Strandgatan 32

Bilder

Utgångspris

1 745 000 kr

Bevaka slutpriset

Strandgatan 32 , Centrum , Kalix

Välrenoverat, äldre hus med flera tidstypiska detaljer bevarade men samtidigt modernt och funktionellt för den som önskar bo centralt. Omfattande renoveringar utförda senaste två år som precis blivit färdigställda med bl a nytt kök med helt nya vitvaror, enhetligt laminatgolv och nya ytskikt i de flesta rum med tapeter i milda färger. Mestadels ny el och va.
Villan från 1920 är fördelad på 3-plan med källare, har rymliga rum, hög takhöjd, höga fönster och ljusa ytskikt. Helkaklad relaxdel med spabad och bastu som är något utöver det vanliga.
Bergvärme med ny panna från 2018. Dubbelgarage med förrådsdel och elportar.

226 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
226 kvm
Biarea:
80 kvm
Tomtarea:
1 193 kvm
Byggår:
1920
Driftskostnad:
4 509 kr/månad
Utgångspris:
1 745 000 kr

Mer information

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
1 645 000:- 1 2019-05-10 12:47

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

226 kvm

Biarea

80 kvm

Rumsbeskrivning
Entréplan - Plan 1

Entré med stenklinker på golv och väggar med vitmålad panel. Ytterdörr med kodlås och sidoljus. Rymlig hall med plats för klädavhängning. Salen är uppdelad i två rum som går att avgränsa med de vackra skjutdörrarna som finns bevarade. Flera höga fönster i tre väderstreck och altandörr med utgång till altan i sydvästläge. Kakelugn med spisinsats. Boasering och tapet. Höga pardörrar mot hallen. Relax med spabad, bastu och dusch. Kakel och klinker. Bastu med elaggregat. Relaxen fackmässigt utförd 1997. WC med våtrumsmatta och våtrumsskiva. Handfat med kommod, spegelskåp och wc.

Plan 2

Hall med platsbyggd förvaring. Fönster i trapphus och ut mot Strandgatan. Laminatgolv, tapet och träpanel. Rymligt kök med matplats. Köksinredning i grått från Ikea med gott om skåp och arbetsytor. Stor kökshalvö som förutom arbetyta och spishäll har sittplatser och förvaringsskåp. Kyl och frys i fullhöjd, Elvita. Inbyggnadsugn och micro. Integrerad spishäll och takfläkt. Alla vitvaror i rostfritt. Bänkskiva i laminat och dubbelho i rostfritt. Vitt, slaget kakel i blankvit upp till tak vid köksdelen. Spotlights i tak och vitrinskåp. Matplats med höga vackra fönster i två väderstreck och djupa fönsterbänkar. Laminatgolv och tapet. Vardagsrum/rum intill köket med balkong i nordostläge. Två höga fönster och balkongdörr med fönster. Öppen spis med insats och stor spiselkrans i grön marmor och på golv intill spis marmorskiva. Laminatgolv och tapet. Sovrum med vidsträckt utsikt mot centrum, kyrkan och campingen. Laminatgolv och tapet. WC renoverad med våtrumsmatta och våtrumsskiva i kakelimitation. Handfat, spegelskåp och wc.

Plan 3

Hall med heltäckningsmatta och tapet (äldre). Sovrum 2 med stort 3-luftfönster. Målat trägolv, ljust grå och vitmålade väggar. Platsbyggda garderober. Snedtak. Sovrum 3 med fönster mot centrum och campingen. Heltäckningsmatta, tapet och en vägg med målad råspont. Renoverat badrum, ca 4 år sedan, med våtrumsmatta, våtrumsskiva och målad väv. Tassbadkar, handfat och spegel med hyllor, wc. Intilliggande klädkammare och linneskåp.

Källarplan

Ljus, renoverad källare med gråmålade betonggolv och vitmålade väggar. Pannrum. Två förråd med hyllplan. Inrett rum med heltäckningsmatta och väggar med vit träpanel. Utgång till gårdsplan finns via källardörr. Klädvårdsrum med tvättmaskin, Cylinda. Torkumlare, Whirpool.

Äldre hus, vackert renoverad med flera tidstypiska detaljer bevarade och väl valda färg och material som harmoniserar med varann och passar väl till husets tidsålder samtidigt som det ger en modern känsla med ljusa, rymliga rum för den som önskar ett modernt och funktionellt boende med centralt läge.
Omfattande renoveringar utförda senaste två år som precis blivit färdigställda med bl a nytt kök med helt nya vitvaror, enhetligt laminatgolv och nya ytskikt i de flesta rum med tapeter i milda färger. Mestadels ny el och va.
Villan från 1920 är fördelad på 3-plan med källare, har rymliga rum, hög takhöjd, höga fönster och ljusa ytskikt. Helkaklad relaxdel med spabad och bastu som är något utöver det vanliga.
Bergvärme med ny panna från 2018 ger låga elkostnader. Dubbelgarage med förrådsdel och elportar.

Byggnad

Byggnadstyp

2½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1920

Uppvärmning

Bergvärme, ny pump 2018

Ventilation

Självdrag (S)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 februari 2011
Energiklass: -
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas isoler och kopplade 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt, 90-tal

Övrigt

Altan vid salen i sydvästläge.
Balkong vid vardagsrum i nordostläge.

Fastighetsbeteckning

Älvdalen 19

Övriga byggnader

Fristående dubbelgarage med elportar. Rymlig med förrådsutrymme.
Lekstuga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

54 115 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 600 kr
El: 8 700 kr
VA: 6 500 kr
Renhållning: 1 500 kr
Sotning: 700 kr
Försäkring: 8 400 kr
Övrigt: 5 715 kr

Kommentar

Den Energideklaration som finns avser förra bergvärmepannan (från 1997), ny panna installerad mars 2018. Villan har renoverats senaste 2 år och under denna tid varit obebodd. Kostnad VA och renhållning enl schablon. Försäkring avser Tre Kronor Villahem Plus. Övrigt avser fastighetsskatt.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

762 000 kr, varav byggnadsvärde 637 000 kr

Summa pantbrev

1 129 000 kr

Tomt

Areal: 1 193 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Internetfiber ej beställt, anslutning finns vid tomtgräns.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Centrum

Kalix kommun har med sina cirka 17.000 invånare och närheten till naturen, skärgården, den vackra älven och den unika Kalixlöjromen mycket att erbjuda. Cirka 39,1 mil lång kust har kommunen möjlighet till varierat friluftsliv och det finns något för alla åldrar. Det finns många aktiva sporter och aktiva idrottsföreningar i kommunen och hembyggdsgårdar som erbjuder bakning och matlagning eller bara en plats att träffa andra på. I Gallerian finns det klädbutiker, matvaruaffärer, kiosk, apotek och fik så ta ett besök dit. Varför inte prova på att jobba med den unika Kalixlöjrommen under hösten.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Anne-May Kara för mer information!

Anne-May Kara

Anne-May Kara

Kalix

Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-45 45 790

0923-31 09 00

anne-may.kara@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad