

19 630 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 1 000 kr
El: 14 400 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 230 kr
Sotning: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

De senaste året har rörelsen gått på sparlåga av säljarens personliga skäl. Utnyttjas anläggningens fulla potential är kostnaderna högre.

Tomt

Areal: 28 281 kvm
Tomttyp: Vildmarkstomt

Tomtbeskrivning

- Vildmarkstomt med strandläge intill Kalix älv. Portabel badbrygga att angöra mindre båt.
- Fastigheten består av en inte oansenlig del välvuxen skog. Enligt information inhämtad av säljaren betingar skogen ett inte obetydligt värde vid en eventuell avverkning.
- Fastigheten korsas av två skoterleder.
- Parkeringsplats i anslutning till länsväg 398. Finns plats för långtradare och bussar.
- Planerad och utfylld plan ca 3000 m2 uppställning för husbilar och husvagnar.

Vatten/avlopp

Avlopp: Nytt trekammarbrunnsystem 2017 Vatten: Kommunalt vatten Uppgifter från säljaren. Fastigheten är ännu inte är taxerad.

Samfällighet, servitut etc.

Avtalsservitut D-2015-00269252:1
Avtalsservitut Ledning(3 st)
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, D201500269252:1.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 25-IM2-73/2342.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 25-IM2-73/3818.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 25-IM2-73/3819.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

För närvarande är fastigheten inte taxerad och därför finns det inte några taxeringsvärden. Det är på grund av att fastigheten bildades i januari i år 2019 genom sammanslagning av tre tidigare fastigheter. Preliminär typkod är 322 Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad.

Viktiga dokument

Om området

Lappträsk

Lappträsk (på finska: Lapinjärvi eller Lappijärvi) är en ort vid Länsväg 398 nordvästra delen av Haparanda kommun, Norrbotten. Orten ligger i Karl Gustavs socken, vid sjön Lappträsket.

Lappträsk hade en järnvägsstation vid Haparandabanan som var i bruk 1915–1992. Stationen är belägen norr om byn, på Kukkola bys ägor. Avståndet mellan byn i söder och stationen i norr är omkring fyra kilometer. Mitt emellan dessa två punkter ligger Lappträsks kyrka.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till huvudentrén.
Finns stor parkering med plats för långtradare och bussar.
För leveranser finns möjlighet att angöra vid specialingång på byggnadens baksida samt att vända genom att köra runt byggnaden.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ann-Charlotte Olsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad